ΠΕΜΕΝ: Συνάδελφοι Μηχανικοί, ΟΛΟΙ στην Β’ Γενική Συνέλευση της ΠΕΜΕΝ, την Τρίτη 4 Δεκέμβρη στις 10:30 π.μ.

Η Β’ Γενική Συνέλευση της ΠΕΜΕΝ για το 2018, πραγματοποιείται σε συνθήκες έντασης της επίθεσης που δέχονται οι ναυτεργάτες, οι εργαζόμενοι, από τους επιχειρηματικούς ομίλους, την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ/ΑΝΕΛ, τους ιμπεριαλιστικούς οργανισμούς.

Αυτό επιβεβαιώνεται και με το προσχέδιο του κρατικού προϋπολογισμού για το 2019, που προβλέπει πλεόνασμα 1 δις ευρώ μέσα από τις πρόσθετες μειώσεις των συντάξεων, πετσόκομμα των επικουρικών, νέες περικοπές σε κρατικές δαπάνες στη δημόσια διοίκηση, την υγεία, την παιδεία, την πρόνοια.

Η κυβέρνηση με τις αυταπάτες για «δίκαιη ανάπτυξη», «επιστροφή στην κανονικότητα», «τέλος των μνημονίων», επιδιώκει την υποταγή στα συντρίμμια  των εργατικών δικαιωμάτων,  ενώ τα συμφωνηθέντα με Ε.Ε, ΔΝΤ και τους 700 αντεργατικούς και αντιλαϊκούς νόμους να παραμένουν.

Την ίδια περίοδο συνεχίζεται η ένταση των ιμπεριαλιστικών ανταγωνισμών, με τον εμπορικό πόλεμο μεταξύ ΗΠΑ – Κίνας, τα διαδοχικά στρατιωτικά γυμνάσια στην Α.Μεσόγειο από ΝΑΤΟ – Ρωσία, την Τουρκική προκλητικότητα, με την κυβέρνηση να αποτελεί τον καλύτερο σημαιοφόρο στην προώθηση  των Αμερικανονατοϊκών σχεδίων και της Ε.Ε., στα Βαλκάνια, που είναι επικίνδυνα για όλους τους λαούς της περιοχής.

Συνάδελφοι Μηχανικοί,

Σε αυτές τις συνθήκες που οι εκπρόσωποι του κεφαλαίου καλλιεργούν τον συμβιβασμό στο «λιγότερο κακό», αποτελεί μονόδρομο η οργάνωση και ο αγώνας, να δυναμώσει η ταξική πάλη σε κάθε χώρο δουλειάς, βάζοντας μπροστά τις δικές μας ανάγκες και όχι τα κέρδη των μονοπωλίων.

Όλοι την Τετάρτη 28 Νοέμβρη στην 24ωρη Πανελλαδική Απεργία σε όλες τις κατηγορίες πλοίων.

Τίποτα δε γίνεται αν μένεις θεατής – Όλα ανατρέπονται αν ξεσηκωθείς.

Με την μαζική συμμετοχή μας στην Γ.Σ. της ΠΕΜΕΝ την Τρίτη 4 Δεκέμβρη στις 10:30 π.μ., στα γραφεία μας, στα γραφεία μας Μπουμπουλίνας 21, θα καθορίσουμε το διεκδικητικό πλαίσιο αιτημάτων μας και την συνέχιση της δράσης για ΣΣΕ – κοινωνική ασφάλιση για όλους τους ναυτεργάτες με βάση τις σύγχρονες ανάγκες μας, ενάντια στην ανασφάλιστη εργασία, την ανεργία,  την απλήρωτη εργασία, τις μειωμένες οργανικές συνθέσεις, την συντριβή της κοινωνικοασφαλιστικής προστασίας, τον κίνδυνο της ανθρώπινης ζωής και ασφάλειας, την φοροεπιδρομή, την παράδοση σε ιδιώτες της ναυτικής εκπαίδευσης.

Νοέμβρης 2018

Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΤΗΣ

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑΣ ΕΝΩΣΗΣ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΕΜΠΟΡΙΚΟΥ ΝΑΥΤΙΚΟΥ