ΠΕΜΕΝ – ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ – ΠΕΕΜΑΓΕΝ : Στη μάχη με όλες τις δυνάμεις για την απεργία στις 14 Νοέμβρη

 ΣΤΟΝ ΠΕΡΑΙΑ Η ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΕΧΕΙ ΟΡΙΣΘΕΙ ΣΤΙΣ 10:30 π.μ. ΣΤΗΝ ΕΙΣΟΔΟ ΤΟΥ «ΣΕΜΠΟ».

«Στις 14 Νοέμβρη κανείς στη δουλειά. Κανένας κάβος να μη λυθεί – καμιά προπέλα να γυρίσει στα καράβια! Παίρνουμε μέτρα για την επιτυχία της απεργίας. Στη μάχη όλες οι δυνάμεις»: Το απεργιακό μήνυμα μεταφέρουν στους ναυτεργάτες τα σωματεία ΠΕΜΕΝ – ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ – ΠΕΕΜΑΓΕΝ πλατιά στους ναυτεργάτες, με τις Ομοσπονδίες, τα Εργατικά Κέντρα Πειραιά, Αθήνας και τα Συνδικάτα που ανταποκρίνονται στο κάλεσμα του ΠΑΜΕ.

Με  συσκέψεις, με αγωνιστικές πρωτοβουλίες και κινητοποιήσεις σε κλάδους και χώρους δουλειάς, προετοιμάζουν τη μάχη της 24ωρης απεργίας στις 14 Νοέμβρη, απέναντι στην αντιλαϊκή επίθεση κυβέρνησης και κεφαλαίου, προτάσσοντας το σύνθημα «Μπροστά οι δικές μας ανάγκες – Όχι τα κέρδη των λίγων».

Αποφασιστική μάχη απέναντι στην επίθεση εφοπλιστών και κυβέρνησης

Τα σωματεία ΠΕΜΕΝ, ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ, ΠΕΕΜΑΓΕΝ και οι συνδικαλιστές που συσπειρώνονται στο ΠΑΜΕ αξιοποιούν καθημερινά κάθε μορφή για να συζητήσουν πλατιά με τους ναυτεργάτες στα καράβια γύρω από την ανάγκη να δοθεί στις 14 Νοέμβρη αποφασιστική και συντονισμένη απεργιακή απάντηση απέναντι στην επίθεση κυβέρνησης – εφοπλιστών.

Οι κυβερνητικοί προπαγανδιστικοί πανηγυρισμοί για τη δήθεν «μεταμνημονιακή εποχή» και την «επάνοδο στην κανονικότητα», οι οποίοι συνοδεύονται στην πράξη από την ένταση της επίθεσης στους εργαζόμενους, με την εργοδοσία να αξιοποιεί όλο το μνημονιακό αντεργατικό  οπλοστάσιο που παραμένει άθικτο:

Απολύσεις, απληρωσιά, διαρκής γενίκευση της «ευελιξίας», εντατικοποίηση, πιέσεις για παραπέρα «ξεχείλωμα» του ωραρίου, κλιμάκωση της επίθεσης σε όλα τα εργατικά δικαιώματα δημιουργούν συνθήκες εργασιακής ζούγκλας.

Τα παζάρια για την «επέκταση»  Συλλογικών Συμβάσεων, τα οποία αποκλείουν χιλιάδες «ευέλικτους» εργαζόμενους και έχουν ως δεδομένο ότι η συντριπτική πλειοψηφία των εργαζομένων δεν καλύπτεται από καμία κλαδική Σύμβαση, συνοδεύονται από διαπραγματεύσεις για νέα προνόμια στους εφοπλιστές, το κεφάλαιο.

Ο κατώτατος μισθός μπαίνει μόνιμα στην πρέσα της «ανταγωνιστικότητας» του κεφαλαίου με τον νόμο Βρούτση – Αχτσιόγλου, ενώ την ώρα που η κυβέρνηση προπαγανδίζει το σχεδιασμό για οριακές αυξήσεις λίγων ευρώ στον κατώτατο μισθό, η ήδη ψηφισμένη νέα μείωση του αφορολόγητου απειλεί με πολλαπλάσιο τσεκούρωμα το εισόδημα των λαϊκών οικογενειών.

Ενάντια στην υπονόμευση και την καταστολή

Εκτός όμως από την κυβέρνηση και την εργοδοσία, η μάχη της απεργίας στις 14 Νοέμβρη δίνεται απέναντι και στους συνδικαλιστές τους, που προσπαθούν με κάθε τρόπο να την εμποδίσουν και να την υπονομεύσουν.

