
«Οι εξελίξεις επιβάλλουν την άμεση σύγκληση της ΕΕ της ΠΝΟ για κλιμάκωση του αγώνα με απεργιακή κινητοποίηση τη μέρα κατάθεσης του πολυνομοσχεδίου», επισημαίνουν τα ναυτεργατικά σωματεία ΠΕΜΕΝ, «ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ», ΠΕΕΜΑΓΕΝ, απαιτώντας παράλληλα «την άμεση έναρξη των διαπραγματεύσεων με τις ενώσεις των εφοπλιστών για την ανανέωση και εφαρμογή των ΣΣΕ σε όλες τις κατηγορίες καραβιών, για οργανικές συνθέσεις που να ανταποκρίνονται στις σύγχρονες και πραγματικές ανάγκες, ενάντια στην εφαρμογή του ν.4387/2016 (Φορολογικό – Ασφαλιστικό) κ.ά.».
Τα ναυτεργατικά σωματεία στην ανακοίνωσή τους αναφέρουν τα εξής:
«Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ φέρνει για ψήφιση στη Βουλή την Πέμπτη 14 Ιούνη πολυνομοσχέδιο στο πλαίσιο του κλεισίματος της 4ης αξιολόγησης και για το “Μεσοπρόθεσμο Πλαίσιο Δημοσιονομικής Στρατηγικής” 2019-2022, ενσωματώνοντας το σύνολο των αντιλαϊκών μέτρων που υπάρχουν στα 3 μνημόνια και αυτά που ετοιμάζονται να εφαρμοστούν τη διετία 2019-2020, με την κατακρεούργηση των συντάξεων, τη μείωση του αφορολόγητου ορίου κ.ά.
Επίσης στο πλαίσιο του 44ου Συνεδρίου της ITF στη Σιγκαπούρη 14-19 Οκτώβρη 2018, έχει ανακοινωθεί οι ναυτεργατικές ενώσεις να καταθέσουν τις θέσεις τους μέχρι τις 14 Ιούνη. Δεν εξουσιοδοτούμε κανενός τη συμμετοχή, οι θέσεις και η εκπροσώπηση να συζητηθούν στην Εκτελεστική Επιτροπή.
Οι εξελίξεις επιβάλλουν την άμεση σύγκληση της ΕΕ της ΠΝΟ για κλιμάκωση του αγώνα με απεργιακή κινητοποίηση τη μέρα κατάθεσης του πολυνομοσχεδίου, απαιτούμε την άμεση έναρξη των διαπραγματεύσεων με τις ενώσεις των εφοπλιστών για την ανανέωση και εφαρμογή των ΣΣΕ σε όλες τις κατηγορίες καραβιών, για οργανικές συνθέσεις που να ανταποκρίνονται στις σύγχρονες και πραγματικές ανάγκες, ενάντια στην εφαρμογή του ν.4387/2016 (Φορολογικό – Ασφαλιστικό) κ.ά.».