Συνάδελφοι Μηχανικοί, ΟΛΟΙ στην Α’ Γενική Συνέλευση της ΠΕΜΕΝ, Τετάρτη 28 Μάρτη στις 10.30 π.μ. στα γραφεία μας Μπουμπουλίνας 21

Συνάδελφοι Μηχανικοί,

Η Α’ Γενική Συνέλευση της ΠΕΜΕΝ για το 2018, πραγματοποιείται μετά την ολοκλήρωση των αρχαιρεσιών στις 28 Φλεβάρη και την εκλογή νέας διοίκησης,  με απολογισμό και προγραμματισμό της δράσης για το επόμενο διάστημα.

Οι Μηχανικοί με τη μαζική συμμετοχή τους έστειλαν μήνυμα στους ναυτεργάτες, για τη συνέχιση του αγωνιστικού – ταξικού προσανατολισμού της ΠΕΜΕΝ, ενάντια στην πολιτική των εφοπλιστών, του κεφαλαίου και των εκπροσώπων τους, που θέλουν να οικοδομήσουν παντού εργασιακά γκέτο με εργαζόμενους χωρίς δικαιώματα.

Σε αυτές τις συνθήκες θέλουν να οικοδομήσουν την καπιταλιστική ανάπτυξη που διακηρύσσει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ/ΑΝΕΛ στις κατευθύνσεις της Ε.Ε, του ΔΝΤ, με την στήριξη και των άλλων αστικών κομμάτων, αυξάνοντας το βαθμό εκμετάλλευσης των εργαζομένων, με μείωση μισθών και δικαιωμάτων, σφαγιασμό κοινωνικών παροχών και συντάξεων, τα πάντα να υποτάσσονται  για την ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας και κερδοφορίας του κεφαλαίου.

Αποτελεί πρόκληση για την εργατική – λαϊκή οικογένεια που δεινοπαθεί από τα προβλήματα σε Υγεία, Πρόνοια, φαρμακευτική περίθαλψη, το πολιτικό σκηνικό να στήνεται για άλλη μια φορά με την σκανδαλολογία, τους ανταγωνισμούς των επιχειρηματικών ομίλων, τον εθνικισμό, συσκοτίζοντας την πραγματική αιτία που τα προκαλεί και είναι το σάπιο εκμεταλλευτικό σύστημα του καπιταλισμού.

Αυτή είναι η αιτία που οξύνονται οι ιμπεριαλιστικοί ανταγωνισμοί με την χώρα μας να βρίσκεται στο επίκεντρο των εξελίξεων και τον κίνδυνο να μετατρέψουν για άλλη μια φορά τους λαούς τροφή για τα κανόνια τους.

Συνάδελφοι Μηχανικοί,

Με τον αγώνα μας να υπερασπίσουμε την εφαρμογή των ΣΣΕ που να ανταποκρίνονται στις σύγχρονες ανάγκες μας, ενάντια στην ανασφάλιστη εργασία, την ανεργία,  την απλήρωτη εργασία, τις μειωμένες οργανικές συνθέσεις, την συντριβή της κοινωνικοασφαλιστικής προστασίας, τον κίνδυνο της ανθρώπινης ζωής και ασφάλειας, την φοροεπιδρομή, την παράδοση σε ιδιώτες της ναυτικής εκπαίδευσης.

Με την μαζική συμμετοχή μας στην Γ.Σ της ΠΕΜΕΝ την Τετάρτη 28 Μάρτη, δυναμώνουμε την δράση του σωματείου μας, καθορίζουμε τις αγωνιστικές κινητοποιήσεις με το πλαίσιο αιτημάτων για:

  • Συλλογικές Συμβάσεις με αυξήσεις στους μισθούς.
  • Εθνική Γενική Σ.Σ. Εργασίας και επαναφορά του κατώτατου μισθού στα 751 ευρώ.
  • Οργανικές συνθέσεις με βάση τις πραγματικές ανάγκες των πλοίων.
  • Κατάργηση των αντεργατικών αντιασφαλιστικών νόμων.
  • Απαγόρευση των πλειστηριασμών και των κατασχέσεων των λαϊκών νοικοκυριών

Μάρτης  2018

Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΤΗΣ

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑΣ ΕΝΩΣΗΣ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΕΜΠΟΡΙΚΟΥ ΝΑΥΤΙΚΟΥ