ΠΕΜΕΝ – ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ – ΠΕΕΜΑΓΕΝ – ΠΕΣ/ΝΑΤ : ΟΛΟΙ την Τετάρτη 1η ΜAH στην ΑΠΕΡΓΙΑ  σε όλες τις κατηγορίες πλοίων από 00:01 έως 24:00

ΣΤΟΝ ΠΕΙΡΑΙΑ:

  • Απεργιακή συγκέντρωση των δυνάμεων του ΠΑΜΕ στην πλατεία Καραϊσκάκη 10:30 π.μ.
  • Απεργιακή προσυγκέντρωση των ναυτεργατών στην πλατεία Καραϊσκάκη στις 5:30 π.μ.  

1η Μάη 2019: Ενάντια στην καπιταλιστική εκμετάλλευση και τους ιμπεριαλιστικούς   πολέμους, με συνδικάτα των εργατών και όχι των κυβερνήσεων και των εργοδοτών.

Ναυτεργάτες, συνταξιούχοι, σπουδαστές,

Τιμάμε την αιματοβαμμένη Εργατική Πρωτομαγιά του 1886 στο Σικάγο, τους νεκρούς της τάξης μας με απεργία την 1η Μάη, καθορίζουμε στόχους με την ανάπτυξη της ταξικής πάλης, ενάντια στην επίθεση εφοπλιστών, ΕΕ, κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ και των άλλων κομμάτων του κεφαλαίου, εκπροσώπων τους στο εργατικό συνδικαλιστικό κίνημα.

Κόκκινη Πρωτομαγιά – Πρωτοπόρα Εργατιά

Οι εργάτες του Σικάγου, της Θεσσαλονίκης του 1936, οι 200 εκτελεσθέντες αγωνιστές από τους φασίστες Γερμανούς την 1η Μάη του 1944 στην Καισαριανή, οι χιλιάδες αγωνιστές μέχρι τις μέρες μας, αγωνίστηκαν και θυσιάστηκαν για τα δικαιώματα της εργατικής τάξης, ενάντια στην καπιταλιστική εκμετάλλευση που ζούμε και προκαλεί την ανεργία, τη φτώχεια, τους πολέμους, τη μετανάστευση, την προσφυγιά.

Η Πρωτομαγιά είναι απεργία!

Οι εργάτες μπορούν και πρέπει να βάλουν με τους αγώνες τη σφραγίδα τους, όπως την έβαλαν οι εργάτες του Σικάγου, που καθόρισε το 8 ώρες δουλειά, 8 ώρες μόρφωση, 8 ώρες ανάπαυση.

Καμιά υποταγή στη μοιρολατρία, στο “λιγότερο κακό”, οι ναυτεργάτες, οι εργαζόμενοι, συνολικά η εργατική λαϊκή οικογένεια, πρέπει να γυρίσει την πλάτη στις ψευτοαντιπαραθέσεις της προεκλογικής περιόδου, που για άλλη μια φορά στήνονται από τις αστικές πολιτικές δυνάμεις του κεφαλαίου, για να καλλιεργήσουν συγχύσεις και αυταπάτες.

Η πάλη για την αναπλήρωση των απωλειών, η ικανοποίηση των σύγχρονων λαϊκών αναγκών με αυξήσεις στους μισθούς, στις συντάξεις και τις κοινωνικές παροχές, είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με τον αγώνα ενάντια στη συμμετοχή-εμπλοκή της χώρας μας στους ιμπεριαλιστικούς οργανισμούς και πολέμους των ΝΑΤΟ – ΗΠΑ – ΕΕ, με την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ να αποτελεί τον καλύτερο σημαιοφόρο τους.

Έξω οι εφοπλιστές, βιομήχανοι, τραπεζίτες, τα τσιράκια τους, στελέχη επιχειρήσεων από τα Συνδικάτα.

