ΠΕΜΕΝ: Κάλεσμα συμμετοχής στην Α’ Γενική Συνέλευση την Πέμπτη 28 Μάρτη στις 10:30 π.μ.

Συνάδελφοι Μηχανικοί,

Η Α’ Γενική Συνέλευση της ΠΕΜΕΝ για το 2019, πραγματοποιείται σε περίοδο εκλογικών αναμετρήσεων, με ψευτοαντιπαραθέσεις μεταξύ της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ και των άλλων αστικών πολιτικών δυνάμεων του κεφαλαίου, συμφωνούν στις κατευθύνσεις Ε.Ε., ΔΝΤ, που προκαλούν τα οξυμμένα προβλήματα στην εργατική λαϊκή οικογένεια.

Οξύνονται οι επικίνδυνοι ιμπεριαλιστικοί σχεδιασμοί των ΗΠΑ, του ΝΑΤΟ και της ΕΕ στην περιοχή μας, με τις αντιθέσεις στο εσωτερικό τους, αλλά και τους ανταγωνισμούς με άλλα ισχυρά καπιταλιστικά κράτη, όπως η Ρωσία και η Κίνα.

Η κοροϊδία για «μεταμνημονιακή εποχή», «δίκαιη ανάπτυξη», επιβεβαιώνουν την θέση των ταξικών δυνάμεων του ΠΑΜΕ, ότι όσο παραμένει η αντιλαϊκή πολιτική του κεφαλαίου και των εκπροσώπων του, η επίθεση σε βάρος του συνόλου των δικαιωμάτων των ναυτεργατών, των εργαζομένων είναι χωρίς ημερομηνία λήξης.

Στη ναυτιλία η πρωτοκαθεδρία των εφοπλιστών με τα πάνω από 4800 πλοία ελέγχοντας περίπου το 20% της παγκόσμιας ναυτιλίας, είναι αποτέλεσμα της εκμετάλλευσης των ναυτεργατών, των προνομίων και επιδοτήσεων για την ενίσχυση της ανταγωνιστικότητα και κερδοφορίας τους, που συνεχίζει και η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ.

Η Ένωση Ελλήνων Εφοπλιστών αρνείται την ανανέωση της ΣΣΕ στα ποντοπόρα πλοία από το 2010, ενώ στις άλλες κατηγορίες πλοίων, δεν εφαρμόζονται ούτε τα ελάχιστα των ΣΣΕ, που έχουν συμφωνήσει εφοπλιστές με τον εργοδοτικό – κυβερνητικό συνδικαλισμό της ΠΝΟ.

Συνάδελφοι Μηχανικοί,

Σε αυτές τις συνθήκες κριτήριο πρέπει να είναι οι δικές μας ανάγκες και όχι τα κέρδη των εφοπλιστών, καμία υποταγή  στη μοιρολατρία, στις νέες αυταπάτες, για το «λιγότερο κακό», να δώσουμε την δική μας ταξική απάντηση, ότι η καλυτέρευση της ζωής συνολικά των εργαζομένων, δεν μπορεί να συνυπάρχει με τα κέρδη του μεγάλου κεφαλαίου.

Την Πέμπτη 28 Μάρτη στις 10:30 π.μ. στα γραφεία μας, δίνουμε δυναμικό παρών με την συμμετοχή μας στην Γ.Σ. της ΠΕΜΕΝ, σχεδιάζουμε και οργανώνουμε την δράση μας με το διεκδικητικό πλαίσιο αιτημάτων μας για ΣΣΕ, κοινωνική ασφάλιση, την ανεργία, την απλήρωτη εργασία, τις μειωμένες οργανικές συνθέσεις, την φοροεπιδρομή, την προστασία της ανθρώπινης ζωής και ασφάλειας.

Μάρτης 2019

Η Διοίκηση της

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑΣ ΕΝΩΣΗΣ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΕΜΠΟΡΙΚΟΥ ΝΑΥΤΙΚΟΥ