ΠΕΜΕΝ, ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ, ΠΕΕΜΑΓΕΝ, ΠΕΠΡΝ, ΠΕΣ/ΝΑΤ : Νέες κινητοποιήσεις για την Κοινωνική Ασφάλιση – Την Πέμπτη 27 Φλεβάρη στην Αθήνα

Τα ναυτεργατικά σωματεία ΠΕΜΕΝ, ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ, ΠΕΕΜΑΓΕΝ, ΠΕΠΡΝ, ΠΕΣ/ΝΑΤ, χαιρετίζουν τους ναυτεργάτες, τους εργαζόμενους όλων των κλάδων και τους συνταξιούχους, για τη μαζική – μαχητική συμμετοχή τους στην 24ωρη απεργία και τις συγκεντρώσεις στις 18 Φλεβάρη στον Πειραιά και τις άλλες μεγάλες πόλεις της χώρας, πάλη για να αποσυρθεί το αντιασφαλιστικό τερατούργημα της κυβέρνησης της ΝΔ, ο νόμος Κατρούγκαλου – Βρούτση που από τις 19 Φλεβάρη συζητείται στις Επιτροπές της Βουλής. Στην κοινή ανακοίνωσή τους, αναφέρουν:

«Οι προβοκατόρικες δηλώσεις κυβερνητικών στελεχών, η εργοδοτική τρομοκρατία, και ο απεργοσπαστικός μηχανισμός του εργοδοτικού κυβερνητικού συνδικαλισμού στην ηγετική ομάδα της ΓΣΣΕ, τα κρατικά και ιδιωτικά ΜΜΕ για ταλαιπωρία των εργαζομένων από “αιφνιδιαστικές για την κοινωνία απεργίες” και “απεργίες εργατοπατέρων”, που στόχευαν στην ενεργοποίηση του κοινωνικού αυτοματισμού έπεσαν στο κενό!

Οι ναυτεργάτες, οι εργαζόμενοι γενικότερα στις μεταφορές και στους άλλους βιομηχανικούς κλάδους με τη μαζική – μαχητική συμμετοχή τους έστειλαν μήνυμα προς την κυβέρνηση και το κεφάλαιο, ότι εργασιακή ζούγκλα, η ιδιωτική ασφάλιση – που προωθείται με το νομοσχέδιο τερατούργημα της ΝΔ, συνέχεια των προηγούμενων του ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ, δεν έχει την έγκριση των ανθρώπων του μόχθου, της εργατικής τάξης.

Η κοινωνική ασφάλιση -η ΣΣ Εργασίας κ.ά. κατακτήθηκαν μέσα από μεγάλους- πολύχρονους, σκληρούς – ταξικούς αγώνες της εργατικής τάξης κόντρα στους εφοπλιστές, το κεφάλαιο, τις κυβερνήσεις – τα κόμματα τους, τα τσιράκια στη ΓΣΕΕ, τη ΠΝΟ και άλλα συνδικάτα “σφραγίδες” – τους μηχανισμούς της εργοδοσίας και του αστικού κράτους.

Την ίδια ώρα, ενώ εντείνεται η επιθετικότητα κυβέρνησης – κεφαλαίου ενάντια στην εργατική τάξη, οι εργατοπατέρες της ΓΣΕΕ με απύθμενο θράσος -με εκφυλιστικές- νόθες διαδικασίες, προετοιμάζουν συνέδριο-παρωδία στις 25 Φλεβάρη, στο πολυτελές ξενοδοχείο “ΑΠΟΛΛΩΝ” στο Καβούρι Αττικής, υπό την “προστασία” της κυβέρνησης, και την άμεση ετοιμότητα επέμβασης του κατασταλτικού μηχανισμού του αστικού κράτους!

Καταγγέλλουμε τη συνδικαλιστική μαφία της ΓΣΕΕ, που επιχειρεί για άλλη μια φορά όπως στην Καλαμάτα, την Ρόδο και τώρα στο Καβούρι, να πραγματοποιήσει το 37ο συνέδριο με νόθους συνέδρους, όπως οι αντιπρόσωποι της ΠΝΟ, εργοδότες, διευθυντικά στελέχη, σωματεία σφραγίδες.

Κανένας τίμιος συνδικαλιστής δεν πρέπει να επιτρέψει τέτοιες διαδικασίες! Ούτε βήμα πίσω”.

Καταδικάζουμε την παρουσία ΜΑΤ, εισαγγελέων και αστυνομίας στις διαδικασίες του εργατικού συνδικαλιστικού κινήματος! Η οργή και αγανάκτηση των εργαζομένων στην απαράδεκτη επιχείρηση της κυβέρνησης της ΝΔ, της εργοδοσίας και των εργατοπατέρων της ΓΣΕΕ, πρέπει και μπορεί να αξιοποιηθεί για την κλιμάκωση της πάλης, την ανασύνταξη του εργατικού κινήματος.

