ΠΕΜΕΝ – ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ : Πενιχρή η αύξηση 2% στα πορθμεία – Οργάνωση του αγώνα σε κάθε χώρο δουλειάς – ΟΛΟΙ στη σύσκεψη 11/10 στις 10:30 π.μ.

Στην πενιχρή αύξηση 2% συμφώνησαν κατά τη συνάντησή τους για την ανανέωση της ΣΣΕ, η Ένωση Πλοιοκτητών Πορθμείων και οι δυνάμεις του εργοδοτικού – κυβερνητικού συνδικαλισμού της ΠΝΟ.

Σε ανακοίνωσή τους τα ναυτεργατικά Σωματεία ΠΕΜΕΝ και ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ σημειώνουν ότι «η επιθετικότητα εφοπλιστών – κυβέρνησης θα συνεχιστεί σε όλες τις κατηγορίες καραβιών στο σύνολο των δικαιωμάτων των ναυτεργατών, με τη διεύρυνση της ανασφάλιστης εργασίας και τη μη εφαρμογή των ΣΣΕ, της κοινωνικής ασφάλισης για όλους τους ναυτεργάτες, με τις μειωμένες οργανικές συνθέσεις, την εντατικοποίηση της δουλειάς, την ανεργία, τη φορολογία, την υπονόμευση της ανθρώπινης ζωής στη θάλασσα.

Καλούμε τους ναυτεργάτες, τους εργαζόμενους να δυναμώσουμε τον αγώνα ενάντια στην πολιτική του κεφαλαίου, της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, της ΕΕ, να αναπτύξουμε πολύμορφες αγωνιστικές και απεργιακές κινητοποιήσεις για τις δικές μας ανάγκες και όχι τα κέρδη των μονοπωλίων.

Οργανώνουμε, προετοιμάζουμε σε κάθε πλοίο, σε κάθε χώρο δουλειάς την απεργιακή μάχη στις 8 Νοέμβρη, καλούμε τους ναυτεργάτες να συμμετέχουν στην οργανωτική σύσκεψη την Πέμπτη 11 Οκτώβρη στις 10:30 το πρωί στην αίθουσα της ΠΕΜΕΝ».