ΠΕΜΕΝ, ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ, ΠΕΕΜΑΓΕΝ : Να σημάνει συναγερμός σε κάθε καράβι, παντού – Κάτω τα χέρια από τη συνδικαλιστική οργάνωση

«Να σημάνει συναγερμός σε κάθε καράβι, παντού. Κάτω τα χέρια από τη συνδικαλιστική οργάνωση, τα δικαιώματα μας έχουν κατακτηθεί με αγώνες και θυσίες», τονίζουν τα ναυτεργατικά σωματεία ΠΕΜΕΝ, ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ και ΠΕΕΜΑΓΕΝ, καλώντας «άμεσα να συνεδριάσουν τα Διοικητικά Συμβούλια των ναυτεργατικών σωματείων και η Εκτελεστική Επιτροπή της ΠΝΟ, για λήψη απεργιακής απόφασης όποτε τολμήσει η κυβέρνηση να παρέμβει ωμά στη δράση και τη λειτουργία των συνδικάτων, στο δικαίωμα στην απεργία!»

Στην ανακοίνωσή τους τα ταξικά ναυτεργατικά σωματεία αναφέρουν τα εξής:

«Η κυβέρνηση της ΝΔ θέλει να επιβάλει σιγή νεκροταφείου στα συνδικάτα, συνεχίζει εκεί που σταμάτησε η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ με τους απεργοκτόνους νόμους του 2018, με νομοσχέδιο επιχειρεί να παρέμβει στη δράση και τη λειτουργία των σωματείων, στο δικαίωμα στην απεργία!

Σχεδιάζει να φέρει τροπολογίες που θα νομιμοποιούν και θα επεκτείνουν την κρατική και την εργοδοτική παρέμβαση μέσα στα συνδικάτα, θα καταργούν τα καταστατικά των σωματείων, θα φακελώνουν όλους τους συνδικαλισμένους εργαζόμενους. Θα βοηθούν την εργοδοσία να μην προσλαμβάνει “ενοχλητικές φωνές”, θα φακελώνουν συνολικά τη συνδικαλιστική δράση, καταργώντας στην ουσία τις συλλογικές διαδικασίες για τη λήψη αγωνιστικών κινητοποιήσεων όπως τις Γενικές Συνελεύσεις.

Για τον κάθε ναυτεργάτη, εργαζόμενο πρέπει να αποτελέσει μάχη για την ύπαρξη των συνδικάτων!

Η κυβέρνηση υλοποιεί τους πόθους των εργοδοτικών ενώσεων, θέλει να τελειώνει μία και καλή με οποιαδήποτε οργανωμένη φωνή αμφισβήτησης και σύγκρουσης μέσα στους κλάδους και τους χώρους δουλειάς.

Είναι ξεκάθαρο. Με την πλήρη αλλαγή του χαρακτήρα των σωματείων και το αυστηρό φακέλωμα των εργαζομένων στοχεύουν αποκλειστικά και μόνο στη συλλογική δράση. Το ηλεκτρονικό φακέλωμα είναι το μέσο ώστε να γνωρίζει η εργοδοσία ανά πάσα ώρα και στιγμή, ποιοι εργαζόμενοι είναι οργανωμένοι στα σωματεία τους, αν συμμετέχουν στις μαζικές συλλογικές διαδικασίες και στις συνελεύσεις, τι ψηφίζουν.

Θέλουν τον κάθε εργαζόμενο αποκομμένο, να μη συμμετέχει ενεργά σε συλλογικές διαδικασίες. Να αποφασίζουν άλλοι για αυτόν, για ζητήματα που τον αφορούν, χωρίς να είναι παρών. Να βρίσκεται μακριά και έξω από τις συλλογικές συζητήσεις! Αυτή τη διάτρητη διαδικασία κάτω από τα βλέμματα της εργοδοσίας και με παρούσα την εργοδοτική τρομοκρατία, τη βαφτίζουν δημοκρατική διαδικασία με ηλεκτρονικό τρόπο.

Τα συνδικάτα έχουν καταστατικά! Με βάση αυτά αποφασίζουν. Με βάση αυτά παλεύουν, οργανώνουν την πάλη τους, τις μορφές αγώνα. Δε λογοδοτούν στην εργοδοσία και τις κυβερνήσεις τους. Λογοδοτούν στα μέλη τους, στους εργαζόμενους και την κοινωνία.

Να μην τολμήσουν!!! Κάτω τα χέρια από τα σωματεία. 

Ενωτικός, μαζικός, ταξικός αγώνας για το δικαίωμα μας στην οργάνωση και την απεργία»!

ΣΧΕΤΙΚΑ

30/08/2019 14:28