ΠΕΜΕΝ – ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ – ΠΕΕΜΑΓΕΝ: Μαζική συμμετοχή των ναυτεργατών στην απεργία – απάντηση σε όσους επιχειρούν να υπονομεύσουν τον αγώνα

Κάλεσμα στους ναυτεργάτες όλων των ειδικοτήτων να συμμετάσχουν μαζικά στην απεργία σε όλες τις κατηγορίες πλοίων στις 3 Σεπτέμβρη με προοπτική κλιμάκωσης απευθύνουν τα ναυτεργατικά σωματεία ΠΕΜΕΝ – ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ – ΠΕΕΜΑΓΕΝ. Παράλληλα καλούν σε μαζική συμμετοχή στη σύσκεψη που θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 28 Αυγούστου στις 10.30 π.μ. στα γραφεία της ΠΕΜΕΝ.

Τα ταξικά ναυτεργατικά σωματεία καλούν τους ναυτεργάτες να συμμετάσχουν μαχητικά στην απεργία και να απομονώσουν τους ανθρώπους των εφοπλιστών και της εκάστοτε κυβέρνησης. Να απαντήσουν μαζικά στην προσπάθεια υπονόμευσης του αγώνα τους.

Σε ανακοίνωσή τους σημειώνουν:

«Με νέο πολυσέλιδο παραλήρημα ο Α. Νταλακογεώργος, πρόεδρος της ΠΕΝΕΝ, επιτίθεται και συκοφαντεί για τα οικονομικά τα σωματεία ΠΕΜΕΝ – ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ – ΠΕΕΜΑΓΕΝ, βρώμικη δουλειά – με ανυπόστατους – γελοίους ισχυρισμούς, στοιχείο της αδυναμίας του να αντιπαρατεθεί με τους ναύτες και τους ναυτεργάτες, τις δυνάμεις που συσπειρώνονται στο ΠΑΜΕ, εκδούλευση στους εφοπλιστές, σε βάρος γενικότερα του κλάδου.

Η τυχοδιωκτική – περιθωριακή ομάδα στη διοίκηση της ΠΕΝΕΝ, που έχει καθίσει στο σβέρκο των ναυτών, συναλλάσσεται με τους εφοπλιστές σε όλες τις κατηγορίες καραβιών. Με επικεφαλής τον Α. Νταλακογεώργο έχει βάλει φαρδιά – πλατιά την υπογραφή της σε ΣΣ Εργασίας με το γ.γ. Γ. Χαλά και τα άλλα τσιράκια του εργοδοτικού κυβερνητικού συνδικαλισμού της ΠΝΟ, για την ένταση της εκμετάλλευσης των ναυτεργατών, για να μην εφαρμόζονται οι ΣΣΕ και η Κοινωνική Ασφάλιση για όλους τους εργαζόμενους στα καράβια, υπηρετώντας τη στρατηγική του εφοπλιστικού κεφαλαίου, με τραγικές συνέπειες για τους ναύτες και γενικότερα για τον κλάδο των ναυτεργατών.

Ο κλάδος των Ναυτών, οι ναυτεργάτες γνωρίζουν τις εκβιαστικές μεθοδεύσεις αυτής της παρασιτικής ομάδας στην ΠΕΝΕΝ σε βάρος των ανέργων ναυτών για την εύρεση εργασίας, τη διεκδίκηση δεδουλευμένων αποδοχών, των δικαιωμάτων τους, τις απειλές απόλυσης ναυτών και τις δηλώσεις αποκήρυξης της ταξικής πάλης από υποψήφιους ναύτες σε περιόδους των αρχαιρεσιών (2010, 2014) της Ένωσης Ναυτών, ασφαλίτικη μέθοδο “Μανιαδάκη” και σήμερα της φασιστικής Χρυσής Αυγής.

Αναπαραγάγουν τα χυδαία ιδεολογήματα περί κομματικού συνδικαλισμού γιατί είναι εχθροί της ταξικής πάλης.

Στο σπίτι του κρεμασμένου δεν μιλάνε για σχοινί…, επανειλημμένα ο Α. Νταλακογεώργος και η ομάδα στην ΠΕΝΕΝ “έχουν συλληφθεί με τη γίδα στην πλάτη”… Χαρακτηριστικά ενώ ήταν σε εξέλιξη οι διαπραγματεύσεις ΠΝΟ – ΣΕΕΝ τον Ιούλη 2018 για τη ΣΣΕ Ακτοπλοΐας, η διοίκηση της ΠΕΝΕΝ σε μπακαλόχαρτο αποτύπωνε τη συμφωνία της με ακτοπλοϊκή ναυτιλιακή εταιρεία με επαίσχυντους όρους σε βάρος των ναυτών και στηρίζοντας ταυτόχρονα την επιδίωξη των εφοπλιστών για την κατάργηση των κλαδικών ΣΣ Εργασίας. Με απύθμενο θράσος τα τσιράκια των εφοπλιστών στην ΠΕΝΕΝ στη συνέχεια, γνωρίζοντας την αρνητική στάση της νόθας πλειοψηφίας στην ΠΝΟ, πρότειναν 48ωρη απεργία!!!

Οι δημαγωγικές δηλώσεις του, παραμονές της απεργίας, στοχεύουν στην προσπάθεια απογοήτευσης και τρομοκράτησης των ναυτεργατών, δεν μπορούν να καλύψουν τις υπηρεσίες που προσφέρουν στην κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, όπως και στις προηγούμενες ΝΔ – ΠΑΣΟΚ, στον εφοπλιστικό κεφάλαιο.

Οι ναυτεργάτες και μνήμη έχουν και κρίση για “τα έργα και τις ημέρες του”, οι ταξικές δυνάμεις δίνουμε τη μάχη της οργάνωσης και περιφρούρησης του απεργιακού αγώνα τη Δευτέρα 3 Σεπτέμβρη από τις 6:00 με την 24ωρη πανελλαδική απεργία σε όλες τις κατηγορίες πλοίων με προοπτική κλιμάκωσης.

Καλούμε τους ναυτεργάτες όλων των ειδικοτήτων να συμμετάσχουν μαχητικά στην απεργία, να απομονώσουν τους ανθρώπους των εφοπλιστών και της εκάστοτε κυβέρνησης, να ανατρέψουμε τον αρνητικό συσχετισμό στο ναυτεργατικό συνδικαλιστικό κίνημα, με την ενίσχυση των ταξικών δυνάμεων που συσπειρώνονται στο ΠΑΜΕ, με την ανάπτυξη αγωνιστικών και απεργιακών κινητοποιήσεων στην υπεράσπιση των σύγχρονων αναγκών μας.

Συμμετέχουμε στην Οργανωτική Σύσκεψη την Τρίτη 28 Αυγούστου στις 10.30 στα γραφεία της ΠΕΜΕΝ».