ΠΕΜΕΝ – ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ – ΠΕΕΜΑΓΕΝ: Ο πάντα πρόθυμος στην υπηρεσία των εφοπλιστών ξεδιπλώνει το μίσος του στα ταξικά σωματεία

Παραλήρημα τυχοδιωκτισμού χαρακτηρίζουν τα ναυτεργατικά σωματεία ΠΕΜΕΝ, «ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ» και ΠΕΕΜΑΓΕΝ την τετρασέλιδη ανακοίνωση της ΠΕΝΕΝ και του Αντ. Νταλακογιώργου με την οποία επιτίθεται λυσσαλέα στις δυνάμεις των ταξικών σωματείων που συσπειρώνονται στο ΠΑΜΕ.

«Οι ναυτεργάτες γνωρίζουν τις πολιτικές κωλοτούμπες (ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΣ, ΣΥΡΙΖΑ, ΛΑΕ, ΑΝΤΑΡΣΥΑ) του Αντ. Νταλακογιώργου, ο οποίος είναι πάντα πρόθυμος στην υπηρεσία των εφοπλιστών και προκλητικά ξεδιπλώνει το αντιΚΚΕ και αντιΠΑΜΕ μίσος του», σημειώνουν τα ταξικά ναυτεργατικά Σωματεία.

Ενδεικτικά αναφέρουν στοιχεία για τη διαχρονικά υπονομευτική στάση του Αντ. Νταλακογιώργου σε βάρος των ναυτών και γενικότερα των ναυτεργατών.

– «Με την υπογραφή τους το 2008 και το 2010 ο Αντ. Νταλακογιώργος και η διοίκηση της ΠΕΝΕΝ μαζί με την ΠΝΟ και τον Γ. Χαλά της ΠΝΟ (σύσσωμος δηλαδή ο εργοδοτικός και κυβερνητικός συνδικαλισμός) υπέγραψαν την κατάπτυστη σύμβαση για τα ποντοπόρα καράβια. Το αποτέλεσμα ήταν να φύγουν μαζικά οι ναύτες και άλλοι κλάδοι ναυτεργατών, να οξυνθεί η ανεργία και να επακολουθήσουν δραματικές επιπτώσεις για τη ναυτεργατική οικογένεια.

– Ο Αντ. Νταλακογιώργος συνεχίζει την υπονομευτική δράση του, δύο χρόνια μετά μετά τη ψήφιση του νόμου-λαιμητόμου για το ασφαλιστικό σπέρνοντας αυταπάτες και διευκολύνοντας τους χειρισμούς της κυβέρνησης και των εφοπλιστών να επιβάλλουν αντιασφαλιστικά – αντεργατικά μέτρα σε βάρος των κλάδου των ναυτεργατών.

– Σε συνεδρίασή της ΠΝΟ, η ΠΕΝΕΝ απέρριψε το σχέδιο νόμου των 536 ομοσπονδιών, εργατικών κέντρων, σωματείων για τις ΣΣΕ με το επιχείρημα ότι είναι “κομματικό – παραταξιακό”. Δηλαδή για τον Αντ. Νταλακογιώργο το δικαίωμα στη δουλειά, το ωράριο εργασίας και οι όροι και οι συνθήκες εργασίας είναι κομματική – παραταξιακή υπόθεση.

– Στην ίδια κατεύθυνση συνέβαλε στην άρση του καμποτάζ στην κρουαζιέρα, ενώ στο παρασκήνιο παζάρευε με την κυβέρνηση και τους εφοπλιστές τη μεθόδευση της αντικατάστασης των Ελλήνων ναυτεργατών με φθηνότερο εργατικό δυναμικό, προβάλλοντας τις δηλώσεις της κα. Κατσέλη ότι “το 15% των ναυτεργατών θα είναι Έλληνες”.

– Ο Αντ. Νταλακογιώργος πρωτοστάτησε στη συγκρότηση παραγωγής νόθων αντιπροσώπων με την δημιουργία του σωματείου Δ. Ελλάδος βάζοντας πρόεδρο το μέλος της διοίκησής του, Α. Κάκκο, μετά τον κατήγγειλαν και τον διέγραψαν γιατί έχασαν “τα κουκιά” που τους τα πήραν οι ΠΑΣΚΕ – ΔΑΚΕ του ΕΚ Πάτρας.

– Η διεκδίκηση των δεδουλευμένων αποδοχών με επίσχεση εργασίας γίνεται από την ΠΕΝΕΝ σε συνεργασία με τους εφοπλιστές, για να ελέγχουν τη δράση και τις αντιδράσεις των ναυτεργατών.

– Η συγκρότηση των υποψηφίων στις αρχαιρεσίες της ΠΕΝΕΝ έχει ως κριτήριο τα συμφέροντα των εφοπλιστών, καθώς όποιος δεν συμμετέχει με τον συνδυασμό του αναλαμβάνουν να τον “συνετίσουν οι άνθρωποι των εφοπλιστών και του υπουργείου” που καταγράφονται και στο βίντεο από τη πρόσφατη κοπή πίτας της ΠΕΝΕΝ».

Τα ταξικά ναυτεργατικά Σωματεία καλούν τους ναυτεργάτες «να απομονώσουν τους ανθρώπους των εφοπλιστών και της εκάστοτε κυβέρνησης, με την οργάνωση και συμμετοχή να ανατρέψουμε τον αρνητικό συσχετισμό στο ναυτεργατικό συνδικαλιστικό κίνημα, να ενισχυθούν οι ταξικές δυνάμεις που συσπειρώνονται στο ΠΑΜΕ, με την ανάπτυξη αγωνιστικών και απεργιακών κινητοποιήσεων στην υπεράσπιση και διεύρυνση των δικαιωμάτων μας».