ΠΕΜΕΝ – ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ : Να απομακρυνθεί άμεσα το παλιό Δ/Ξπλοιο από το λιμάνι της Κοιλάδας Αργολίδας

Την άμεση απομάκρυνση του υπέργηρου – υποσυντήρητου Δ/Ξπλοιο «PIC SAINT LOUP» από το λιμάνι της Κοιλάδας Αργολίδας απαιτούν τα ναυτεργατικά Σωματεία ΠΕΜΕΝ – ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ, καλώντας τις υπηρεσίες του υπουργείου Εμπορικής Ναυτιλίας να παρέμβουν άμεσα σε αυτήν την κατεύθυνση .

Στην ανακοίνωσή τους τα ναυτεργατικά Σωματεία αναφέρουν τα εξής:

«Επανερχόμαστε μετά από καταγγελίες κατοίκων της Κοιλάδας Αργολίδας, για το υπέργηρο – υποσυντήρητο δεξαμενόπλοιο Μ/Τ “PIC SAINT LOUP” της ναυτιλιακής εταιρείας “ΠΟΣΕΙΔΩΝ ΝΕ”.

Το πλοίο ενώ είχε φύγει από το λιμάνι της Κοιλάδας, του Δήμου Ερμιονίδος – Αργολίδος, επέστρεψε και πραγματοποιεί ελασματουργικές εργασίες (επισυνάπτουμε σχετικές φωτογραφίες), εντός της κατοικημένης περιοχής και της ζώνης κατάπλου “ιστιοπλοϊκών και άλλων τουριστικών σκαφών”, ενώ η περιοχή δεν είναι επισκευαστική ζώνη, θέτοντας σε κίνδυνο την ασφάλεια των εργαζομένων στο πλοίο, των κατοίκων της Κοιλάδας και το περιβάλλον.

Απαιτούμε την άμεση παρέμβαση των υπηρεσιών του υπουργείου Εμπορικής Ναυτιλίας και την απομάκρυνση του πλοίου από το λιμάνι της Κοιλάδας».