ΠΕΜΕΝ – ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ – ΠΕΕΜΑΓΕΝ – ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΜΕΤΑΛΛΟΥ : Συγκέντρωση 15 Φλεβάρη 4:30 μ.μ. στο Εργατικό Κέντρο Πειραιά

Σε συγκέντρωση την Παρασκευή 15 Φλεβάρη στις 4:30 μ.μ. στο Εργατικό Κέντρο Πειραιά καλούν τους εργάτες της πόλης τα συνδικάτα ΠΕΜΕΝΣΤΕΦΕΝΣΩΝΠΕΕΜΑΓΕΝΜετάλλου και Ναυπηγικής Βιομηχανίας παράρτημα Πειραιά, καθώς εκείνη τη μέρα ξεκινά το 35ο Συνέδριο του Εργατικού Κέντρου.

Σε ανακοίνωσή τους τα Σωματεία σημειώνουν:

«Στις 15-16 Φλεβάρη διεξάγεται στο Εργατικό Κέντρο Πειραιά, το 35ο Συνέδριό του. Καλούμε την εργατική τάξη του Πειραιά, τους ανέργους, τη νεολαία να δώσουν μαζικά το “παρών” στη συγκέντρωση που καλούν τα σωματεία. Να δοθεί βροντερό μήνυμα από τους εργάτες του Πειραιά απέναντι σε όλους αυτούς που θέλουν να μετατρέψουν τα Εργατικά Κέντρα και τα συνδικάτα απλούς παρατηρητές των εξελίξεων.

Το Συνέδριο του ΕΚΠ γίνεται από τους εργάτες και αφορά όλους τους εργάτες. Το δυνάμωμα της πάλης και του αγώνα, απέναντι σε ΕΕ – κυβέρνηση, εργοδοτικό και κυβερνητικό συνδικαλισμό, περνάει μέσα από μαζικές συλλογικές διαδικασίες. Εκεί που οι εργάτες θα συζητάνε, θα μεταφέρουν την πείρα από τους αγώνες και τις διεκδικήσεις τους, την αντιπαράθεση με την εργοδοσία, τις κατακτήσεις που μετράμε σε κάθε κλάδο το προηγούμενο διάστημα. Απομονώνοντας τα βαρίδια του κινήματος που προσπαθούν να βάλουν εμπόδια στην ενίσχυση της ταξικής πάλης.

Η καλύτερη απάντηση στον αρνητικό συσχετισμό στο εργατικό κίνημα είναι συνδικάτα ταξικά, Εργατικά Κέντρα στα χέρια των εργατών που να μπαίνουν μπροστά στην οργάνωση της πάλης των εργατών. Αυτό χρειάζεται για να μπει φρένο στην πολιτική που μας εξαθλιώνει, διεκδικώντας τις δικές μας ανάγκες.

Δίνουμε όλες και όλοι το “παρών” στη συγκέντρωση την Παρασκευή 15 Φλεβάρη στις 16:30 στο Εργατικό Κέντρο Πειραιά».

ΣΧΕΤΙΚΑ