ΠΕΜΕΝ – ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ – ΠΕΕΜΑΓΕΝ : Να αποσυρθούν το σχέδιο Υπουργικής Απόφασης για τη μείωση σύνθεσης πληρωμάτων και η τροπολογία για τα υπέργηρα πλοία

Το σχέδιο Υπουργικής Απόφασης του υπουργείου Ναυτιλίας και την τροπολογία σε σχέδιο νόμου του υπουργείου Μεταναστευτικής Πολιτικής καταγγέλλουν τα ναυτεργατικά σωματεία ΠΕΜΕΝ, ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ και ΠΕΕΜΑΓΕΝ, απαιτώντας την απόσυρσή τους. Παράλληλα τα ναυτεργατικά σωματεία τονίζουν ότι «οι εξελίξεις επιβάλλουν την άμεση συνεδρίαση της ΕΕ της ΠΝΟ».

Στην ανακοίνωσή τους τα ταξικά ναυτεργατικά σωματεία αναφέρουν τα εξής:

«Την επόμενη μέρα του ετήσιου Γενικού Συμβουλίου της ΠΝΟ με εκφυλιστικές διαδικασίες που ανέδειξαν οι ταξικές δυνάμεις των σωματείων ΠΕΜΕΝ, ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ, ΠΕΕΜΑΓΕΝ, με τη συμμετοχή ναυτεργατών, ενάντια στον εργοδοτικό – κυβερνητικό συνδικαλισμό, με πρωτεργάτες στην παρωδία τον γγ Χαλά Γ., τον πρόεδρο της ΠΕΠΕΝ Τσικαλάκη Ε. και τον πρόεδρο της ΠΕΝΕΝ Νταλακογεώργο Α, εφοπλιστές – κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ/ΑΝΕΛ εντείνουν την επίθεσή τους σε βάρος των ναυτεργατών.

Αυτή η σαπίλα του εργοδοτικού – κυβερνητικού συνδικαλισμού εχθρεύεται την εφαρμογή των ΣΣΕ και της Κοινωνικής Ασφάλισης για όλους τους ναυτεργάτες από όποια χώρα και αν προέρχονται, για να συναλλάσσονται και να οπλίζουν την επιθετικότητα εφοπλιστών – κυβέρνησης.

Σε αυτή την κατεύθυνση εντάσσεται σχέδιο Υπουργικής Απόφασης του Ναυτιλίας, παρότι το γνώριζε ο γγ της ΠΝΟ από την Παρασκευή 14 Δεκέμβρη, το απέκρυψε και το εμφάνισε μετά το Γενικό Συμβούλιο.

Στο σχέδιο Υπουργικής Απόφασης με τίτλο “Καθορισμός σύνθεσης πληρώματος των φορτηγών πλοίων που εκτελούν πλόες στην ημεδαπή μεταξύ λιμένων ή όρμων κειμένων εντός του αυτού κόλπου ή εντός δυο συνεχόμενων κόλπων ή σε παρακείμενες ακτές”, προβλέπεται η μείωση των οργανικών συνθέσεων σε όλες τις ειδικότητες, εντατικοποίηση της εργασίας, υπονόμευση της ασφάλειας της ανθρώπινης ζωής στη θάλασσα, για την ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας και κερδοφορίας των εφοπλιστών.

Η διαρκής υπονόμευση της ασφάλειας της ανθρώπινης ζωής και του θαλάσσιου περιβάλλοντος επιβεβαιώνεται και με τη σημερινή τροπολογία που κατατέθηκε σε σχέδιο νόμου του υπουργείου Μεταναστευτικής Πολιτικής, δίνει την δυνατότητα σε πλοία που έχουν συμπληρώσει 40 έτη(!) από τη ναυπήγησή τους, να παρατείνουν τη δρομολόγηση της μεταφοράς καυσίμων για άλλο ένα έτος. Υπερήλικα υποσυντήρητα πλοία, πλωτές βόμβες, όπως το “Αγία Ζώνη ΙΙ” κ.ά. (Στο συνημμένο το σχέδιο Υπουργικής Απόφασης).

Τα σωματεία ΠΕΜΕΝ, ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ, ΠΕΕΜΑΓΕΝ καταγγέλλουμε το σχέδιο της Υπουργικής Απόφασης, την τροπολογία, απαιτούμε την απόσυρσή τους. Οι εξελίξεις επιβάλλουν την άμεση συνεδρίαση της Ε.Ε. της ΠΝΟ».

ΣΥΝΗΜΜΕΝΑ ΑΡΧΕΙΑ.

Διαβάστε εδώ το σχέδιο Υπουργικής Απόφασης