ΠΕΜΕΝ – ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ – ΠΕΕΜΑΓΕΝ : Να επιλυθούν τα προβλήματα των ναυτεργατών των «SUN 1» και «SUN 2»

«Την άμεση παρέμβαση των αρμόδιων υπηρεσιών του υπουργείου Ναυτιλίας για την επίλυση των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν οι ναυτεργάτες των αλιευτικών πλοίων “SUN 1” και “SUN 2”, τα οποία βρίσκονται στο λιμάνι της Καλαμάτας μήνες με σοβαρές παρατηρήσεις από επιθεώρηση των λιμενικών αρχών», απαιτούν τα ναυτεργατικά σωματεία ΠΕΜΕΝ, «ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ» και ΠΕΕΜΑΓΕΝ.

Τα ναυτεργατικά σωματεία στην ανακοίνωσή τους αναφέρουν τα εξής:

«Από καταγγελίες των ναυτεργατών, μέλη των πληρωμάτων των αλιευτικών πλοίων “SUN 1” και “SUN 2”, με σημαίες Κίνας της ναυτιλιακής εταιρείας SEVEN SEAS, τα οποία βρίσκονται στο λιμάνι της Καλαμάτας μήνες με σοβαρές παρατηρήσεις από επιθεώρηση των λιμενικών αρχών. Οι ναυτεργάτες αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα.

Συγκεκριμένα:

Στο αλιευτικό πλοίο “SUN 1” βρίσκονται τέσσερις (4) ναυτεργάτες από το Σουδάν, τρεις (3) από την Μαυριτανία και ένας (1) από την Αίγυπτο. Στο αλιευτικό πλοίο “SUN 2” βρίσκονται τέσσερις (4) ναυτεργάτες από το Σουδάν, τρεις (3) από την Μαυριτανία και δύο (2) από την Αίγυπτο.

Οι ναυτεργάτες μέλη των πληρωμάτων των ως άνω αλιευτικών πλοίων είναι απλήρωτοι από το Γενάρη του 2018, με την τροφοδοσία που τους παρέχει η εταιρεία να μην επαρκεί για την κάλυψη των αναγκών τους.

Υπάρχει σοβαρό πρόβλημα υγιεινής, τα πλοία δεν διαθέτουν κατάλληλες εγκαταστάσεις για να πλυθούν τα πληρώματα, ενώ ηλεκτρική παροχή υπάρχει μόνο από τις 5 μ.μ. έως 1 π.μ.

Τα πληρώματα των πλοίων απαιτούν την άμεση εξόφληση των δεδουλευμένων τους και τον επαναπατρισμό τους.

Απαιτούμε την άμεση παρέμβαση των αρμόδιων υπηρεσιών του υπουργείου Ναυτιλίας για την επίλυση των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν οι ναυτεργάτες των αλιευτικών πλοίων “SUN 1” και “SUN 2”».