ΠΕΜΕΝ, ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ, ΠΕΕΜΑΓΕΝ, ΠΕΣ/ΝΑΤ : Αλληλεγγύη στον αγώνα των εργαζομένων στις πτηνοτροφικές επιχειρήσεις του ομίλου ΖΟΥΡΑ

Τα ναυτεργατικά σωματεία ΠΕΜΕΝ, ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ, ΠΕΕΜΑΓΕΝ, ΠΕΣ/ΝΑΤ, εκφράζουν την αλληλεγγύη τους στον αγώνα των εργαζομένων των συνεργαζόμενων πτηνοτροφικών επιχειρήσεων ΛΕΙΒΑΔΙΤΗ, ΖΟΥΡΑ, ΒΙΟΚΟΤ, ΕΛΙΖΑ, ΑΛΚΟΤ και στα δίκαια αιτήματα τους ενάντια στην εργοδοτική ασυδοσία.

Επισυνάπτουμε την Ανακοίνωση του σωματείου:

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΙΣ ΣΥΝΕΡΓΑΖΟΜΕΝΕΣ ΠΤΗΝΟΤΡΟΦΙΚΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΛΕΙΒΑΔΙΤΗ, ΖΟΥΡΑ, ΒΙΟΚΟΤ, ΕΛΙΖΑ ΑΛΚΟΤ (συμφερόντων «ΖΟΥΡΑ»)

Αριθμ. Απόφ. Πρωτοδικείου Χαλκίδας, 217/2012, βιβλίο σωμ. 30/2012

ΜΕΛΟΣ ΠΑΝΕΛΛ. ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΕΡΓ/ΤΩΝ ΚΑΙ ΥΠ/ΛΩΝ ΓΑΛ. – ΤΡΟΦ. – ΠΟΤ. ΚΑΙ ΕΡΓΑΤΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΕΥΒΟΙΑΣ

τηλ. 6976975834, 6943016763, 6972696008, email: zavel2012@gmail.com, fax: 2221234254

Αριθμ. Πρωτ. 326, Χαλκίδα 3/12/2018

ΕΡΓΟΔΟΣΙΑ ΚΑΙ ΚΡΑΤΟΣ ΝΑ ΙΚΑΝΟΠΟΙΗΣΟΥΝ ΤΑ ΑΙΤΗΜΑΤΑ ΜΑΣ
ΑΠΕΥΘΥΝΟΥΜΕ ΚΑΛΕΣΜΑ ΝΑ ΕΚΔΗΛΩΘΕΙ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ

Είμαστε αντιμέτωποι με τη σφοδρή επίθεση της εργοδοσίας, με τη στήριξη της κυβέρνησης και του κρατικού μηχανισμού, που μας στερεί το δικαίωμα στη ζωή. Παρότι εργαζόμαστε σε μια επιχείρηση που σήμερα καταγράφει μεγάλη παραγωγής, οι εργαζόμενοι είμαστε απλήρωτοι. Όσοι διεκδικούμε να αμειβόμαστε χωρίς μειώσεις, να υπάρχουν συνθήκες υγιεινής και ασφάλειας στο χώρο κτλ, είμαστε σε καραντίνα και η εργοδοσία δεν μας δίνει αντικείμενο εργασίας. Προτιμά να προσλαμβάνει άλλους εργαζόμενους με μισθούς πείνας, με συνθήκες χειρότερες και από μεσαίωνα έτσι ώστε να θεριεύει η εκμετάλλευση και η κερδοφορία της.

Είμαστε αντιμέτωποι με τη σφοδρή επίθεση της κυβέρνησης και του κρατικού μηχανισμού που στηρίζει την εργοδοσία με κάθε τρόπο. Ο ΟΑΕΔ δεν μας χορηγεί το επίδομα επίσχεσης στην οποία βγήκαμε επειδή είμασταν απλήρωτοι και “διορισμένοι” να εργαζόμαστε σε χώρο χωρίς νερό, φως, τουαλέτα κτλ αλλά και για άλλους λόγους όπως το ότι δεν μας δίνουν αντικείμενο εργασίας, δεν μας καταχωρούν τα ένσημα παρότι και τα έχουμε δουλέψει και τα έχουμε πληρώσει.

Ο αγώνας μας, είναι αγώνας για όλους τους εργαζόμενους καθώς παρά τα παραπάνω είμαστε οι μοναδικοί εργαζόμενοι στην πτηνοτροφεία που συνεχίζουμε να έχουμε τις συμβάσεις που ίσχυαν πριν τις καταργήσει η κυβέρνηση με την ΠΥΣ6/2012. Όχι μόνο σε αυτά τα επίπεδα θα έπρεπε να είναι όλοι οι εργαζόμενοι στην πτηνοτροφεία και όχι μόνο, αλλά να είχαμε και αυξήσεις.

Απευθύνουμε κάλεσμα να εκδηλωθεί αλληλεγγύη στον αγώνα μας με όποια μορφή είναι δυνατή.

ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ:

  • Να καταβληθούν όλα τα δεδουλευμένα που οφείλονται σε όλους τους εργαζόμενους.
  • Να επανέλθουν οι μισθοί στους συναδέλφους που έχουν γίνει μειώσεις. Ο κατώτατος να είναι σύμφωνα με την τελευταία ΣΣΕ εργαζομένων στις πτηνοτροφικές επιχειρήσεις που είχε υπογραφεί (περίπου 810€).
  • Να τηρηθούν όλοι οι κανόνες υγιεινής και ασφάλειας της εργασίας.
  • Να χορηγηθεί το επίδομα επίσχεσης που ο ΟΑΕΔ αρνείται να εγκρίνει σε όσους άσκησαν αυτό το δικαίωμά τους και το έκτακτο επίδομα που χορηγείται για ειδικές περιπτώσεις.
  • Να καταχωρηθούν όλα τα ένσημα σε όλους τους εργαζόμενους.
  • Επιστροφή φόρου για τα ποσά που έχουμε φορολογηθεί αλλά δεν τα έχουμε λάβει γιατί η εργοδοσία δήλωνε αυτά που θα έπρεπε να μας πληρώσει και όχι αυτά που μας πλήρωνε.
  • Πάγωμα χρεών σε εφορία, τράπεζες, χωρίς προσαυξήσεις και τόκους για όσους τους είναι απλήρωτοι. Να σταματήσουν άμεσα οι όποιες διαδικασίες κατάσχεσης.
  • Στους απλήρωτους απαλλαγή από τέλη, ΕΝΦΙΑ, καμιά διακοπή σε ρεύμα, νερό, τηλέφωνο.

ΜΠΡΟΣΤΑ ΟΙ ΔΙΚΕΣ ΜΑΣ ΑΝΑΓΚΕΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΤΑ ΚΕΡΔΗ ΤΩΝ ΛΙΓΩΝ.