ΠΕΜΕΝ – ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ – ΠΕΕΜΑΓΕΝ : Να κλιμακωθεί ο αγώνας των ναυτεργατών με 24ωρη απεργία για τις ΣΣΕ

Παράσταση διαμαρτυρίας κατά τη διάρκεια συνάντησης της Ομοσπονδίας με το Σύνδεσμο Επιχειρήσεων Επιβατηγού Ναυτιλίας για την ανανέωση των ΣΣΕ πραγματοποίησαν οι ναυτεργάτες μαζί με τις ταξικές δυνάμεις.

Για «συνάντηση – παρωδία» κάνουν λόγο τα ταξικά ναυτεργατικά Σωματεία ΠΕΜΕΝ – ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ – ΠΕΕΜΑΓΕΝ καθώς «οι εφοπλιστές συνέχισαν την επιθετικότητα σε βάρος των δικαιωμάτων των ναυτεργατών, επανέλαβαν προκλητικά ότι “έχουν επιπτώσεις από τη διεθνή και εσωτερική κρίση” προτείνοντας ανανέωση με μηδενικές αυξήσεις».

Στη συνάντηση έπεσαν οι μάσκες των δυνάμεων του εργοδοτικού – κυβερνητικού συνδικαλισμού της ΠΝΟ, με επικεφαλής τον γ.γ. της ΠΝΟ Γ. Χαλά, που είναι σε ανοιχτή ακρόαση με τους εφοπλιστές, για να βάλουν “ορισμένους” ναυτεργάτες τη θερινή περίοδο στις μειωμένες οργανικές συνθέσεις, ενώ ροκανίζουν χρόνο για να μην αναπτυχθούν απεργιακοί αγώνες.

Στην ίδια κατεύθυνση, ο εκπρόσωπος της “ΑΝΕΚ” είχε το θράσος να υποδείξει στις ταξικές δυνάμεις, όπως και ο πρόεδρος της Ένωσης Ναυτών (ΠΕΝΕΝ) Νταλακογεώργος Α. στην τελευταία συνεδρίαση της ΕΕ της ΠΝΟ, να κάνουμε “παγκόσμια απεργία”».

Τα ταξικά ναυτεργατικά Σωματεία απαντούν στους εφοπλιστές και στους ανθρώπους τους στο συνδικαλιστικό κίνημα, «δεν δεχόμαστε υποδείξεις, οι απεργίες αποφασίζονται από τους εργάτες και υλοποιούνται από τους εργάτες».

Τα σωματεία ΠΕΜΕΝ – ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ – ΠΕΕΜΑΓΕΝ επαναλαμβάνουν για άλλη μια φορά και απαιτούν, μετά τα συνεχιζόμενα ναυάγια των διαπραγματεύσεων των ΣΣΕ με τους εφοπλιστές του Συνδέσμου Επιχειρήσεων Επιβατηγού Ναυτιλίας, άμεσα να συγκληθεί η ΕΕ της ΠΝΟ για κλιμάκωση του αγώνα με 24ωρη πανελλαδική απεργία σε όλες τις κατηγορίες πλοίων, με προοπτική κλιμάκωσης και σχεδιασμό πολύμορφων κινητοποιήσεων στα ποντοπόρα, μεσογειακά και ακτοπλοϊκά φορτηγά πλοία.

Καλούν τους ναυτεργάτες όλων των ειδικοτήτων να αντισταθούν στην επίθεση των εφοπλιστών, της κυβέρνησης, να πάρουν την υπόθεση του αγώνα στα χέρια τους, να υπερασπίσουν τα δικαιώματά τους, να διεκδικήσουν με βάση τις δικές τους ανάγκες:

  • Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας με αυξήσεις.
  • Επαναφορά της υποχρεωτικότητας της Εθνικής Γενικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας και του κατώτερου μισθού στα 751€.
  • Κατάργηση όλων των αντεργατικών και αντιασφαλιστικών νόμων που υπονομεύουν τις ΣΣΕ και την κοινωνική ασφάλιση, ενάντια στον ν. 4387/2016, τον επανυπολογισμό των συντάξεων και στις περικοπές της προσωπικής διαφοράς.
  • Μόνιμη σταθερή εργασία για όλους, με Συλλογική Σύμβαση, 7ωρο – 5ήμερο – 35ωρο, κοινωνική ασφάλιση, προστασία στη δουλειά, με οργανικές συνθέσεις να ανταποκρίνονται στις σύγχρονες ανάγκες.