Η ανεργία σπάει κόκαλα και το ΓΕΝΕ εκδίδει σημειώματα «μη προσφερομένου» ενώ τα τρωκτικά της ιδιωτικής εκπαίδευσης θησαυρίζουν! 

Βιομηχανία σημειωμάτων «μη προσφερομένου» από το Γραφείο Ευρέσεως Ναυτικής Εργασίας!

Το γεγονός ότι ενώ υπάρχουν χιλιάδες ναύτες, λοστρόμοι, τζόβενα και άλλοι άνεργοι, το Γραφείο Ευρέσεως Ναυτικής Εργασίας (ΓΕΝΕ) εκδίδει σημείωμα «μη προσφερομένου», καταγγέλλουν τα ναυτεργατικά Σωματεία ΠΕΜΕΝ – «ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ» – ΠΕΕΜΑΓΕΝ.

Και αυτό, όπως σημειώνουν, «ενώ υπάρχουν συνάδελφοι ναυτεργάτες που προσφέρονται στην αντίστοιχη ειδικότητα».

Στην καταγγελία τους ενδεικτικά αναφέρουν ότι «υπάρχουν περιπτώσεις συναδέλφων Β’ Μηχανικών, που προσφέρονται για εργασία και ενώ έχουν πάρει σημείωμα από το ΓΕΝΕ, οι εταιρείες τούς απαντάνε με δικαιολογίες, όπως “η πολιτική της εταιρείας μας είναι να μην παίρνουμε ναυτικούς που είναι μεγαλύτεροι από 50 χρονών” ή “δεν μπορούμε να σε προσλάβουμε γιατί δεν έχεις κάνει 6 μήνες σε αυτό τον τύπο μηχανής”».

Τα τρωκτικά της ιδιωτικής εκπαίδευσης αποκομίζουν μεγάλα ποσά για πιστοποιητικά Πλοιάρχων – Μηχανικών!

Το οξυμένο πρόβλημα των Πλοιάρχων – Μηχανικών στη ναυτολόγησή τους σε Χημικά και Υγραεριοφόρα πλοία με τις προϋποθέσεις που υπάρχουν ώστε να αποκτήσουν δύο βασικά πιστοποιητικά, αλλά και σχολές ιδιωτικής εκπαίδευσης που αποκομίζουν μεγάλα χρηματικά ποσά σε βάρος ναυτεργατών, θέτει η Πανελλήνια Ένωση Μηχανικών Εμπορικού Ναυτικού (ΠΕΜΕΝ) με επιστολή της προς τον υπουργό Εμπορικής Ναυτιλίας και τους αρμόδιους φορείς.

Όπως σημειώνει, «συνεχίζεται το οξυμένο πρόβλημα που αντιμετωπίζουν Πλοίαρχοι – Μηχανικοί στη ναυτολόγησή τους σε πλοία Χημικά και Υγραεριοφόρα με αφορμή τις προϋποθέσεις, οι οποίες υπάρχουν για να αποκτήσουν τα πιστοποιητικά “ADVANCED CHEMICAL TANKER SAFETY” και “ΑDVANCED LIQUEFIEDGAS TANKER SAFETY”».

Για αυτό το πρόβλημα έγινε αναφορά, μεταξύ άλλων, «σε συνάντηση με τον γγ του υπουργείου Εμπορικής Ναυτιλίας κ. Τεμπονέρα στις 10 Σεπτέμβρη, αναδεικνύοντας ότι λειτουργούν παρασιτικά ιδιωτικές σχολές και εκδίδουν αντίστοιχα πιστοποιητικά. Οι ιδιωτικές σχολές δίνουν τη δυνατότητα παρακολούθησης των ειδικών σχολείων, εκδίδουν προσωρινό πιστοποιητικό σε συνεργασία με τις εφοπλιστικές εταιρείες και με τη συμπλήρωση τριών μηνών θαλάσσιας υπηρεσίας, αποστέλλουν το κανονικό πιστοποιητικό στην εφοπλιστική εταιρεία», αναφέρει χαρακτηριστικά.

Παράλληλα, υπογραμμίζει πως «τα τρωκτικά της ιδιωτικής εκπαίδευσης από αυτή τη διαδικασία και σε συνδυασμό με τις ισχύουσες προϋποθέσεις στη δημόσια ναυτική εκπαίδευση, αποκομίζουν μεγάλα χρηματικά ποσά σε βάρος των ναυτεργατών.

Συγκεκριμένα:

  • “COSMOS”εκδίδει το πιστοποιητικό “ADVANCED CHEMICAL TANKER SAFETY”, σημαίας Κύπρου, 10 μέρες φοίτηση, με 670 ευρώ, αντίστοιχα το πιστοποιητικό “ADVANCED LIQUEFIED GAS TANKER SAFETY”, σημαίας Κύπρου, 10 μέρες φοίτηση, 720 ευρώ.
  • “QMS”εκδίδει το πιστοποιητικό “ADVANCED CHEMICΑL TANKER SAFETY”, σημαίας Κύπρου, 8 μέρες φοίτηση, με 700 ευρώ, αντίστοιχα το πιστοποιητικό “ADVANCED LIQUEFIED GAS TANKER SAFETY”, σημαίας Κύπρου, μέρες φοίτηση, 700 ευρώ.
  • “ΠΕΙΡΑΪΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΝΑΥΤΙΚΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ” εκδίδει το πιστοποιητικό “ADVANCED CHEMICAL TANKER SAFETY”,σημαίας Μάλτας, 6 μέρες φοίτηση, με 555 ευρώ, αντίστοιχα το πιστοποιητικό “ADVANCED LIQUEFIED GAS TANKER SAFETY”, σημαίας Μάλτας, μέρες φοίτηση, 555 ευρώ».

Καταλήγοντας, η ΠΕΜΕΝ επαναλαμβάνει «ότι επιβάλλεται η άμεση παρέμβαση των υπηρεσιών του ΥΕΝ για την επίλυση του προβλήματος, που υπάρχει στην απόκτηση των ανωτέρω πιστοποιητικών».