ΠΕΜΕΝ – «ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ» – ΠΕΕΜΑΓΕΝ Να παρέμβει άμεσα η κυβέρνηση για τον επαναπατρισμό των ναυτεργατών του πλοίου M/V «ANGELIC POWER»

Την άμεση παρέμβαση της κυβέρνησης για τον επαναπατρισμό των ναυτεργατών του πλοίου M/V «ANGELIC POWER» ζητούν τα ναυτεργατικά σωματεία ΠΕΜΕΝ – «ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ» – ΠΕΕΜΑΓΕΝ.

Το πλοίο της ναυτιλιακής εταιρείας «PANTHALASSA MARITIME CORP.» βρίσκεται στο αγκυροβόλιο του Guishan της Κίνας από τις 27/01/2021 και σύμφωνα με καταγγελία των ίδιων των ναυτεργατών στο πλοίο, η κατάσταση για τον κάθε ένα είναι η εξής:

Πλοίαρχος: 15 μήνες στο πλοίο, έντονες ζαλάδες, σοβαρό πρόβλημα υγείας με τα δόντια, 3 φορές λιποθυμία με παλμούς 137. Μετά από επικοινωνία με «Ερυθρό Σταυρό» επιβάλλεται να μεταβεί στη στεριά. Έντονο στρες.
Υποπλοίαρχος: 17 μήνες στο πλοίο, με θρόμβωση.
Σπουδαστής πλοίαρχος: 9 μήνες στο πλοίο, έχασε το διδακτικό έτος στη σχολή του, υποφέρει από υψηλή πίεση.
Β’ Μηχανικός: 9 μήνες στο πλοίο
Γ’ Μηχανικός: 17 μήνες στο πλοίο, υποφέρει στην άνω γνάθο από σοβαρό οδοντιατρικό πρόβλημα.
Νύκληρος: 9 μήνες στο πλοίο, πάρα πολύ υψηλή πίεση.
Επιβαίνων (Τεχνικός): 9 μήνες στο πλοίο υποφέρει από κρίσεις πανικού, δερματολογικό πρόβλημα, σύμφωνα με τον «Ερυθρό Σταυρό» πρέπει να τον δει καρδιολόγος και νευρολόγος.
Τα καύσιμα του πλοίου τελειώνουν την Πέμπτη 1 Απρίλη και κανένα νεότερο δεν υπάρχει. Επίσης οι ναυτεργάτες στην καταγγελία τους επισημαίνουν ότι οι συμβάσεις εργασίας έχουν λήξει, η εταιρεία είναι απούσα και το πλήρωμα είναι απλήρωτο από τον Φλεβάρη.

«Η κυβέρνηση, ο υπουργός Ναυτιλίας, ο υπουργός Εξωτερικών, οι υπηρεσίες τους φέρουν την αποκλειστική ευθύνη για την τραγική κατάσταση των ναυτεργατών του πλοίου M/V «ANGELIC POWER» και για οποιαδήποτε εξέλιξη σε βάρος της υγείας τους» τονίζουν τα ναυτεργατικά σωματεία ΠΕΜΕΝ – «ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ» και ΠΕΕΜΑΓΕΝ και απαιτούν τώρα «την άμεση παρέμβαση για τη διασφάλιση της υγείας, τον επαναπατρισμό και την εξόφληση των δεδουλευμένων των ναυτεργατών».