ΠΕΜΕΝ – ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ – ΠΕΕΜΑΓΕΝ – ΠΕΣ/ΝΑΤ : Όλοι στη μάχη της Πανεργατικής απεργίας 28 Νοέμβρη, με σύνθημα «Μπροστά οι δικές μας ανάγκες»!

ΟΡΓΑΝΩΤΙΚΗ ΣΥΣΚΕΨΗ την Πέμπτη 15 Νοέμβρη, 10:30 π.μ., στην αίθουσα της ΠΕΜΕΝ (Μπουμπουλίνας 21).

Διαμορφώνουμε ενιαίο απεργιακό μέτωπο, στα καράβια σε όλους τους χώρους δουλειάς και τους κλάδους για το δυνάμωμα της πάλης και της προοπτικής.

Με μοιρασμένους ρόλους και συνεννόηση ΠΝΟ, ΠΕΝΕΝ, ΠΕΠΕΝ με την πλειοψηφία της ΓΣΕΕ όχι μόνο έχουν ευθύνη για τη διάσπαση του ενιαίου απεργιακού μετώπου, αλλά, όπως ήταν αναμενόμενο, όχι μόνο δεν κάνουν τίποτα απολύτως για την απεργία αλλά με την υπονομευτική δράση τους με ανακοινώσεις και τυχοδιωκτικές ενέργειες  προκαλούν σύγχυση στους ναυτεργάτες, θέτουν τις υπηρεσίες τους στον απεργοσπαστικό μηχανισμό των εφοπλιστών και της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ.

 Συνάδελφοι ναυτεργάτες όλων των κλάδων

Τα σωματεία ΠΕΜΕΝ, ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ, ΠΕΕΜΑΓΕΝ, μαζί με σωματεία, Ομοσπονδίες και Εργατικά Κέντρα καλέσαμε όλα τα Συνδικάτα, χωρίς αποκλεισμούς και διαμορφώσαμε αυτό το μεγάλο μπλοκ για απεργία  στις 14/11 που ανάγκασε την πλειοψηφία της ΓΣΕΕ σε μία συνεδρίαση – μνημείο εργατοπατερισμού.

Στο πώς θα προχωρήσουμε παίρνουμε υπόψη την απόφαση που πήρε κάτω από τη δική μας πίεση, η πλειοψηφία της ΓΣΕΕ για κήρυξη γενικής απεργίας στις 28 Νοέμβρη. Μια απόφαση που δεν υποδηλώνει προσπάθεια να οργανωθεί ενιαίο απεργιακό ρεύμα απέναντι στους εφοπλιστές, στους βιομήχανους, στην κυβέρνηση και τις δυνάμεις που τη στηρίζουν, αλλά ακριβώς να υπονομεύσει αυτό που είναι ζητούμενο: Ενιαίο απεργιακό μέτωπο με πλαίσιο πάλης που θέτει μπροστά τις δικές μας ανάγκες.

Η πλειοψηφία της ΓΣΕΕ, της ΠΝΟ σε συνεννόηση με τη κυβέρνηση, τους εφοπλιστές τους βιομηχάνους  ακριβώς αυτό το ενιαίο απεργιακό μέτωπο θέλει να εμποδίσει να εκφραστεί. Υποχρεώθηκαν να αναπροσαρμόσουν το υπονομευτικό σχέδιο, κηρύσσοντας γενική απεργία για τις 28 Νοέμβρη. Τυχοδιωκτικές ενέργειες του εργοδοτικού – κυβερνητικού συνδικαλισμού της ΓΣΕΕ και της ΠΝΟ το γνωστό παιχνίδι με τις ημερομηνίες και μεθοδεύσεις που παραπέμπουν στις πιο σκοτεινές εποχές του συνδικαλιστικού  της ασφάλειας.

Εκ των πραγμάτων, ο ρόλος, η στάση, η τακτική της πλειοψηφίας της ΓΣΕΕ, της ΠΝΟ και γενικότερα του εργοδοτικού – κυβερνητικού συνδικαλισμού  συμφέρουν τους εφοπλιστές και την κυβέρνηση, που επιδιώκουν «σιγήν ιχθύος». Είναι στρατηγική η συμφωνία τους στην καθήλωση των μισθών, τη μείωση του μέσου μισθού, το χτύπημα των κλαδικών Σ.Σ. Εργασίας, σαρωτικές αλλαγές στις εργασιακές σχέσεις για τη μεγιστοποίηση της κερδοφορίας  των εφοπλιστών, των βιομηχάνων, του κεφαλαίου.

Δεν διστάζουν να φέρουν τον χωροφύλακα στα Συνδικάτα. Ξεπέρασαν τα όρια!

Η  ΓΣΕΕ, ζήτησε  από το υπουργείο «Προστασίας του Πολίτη» την προστασία των ΜΑΤ και του «συνδικαλιστικού» της Ασφάλειας, που ξεκίνησε με τη δράση ασφαλίτη σε διατεταγμένη υπηρεσία, που παρακολουθούσε το συνέδριο του Εργατικού Κέντρου Θεσσαλονίκης στις 8 Νοέμβρη, για να εγγυηθούν τη νοθεία  στα Συνδικάτα!

