ΠΕΜΕΝ: Παρέμβαση για το οξυμένο πρόβλημα σχετικά με τα ειδικά σχολεία του ΚΕΣΕΝ

Το οξυμένο πρόβλημα που αντιμετωπίζουν Πλοίαρχοι – Μηχανικοί στη ναυτολόγηση τους σε πλοία Χημικά και Υγραεριοφόρα με αφορμή τις προϋποθέσεις οι οποίες υπάρχουν για να αποκτήσουν τα πιστοποιητικά ADVANCED CHEMICAL TANKER SAFETY και ADVANCED LIQUEFIED GAS TANKER SEFETY, αναδεικνύει η διοίκηση της ΠΕΜΕΝ με έγγραφο που απέστειλε, την Παρασκευή 2 Μάρτη, προς τον υπουργό ναυτιλίας Π. Κουρουμπλή, τον Γ.Γ. και την διεύθυνση Εκπαίδευσης του ΥΝΑ, την διοίκηση και τις διευθύνσεις σπουδών του ΚΕΣΕΝ, την ΠΝΟ και την ένωση εκπαιδευτικών (ΠΕΕΔΝΕ), αναφέρει τα εξής:

“Συγκεκριμένα για την φοίτηση και απόκτηση των ανωτέρω πιστοποιητικών στο ΚΕΣΕΝ απαιτείται θαλάσσια προϋπηρεσία σε αντίστοιχα πλοία, που αν δεν την έχουν Πλοίαρχοι – Μηχανικοί δεν μπορούν να αποκτήσουν τα πιστοποιητικά.

Το αποτέλεσμα είναι να βρίσκουν έδαφος τα τρωκτικά της ιδιωτικής εκπαίδευσης που εκδίδουν τα πιστοποιητικά έναντι αμοιβής και οι εφοπλιστικές εταιρείες να ναυτολογούν αλλοδαπούς ναυτεργάτες χωρίς ΣΣΕ – κοινωνική ασφάλιση, θύματα διεθνών κυκλωμάτων που απομυζούν τεράστια κέρδη σε βάρος τους.

Απαιτούμε την άμεση παρέμβαση των υπηρεσιών του υπουργείου Ναυτιλίας με την τροποποίηση στην απαίτηση της θαλάσσιας προϋπηρεσίας για την επίλυση του προβλήματος που υπάρχει στην απόκτηση των ανωτέρω πιστοποιητικών.”