ΠΕΜΕΝ-ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ-ΠΕΕΜΑΓΕΝ : Να κηρυχτούν παράνομες όλες οι απολύσεις των ναυτεργατών από 1/3 με αφορμή την επιδημία του κορωνοϊού

“Σε πλήρη εξέλιξη είναι τα καθημερινά κρούσματα των  απολύσεων των ναυτεργατών, επιβεβαιώνοντας τις επανειλημμένης καταγγελίες των ναυτεργατικών σωματείων ΠΕΜΕΝ, ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ, ΠΕΕΜΑΓΕΝ, ότι οι εφοπλιστικές εταιρείες με την ανοχή του Υπουργείου Ναυτιλίας, των Λιμεναρχείων, εκμεταλλεύονται τα μέτρα για τον κορωνοϊό σε βάρος των δικαιωμάτων των ναυτεργατών.”

Τα παραπάνω αναφέρουν σε δελτίο Τύπου – καταγγελία, 27 Μάρτη, τα τρία ταξικά ναυτεργατικά σωματεία και προσθέτουν:

Σε μαζικές απολύσεις προχώρησε η ναυτιλιακή εταιρεία «MINOAN LINES SHIPPING S.A» του ομίλου GRIMALDI, στα Ε/Γ-Ο/Γ πλοία «CRUISE EUROPA» και «CRUISE OLYMPIA», κύρια στις Γενικές Υπηρεσίες σε Μαγείρους, Θαλαμηπόλους, Οικ. Αξιωματικούς, Τροφοδοσία. Η ανταμοιβή αυτών των ναυτεργατών που καθημερινά έβαζαν σε κίνδυνο τη ζωής τους στις γραμμές Πάτρα – Ιταλία και με χωρίς μέτρα προστασίας, ήταν η ανεργία.

Στην ίδια κατεύθυνση είναι και η αναστολή των επισκευαστικών εργασιών με απολύσεις σε ναυτεργάτες και σε εξωτερικά συνεργεία, που εκτελούσαν επισκευές σε ταχύπλοα των εταιρειών ATTICA, SEAJET και της ΑΝΕΚ στο Ε/Γ- Ο/Γ πλοίο «ΚΡΗΤΗ Ι» που βρίσκεται στην επισκευαστική ζώνη του Περάματος.

Απαιτούμε  να κηρυχτούν παράνομες όλες οι απολύσεις των ναυτεργατών που πραγματοποιήθηκαν από την 1η Μάρτη με αφορμή την επιδημία του κορωνοϊού.

Καλούμε τους ναυτεργάτες με όπλο μας την οργάνωση και τον αγώνα να σπάσουμε τον φόβο, την εργοδοτική τρομοκρατία, να υπερασπίσουμε τα δικαιώματα μας να διεκδικήσουμε μέτρα προστασίας  και ενίσχυση  της δημόσιας κοινωνικής ασφάλισης, της υγείας, της πρόνοιας.”