Παίρνουν μέτρα για να χτυπήσουν τους αγώνες. Επιστρατεύονται μηχανισμοί προπαγάνδας, λάσπης, αποπροσανατολισμού. Επιστρατεύονται μπράβοι να τρομοκρατήσουν, όπως στην COSCO, αστυνομικές δυνάμεις και διευθυντές να απειλήσουν με εισαγγελείς για «να επέλθει  ο νόμος και η τάξη».

Καλούνται οι δυνάμεις καταστολής από τους ίδιους τους εργατοπατέρες ενάντια σε αγωνιστές συνδικαλιστές, μηχανισμοί και δικαστήρια για να εξασφαλίσει ο κυβερνητικός – εργοδοτικός συνδικαλισμός τις καρέκλες του, για να μπορεί να μπλοκάρει από τα πάνω το όποιο απεργιακό ρεύμα διαμορφώνεται από τα κάτω.

Στο πως θα προχωράμε για τα σωματεία ΠΕΜΕΝ, ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ, ΠΕΕΜΑΓΕΝ, τις ταξικές δυνάμεις που συσπειρώνονται στο ΠΑΜΕ,  κριτήριο  είναι η ανάγκη να μπουν περισσότερες δυνάμεις στη μάχη με ταξική γραμμή πάλης.

Όλη αυτήν την κατάσταση, που είναι σύνθετη και δύσκολη, εμείς πρέπει να την αντιμετωπίσουμε και να την αξιοποιήσουμε από τη σκοπιά των συμφερόντων συνολικά των εργαζομένων. Κριτήριό μας δεν είναι οι ημερομηνίες, αλλά να φτιάξουμε προϋποθέσεις ώστε να εκφράζεται και να διευρύνεται ένα ενιαίο απεργιακό μέτωπο, που φιλοδοξούμε και παλεύουμε σταθερά να συσπειρώνεται στη γραμμή πάλης, στο πλαίσιο αιτημάτων που προωθούμε μέσα στο εργατικό συνδικαλιστικό κίνημα, στους αγώνες των εργαζομένων.

Να δώσουμε όλες μας τις δυνάμεις να εκφραστεί ενιαίο, μαζικό απεργιακό μέτωπο στις 28 Νοέμβρη στη γενική απεργία, κάτω από τις σημαίες, τα πανό, τα συνθήματα και τη γραμμή πάλης Ομοσπονδιών, Εργατικών Κέντρων και Συνδικάτων που συσπειρώνονται στο πλαίσιο πάλης για κατάργηση του νόμου Βρούτση – Αχτσιόγλου, που συσπειρώνονται στο σωστό σύνθημα «Μπροστά οι δικές μας ανάγκες – όχι τα κέρδη των λίγων».

Η προετοιμασία της γενικής απεργίας να συμβάλει ακόμη παραπέρα στην αποκάλυψη του ρόλου και της γραμμής του κυβερνητικού – εργοδοτικού συνδικαλισμού στη ΓΣΕΕ, την ΠΝΟ. Η καλύτερη αποκάλυψη είναι η ίδια η επιτυχία της γενικής απεργίας και των απεργιακών συγκεντρώσεων των ταξικών δυνάμεων.

Όλοι στον απεργιακό αγώνα

Χρειάζεται να ρίξουμε όλες τις δυνάμεις, να αξιοποιήσουμε δυνατότητες να φτάσουν το μήνυμα και το πλαίσιο πάλης παντού.

Καλούμε σε στήριξη και όποιον κλάδο, Σωματείο κρίνει ότι μπορεί να κάνει απεργία και στις 14/11. Να δυναμώσουμε την αλληλεγγύη, την έμπρακτη στήριξη και βοήθεια.

Οι εξελίξεις επιβάλλουν την άμεση συνεδρίαση της Ε.Ε. της ΠΝΟ, για συντονισμό της δράσης και ενιαίο απεργιακό μέτωπο στις 28 Νοέμβρη.

Καλούμε τους ναυτεργάτες όλων των ειδικοτήτων, να κλιμακώσουμε την πάλη με απεργιακό αγώνα στις 28 Νοέμβρη, διεκδικώντας:

  • Κατάργηση του νόμου Αχτσιόγλου-Βρούτση που καταργεί τις συλλογικές διαπραγματεύσεις. Επαναφορά των ΣΣΕ και του κατώτερου μισθού στα 751€ για όλους, αυξήσεις στους μισθούς, στις συντάξεις και στις κοινωνικές παροχές.
  • Μόνιμη σταθερή εργασία για όλους, με Συλλογική Σύμβαση, 7ωρο – 5ήμερο – 35ωρο, κοινωνική ασφάλιση, προστασία στη δουλειά, ενάντια στην ανεργία, με οργανικές συνθέσεις να ανταποκρίνονται στις σύγχρονες ανάγκες.
  • Κατάργηση του νόμου Κατρούγκαλου (ν.4387/2016) και όλων των αντιασφαλιστικών νόμων.
  • Καμιά εμπλοκή στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς και πολέμους του ΝΑΤΟ και της ΕΕ.

Έξω οι εργοδότες από τα Συνδικάτα!

Συνδικάτα εργατών, όχι των εργοδοτών!

9 Νοέμβρη 2018

ΟΙ ΔΙΟΙΚΗΣΕΙΣ ΤΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