Δεν θα μείνουμε θεατές στο όργιο νοθείας που έχει συντελεστεί σε αρχαιρεσίες ναυτεργατικών σωματείων, με αποκορύφωμα τις πρόσφατες αρχαιρεσίες στην Ένωση Πλοιάρχων Εμπορικού Ναυτικού (ΠΕΠΕΝ). Δεν θα αποδεχτούμε τους αχυράνθρωπους – το μηχανισμό των εφοπλιστών, καμία σύγκλιση συνδικαλιστικού οργάνου της ΠΝΟ, αν δεν καταθέσουν τα ναυτεργατικά σωματεία τα σχετικά έγγραφα αρχαιρεσιών, να ελεγχθούν, για τη νομιμοποίηση των αντιπροσώπων τους.

Τα τσιράκια της εργοδοσίας, των κυβερνήσεων, θέλουν να διατηρηθεί ο αρνητικός συσχετισμός στο εργατικό συνδικαλιστικό κίνημα, να επιβάλλουν σιγή νεκροταφείου, για την καπιταλιστική ανάπτυξη, την ένταση της εκμετάλλευσης των εργαζομένων, με συμπαραστάτες τους στο συνέδριο παρωδία που ετοιμάζουν, τον πρωθυπουργό, τον υπουργό “προστασίας του πολίτη”, εισαγγελείς, το κατασταλτικό μηχανισμό.

Καλούμε τους ναυτεργάτες, γενικότερα τους εργαζόμενους, τους συνταξιούχους, τη νεολαία και τις συνδικαλιστικές οργανώσεις τους τη Τρίτη 25 Φλεβάρη και ώρα 8:00 π.μ σε κινητοποίηση, στο ξενοδοχείο «ΑΠΟΛΛΩΝ» στο Καβούρι Αττικής, να διαδηλώσουμε απέναντι στην αθλιότητα και τη νοθεία της ομάδας εργατοπατέρων της ΓΣΣΕ. Να απαιτήσουμε να γίνει συνέδριο με πραγματικούς αντιπροσώπους και όχι με νόθους, εργοδότες, μπράβους, να δυναμώσει ο αγώνας για “συνδικάτα εργατών όχι των εργοδοτών”.

Ταυτόχρονα κλιμακώνουμε τον αγώνα ενάντια στο νόμο για το νέο ασφαλιστικό τερατούργημα, αξιοποιώντας όλες τις μορφές πάλης, με νέες αγωνιστικές κινητοποιήσεις των εργαζομένων με τα ταξικά συνδικάτα:

  • Σάββατο 22 Φλεβάρη και ώρα 11:00 π.μ. στην πλατεία Κουμπάκη στη Νίκαια
  • Πέμπτη 27 Φλεβάρη στην Αθήνα για Κοινωνική Ασφάλιση για όλους, αποκλειστικά δημόσια και υποχρεωτική.

Προχωράμε μπροστά με εμπιστοσύνη, γιατί η ταξική πάλη είναι κινητήρια δύναμη – μάχη ελπίδας, αφορά τις ανάγκες  και το μέλλον της εργατικής τάξης, για να αποτινάξουν από το σβέρκο τους οι εργαζόμενοι τους εκμεταλλευτές, το πολιτικό προσωπικό τους και τους εργατοπατέρες για την ανασύνταξη του εργατικού κινήματος, την ικανοποίηση των σύγχρονων αναγκών μας».

ΕΡΓΑΤΙΚΑ ΣΩΜΑΤΕΙΑ ΚΑΙ ΜΑΖΙΚΟΙ ΦΟΡΕΙΣ ΤΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ:
Συγκεντρώσεις – πικετοφορίες για το Ασφαλιστικό το Σάββατο 22 Φλεβάρη

Συγκεντρώσεις – πικετοφορίες οργανώνουν εργατικά σωματεία και μαζικοί φορείς της Αττικής ενάντια στην ψήφιση του νόμου Βρούτση – Κατρούγκαλου για το ασφαλιστικό, το Σαββάτο 22 Φλεβάρη στους παρακάτω δήμους:

  • Αθήνα, πλατεία Μοναστηρακίου στις 11 π.μ.
  • Γέρακα, κεντρική πλατεία, 11 π.μ.
  • Καλλιθέα, πλατεία Δαβάκη στις 11.30 π.μ.
  • Λαύριο, άγαλμα μεταλλωρύχου, 11 π.μ.
  • Νέα Ιωνία, πλατεία Σημηριώτη 11 π.μ.
  • Νίκαια, πλατεία Κουμπάκη στις 11 π.μ.
  • Περιστέρι, πλατεία Δημαρχείου, στις 11 π.μ.