“Σωματεία Εργατών – Όχι των εργοδοτών”

Σήμερα όσο ποτέ άλλοτε αναδεικνύονται οι δυο γραμμές μέσα στο εργατικό συνδικαλιστικό κίνημα, από τη μια ο δρόμος της υποταγής με τη στρατηγική του κεφαλαίου, το σύστημα της  καπιταλιστικής βαρβαρότητας που εκφράζει ο εργοδοτικός – κυβερνητικός συνδικαλισμός στη ΓΣΕΕ, την ΑΔΕΔΥ, την ΟΙΥΕ, την ΠΝΟ κ.ά., ενώ από την άλλη, ο δρόμος της πάλης που εκφράζουν οι ταξικές δυνάμεις που συσπειρώνονται στο ΠΑΜΕ για την ικανοποίηση των αναγκών της εργατικής τάξης και των λαϊκών στρωμάτων.

Η συνδικαλιστική μαφία της ΓΣΕΕ, των ηγεσιών ΠΑΣΚΕ – ΔΑΚΕ – ομάδα Βασιλόπουλου (ΣΥΡΙΖΑ) σε συνεργασία με τα αφεντικά τους επιχειρούν να βάλουν μέσα στο εργατικό-συνδικαλιστικό κίνημα, μεγαλοδιευθυντές και νόθους, σε αυτή την κατεύθυνση πήγαν να στήσουν το 37ο συνέδριο σε Καλαμάτα, Ρόδο.

Το βρώμικο σχέδιό τους βρήκε απάντηση από την οργανωμένη, πειθαρχημένη και αποτελεσματική δράση εκλεγμένων αντιπροσώπων και συνδικάτων, να μην τολμήσει και η διορισμένη προσωρινή διοίκηση της ΓΣΕΕ να πραγματοποιήσει νόθο Συνέδριο. Να γίνει πραγματικό συνέδριο χωρίς νόθους και εργοδότες.

Ναυτεργάτες, συνταξιούχοι, σπουδαστές,

Πραγματική διέξοδος για τους ναυτεργάτες, τους εργαζόμενους, δεν μπορεί να υπάρξει χωρίς την οργάνωση, την ανασύνταξη του εργατικού κινήματος, σε ταξική κατεύθυνση, για να διεκδικήσουμε τις σύγχρονες ανάγκες μας.

Δεν είναι ανίκητοι οι εχθροί της εργατικής τάξης, των εργαζομένων με εμπιστοσύνη στις δυνάμεις μας να συμβάλουμε για να γίνει πράξη η ιστορική αποστολή της τάξης μας, να σπάσουμε τα δεσμά της καπιταλιστικής βαρβαρότητας, με την κατάργηση της εκμετάλλευσης ανθρώπου από άνθρωπο, να γίνουμε κυρίαρχοι του πλούτου που παράγουμε.

Αγωνιζόμαστε – διεκδικούμε:

  • Κατάργηση όλων των αντεργατικών νόμων. Επαναφορά των ΣΣΕ και του κατώτερου μισθού στα 751 ευρώ για όλους.
  • Αυξήσεις στους μισθούς, στις συντάξεις και στις κοινωνικές παροχές.
  • Μόνιμη σταθερή εργασία για όλους, με Συλλογική Σύμβαση, 7ωρο – 5ήμερο – 35ωρο, κοινωνική ασφάλιση, προστασία στη δουλειά, ενάντια στην ανεργία, με οργανικές συνθέσεις να ανταποκρίνονται στις σύγχρονες ανάγκες.
  • Κατάργηση του νόμου Κατρούγκαλου ν. 4387/2016 και όλων των αντιασφαλιστικών νόμων.
  • Κανένας πλειστηριασμός πρώτης κατοικίας. Κατάργηση του ΕΝΦΙΑ, των χαρατσιών, της φοροληστείας.
  • Μέτρα αντισεισμικής, αντιπλημμυρικής και αντιπυρικής προστασίας.
  • Καμία εμπλοκή στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς και πολέμους του ΝΑΤΟ και της ΕΕ.

Ζήτω η 1η Μάη! Ζήτω η Παγκόσμια Εργατική Τάξη!

  • Το κύριο άρθρο στη “ΝΑΥΤΕΡΓΑΤΙΚΗ” του Απρίλη 2019