
ΠΕΜΕΝ, ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ, ΠΕΕΜΑΓΕΝ, ΠΕΠΡΝ, ΠΕΣ/ΝΑΤ :
Διαρκή είναι τα κρούσματα σε βάρος της ασφάλειας της ανθρώπινης ζωής στη θάλασσα, από την ένταση της εκμετάλλευσης των ναυτεργατών, για την ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας και κερδοφορίας των εφοπλιστών.
Σήμερα τις πρώτες πρωινές ώρες οι είκοσι οκτώ (28) ναυτεργάτες του Δ/Ξ «HAPPY LADY» της ναυτιλιακής εταιρείας EASTERN MEDITERRANEAN MARITIME LTD δέχθηκαν ένοπλη επίθεση σε αγκυροβόλιο του Καμερούν, με αποτέλεσμα την απαγωγή οκτώ (8) ναυτεργατών, πέντε (5) Έλληνες, δύο (2) από τις Φιλιππίνες και ένας (1) από την Ουκρανία. Κατά την διάρκεια της απαγωγής τραυματίστηκε ένας (1) Έλληνας ναυτεργάτης.
Σε εξέλιξη είναι και η ομηρία πάνω από τρείς (3) μήνες των ναυτεργατών του Φ/Γ πλοίου «ΠΤΟΛΑΙΜΕΟΣ» στη θαλάσσια περιοχή του Τζιμπουτί, λόγω οφειλών της ναυτιλιακής εταιρείας PROBULK SHIPPING AND TRADING SA. με τους ναυτεργάτες να αντιμετωπίζουν οξυμμένα προβλήματα σε αποθέματα φαγητού και φαρμάκων.
Αυτές οι συνθήκες σε βάρος των ναυτεργατών θα ενταθούν από την όξυνση των ανταγωνισμών των μονοπωλιακών ομίλων για τον έλεγχο των πλουτοπαραγωγικών πηγών και των ενεργειακών δρόμων, που είναι σε εξέλιξη και στην περιοχή μας, με την κυβέρνηση της Ν.Δ να συνεχίζει να υπηρετεί αυτή την αντιλαϊκή πολιτική, όπως και οι προκάτοχοι της.
Απαιτούμε η κυβέρνηση της ΝΔ, το υπουργείο ναυτιλίας, να αναλάβουν τις ευθύνες τους, άμεσα να πάρουν όλα τα αναγκαία μέτρα εξασφαλίζοντας τον ασφαλή επαναπατρισμό των ναυτεργατών.
31 Δεκέμβρη 2019
ΟΙ ΔΙΟΙΚΗΣΕΙΣ ΤΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