ΠΕΜΕΝ – ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ – ΠΕΕΜΑΓΕΝ – ΠΕΣ/ΝΑΤ : Όλοι την Τρίτη 18 Φλεβάρη στην 24ωρη απεργία στα καράβια

Στα λιμάνια ΠΕΙΡΑΙΑ – ΡΑΦΗΝΑΣ – ΛΑΥΡΙΟΥ:
  • Απεργιακή συγκέντρωση στον Πειραιά στις 10:30 π.μ. στην πλ. Καραϊσκάκη.
  • Προσυγκέντρωση ναυτεργατών στις 05:30 π.μ. στα “Μπλου Σταρ”.

«Συνάδελφοι Ναυτεργάτες όλων των ειδικοτήτων, Συνταξιούχοι, Σπουδαστές,

Τα Διοικητικά Συμβούλια των ναυτεργατικών σωματείων ΠΕΜΕΝ, ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ, ΠΕΕΜΑΓΕΝ, ΠΕΣ/ΝΑΤ, σε συνεδριάσεις τους αποφάσισαν την κλιμάκωση του αγώνα, ενάντια στο αντιασφαλιστικό νομοσχέδιο της κυβέρνησης της ΝΔ, με 24ωρη Απεργία στις 18 Φλεβάρη από 00:01 έως 24:00, στα καράβια των λιμανιών Πειραιά, Ραφήνας, Λαυρίου.

Η οργάνωση και περιφρούρηση της απεργίας να γίνει υπόθεση όλων των ναυτεργατών.

Στη νέα επίθεση στην Κοινωνική Ασφάλιση δεν εξαιρείται κανένας, αποτελεί συνέχεια των προηγούμενων αντιασφαλιστικών νόμων, προωθεί την πλήρη ιδιωτικοποίηση των επικουρικών συντάξεων, ενώ αποτελούν προκλητικά μυθεύματα τα επιχειρήματα της κυβέρνησης, όπως και των προηγούμενων, για τη “βιωσιμότητα” των ασφαλιστικών ταμείων και “δίκαιης” κατανομής συντάξεων.

Όλες οι μέχρι σήμερα αστικές κυβερνήσεις λεηλάτησαν με την πολιτική τους τα ασφαλιστικά ταμεία, με τραγικές συνέπειες για τους εργαζόμενους, με περικοπές στις συντάξεις, την Υγεία, την Πρόνοια.

Η επίθεση στην Κοινωνική Ασφάλιση είναι χωρίς ημερομηνία λήξης, θα θυσιάζεται διαρκώς, όπως και το σύνολο των δικαιωμάτων των ναυτεργατών, των εργαζομένων, για την ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας και κερδοφορίας των εφοπλιστών, των τραπεζιτών, των βιομηχάνων.

Παρότι οι εφοπλιστές απολαμβάνουν τα αμύθητα κέρδη τους από την άγρια εκμετάλλευση των ναυτεργατών, δεν διστάζουν να απαιτούν διαρκώς προνόμια, προωθούν με την κυβέρνηση, το ΥΕΝ, την κατάργηση των ΣΣΕ, της Κοινωνικής Ασφάλισης στα ποντοπόρα καράβια, που θα επεκταθεί και στις υπόλοιπες κατηγορίες.

Στους ναυτεργάτες συνεχίζεται η πολύμηνη αναμονή της έκδοσης των οριστικών συντάξεων, η ανύπαρκτη καταβολή της επικουρικής ασφάλισης και του εφάπαξ, με την κατάσταση να επιδεινώνεται από την εφαρμογή του νέου αντιασφαλιστικού.

ΝΑ ΜΗ ΛΕΙΨΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗ ΜΑΧΗ ΤΗΣ ΑΠΕΡΓΙΑΣ!

Διεκδικούμε:

  • Κατάργηση του νόμου Κατρούγκαλου – Βρούτση και όλων των αντιασφαλιστικών μνημονιακών νόμων.
  • Δημόσια δωρεάν Κοινωνική Ασφάλιση για όλους. Καμία επιχειρηματική δραστηριότητα στον τομέα της Υγείας και της Πρόνοιας.
  • Αυξήσεις στους μισθούς και στις συντάξεις. Επαναφορά 13ου – 14ου μισθού. Μείωση των ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης στα 60 χρόνια για τους άντρες και 55 για τις γυναίκες.
  • Επέκταση των ΒΑΕ, ούτε σκέψη για κατάργηση. Να επιστραφούν στα Ασφαλιστικά Ταμεία όλα τα κλεμμένα.
  • Όχι στα Επαγγελματικά Ταμεία, την κατάργηση της Κοινωνικής Ασφάλισης και την ιδιωτικοποίησή της».

ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΠΕΙΡΑΙΑ:
Ομόφωνη η απόφαση για την κήρυξη 24ωρης απεργίας στις 18 Φλεβάρη

Την κήρυξη 24ωρης απεργίας την Τρίτη 18 Φλεβάρη από 00:01 έως 24:00, αποφάσισε ομόφωνα η διοίκηση του Εργατικού Κέντρου Πειραιά στη συνεδρίασή της στις 27 Γενάρη, απαιτώντας να αποσυρθεί τώρα το νομοσχέδιο της κυβέρνησης για το Ασφαλιστικό.

Συγκεκριμένα, μεταξύ άλλων, απαιτεί:

  • Το νομοσχέδιο να αποσυρθεί τώρα.
  • Κοινωνική Ασφάλιση για όλους, δημόσια, υποχρεωτική. Υγεία – Πρόνοια αποκλειστικά δημόσια και δωρεάν.
  • Κατάργηση του νόμου Κατρούγκαλου – Βρούτση και όλων των αντιασφαλιστικών μνημονιακών νόμων κ.λπ.