Από την πλειοψηφία της διοίκησης της ΓΣΕΕ, που αρνήθηκε στη συνεδρίαση της Εκτελεστικής της Επιτροπής την προκήρυξη απεργίας, μέχρι  και την ΠΝΟ  που καταψήφισε την πρόταση των σωματείων ΠΕΜΕΝ, ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ, ΠΕΕΜΑΓΕΝ για απεργία στις 14 Νοέμβρη  με το πρόσχημα ότι… «περιμένουν την τριτοβάθμια οργάνωση» που την έχει ήδη απορρίψει, οι εκπρόσωποι του εργοδοτικού και κυβερνητικού συνδικαλισμού αποδεικνύουν πως έχουν αναλάβει για μια ακόμα φορά το καθήκον να υπονομεύσουν την απεργιακή κινητοποίηση, να επιβάλουν συνολικά όσο περνά από το χέρι τους σιγή νεκροταφείου στα καράβια και στους άλλους  χώρους δουλειάς.

Ενώ την ίδια ώρα ο εργοδοτικός – κυβερνητικός συνδικαλισμός στην ΠΝΟ στη διάρκεια διαπραγματευτικής συνάντησης με την Ένωση Πλοιοκτητών Πορθμείων, συμφώνησαν να υπογραφεί ΣΣΕ με αυξήσεις μόλις 2%!

Καθόλου τυχαία, πλησιάζοντας προς την απεργία, οι μηχανισμοί καταστολής κρατιούνται «ζεστοί» και δεν περιορίζονται μόνο στα δικαστήρια που βγάζουν τη μια απεργία μετά την άλλη «παράνομες». Χαρακτηρίζουν τη συμμετοχή στην απεργία «αδίκημα» και αξίωσε να του παρασχεθούν «αποδείξεις» για την απόφαση των εργαζομένων να απεργήσουν!

Φωτίζουμε το δρόμο της οργάνωσης και της αντεπίθεσης!

Απέναντι στην κυβέρνηση και την εργοδοσία, τους συνδικαλιστές τους και τους μηχανισμούς τους, η δράση των ταξικών συνδικαλιστικών οργανώσεων ανοίγει δρόμους, φωτίζει το δρόμο της αντεπίθεσης για την ανάκτηση των απωλειών των εργαζομένων και την πάλη για τις σύγχρονες ανάγκες τους.

Σε αυτή τη κατεύθυνση συνεχίστηκαν οι πρωτοβουλίες μέσα από τις οποίες τα σωματεία δίνουν συνέχεια στην πάλη για την υπογραφή και την εφαρμογή Συλλογικών Συμβάσεων, με παράλληλο κάλεσμα στους εργαζόμενους να κάνουν την απεργία στις 14 Νοέμβρη έναν βήμα να περάσει  στην αντεπίθεση το εργατικό     κίνημα.

Τα σωματεία ΠΕΜΕΝ, ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ, ΠΕΕΜΑΓΕΝ καλούν τα ΔΣ των σωματείων και τους ναυτεργάτες μέσα από τα καράβια, να συμμετέχουν στην οργάνωση της απεργίας στις 14 Νοέμβρη και τη κλιμάκωση της πάλης του κλάδου.

ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ:
  • Το δικαίωμα στη δουλειά, προστασία των ανέργων.
  • Την υπογραφή και εφαρμογή των κλαδικών ΣΣ Εργασίας με αυξήσεις – κανένας εργαζόμενος κάτω από 751 ευρώ – δημόσια Κοινωνική Ασφάλιση για όλους τους ναυτεργάτες σε όλες τις κατηγορίες καραβιών.
  •  Κατάργηση των αντεργατικών – αντιασφαλιστικών νόμων κάλυψη των απωλειών.
  • Μείωση του χρόνου εργασίας 7ωρο πενθήμερο 35ωρο, αύξηση των οργανικών συνθέσεων των ημερών άδειας των ναυτεργατών – διπλά πληρώματα- σε όλες τις κατηγορίες καραβιών.
  • Μέτρα για την υγιεινή και ασφάλεια των ναυτεργατών στα καράβια.
  • Επιπρόσθετα μέτρα για την προστασία της ανθρώπινης ζωής στη θάλασσα.
  • Να δυναμώσει η αντιπολεμική – αντιιμπεριαλιστική πάλη του εργατικού – λαϊκού κινήματος ενάντια στις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις και πολέμους ΗΠΑ, ΝΑΤΟ, ΕΕ.

Το κύριο άρθρο στη «ΝΑΥΤΕΡΓΑΤΙΚΗ» του Οκτώβρη 2018