ΟΛΟΙ στην περιφρούρηση της ΝΕΑΣ ΑΠΕΡΓΙΑΣ των εργαζόμενων στην COSCO, την Πέμπτη 31 Μάη το πρωί, στην πύλη του λιμανιού στο ΙΚΟΝΙΟ

Ομόφωνα τη συνέχιση του αγώνα με νέα 24ωρη απεργία από τα ξημερώματα της Πέμπτης αποφάσισαν σε μαζική Γενική Συνέλευση οι εργαζόμενοι στις προβλήτες ΙΙ και ΙΙΙ της COSCO, δείχνοντας την αποφασιστικότητά τους να διεκδικήσουν και να πετύχουν την υπογραφή ικανοποιητικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας.

Συγκεκριμένα, το ΔΣ της Ένωσης Εργαζομένων στη Διακίνηση Εμπορευματοκιβωτίων Πειραιά (ΕΝΕΔΕΠ) πρότεινε στη Γενική Συνέλευση των απεργών εργαζομένων τη συνέχιση της απεργίας με νέα 24ωρη, από τις 6 π.μ. της Πέμπτης. Η πρόταση του ΔΣ έγινε αποδεκτή ομόφωνα από τη Γενική Συνέλευση.

Στην τοποθέτησή του, ο πρόεδρος της ΕΝΕΔΕΠ Μάρκος Μπεκρής τόνισε ότι «πρόκειται για έναν δίκαιο αγώνα για την υπογραφή ικανοποιητικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας για να μπορούμε να εργαζόμαστε σε ανθρώπινες συνθήκες και να αμειβόμαστε». Υπογράμμισε ότι «το πρώτο βήμα που έχει γίνει είναι η μαζική συμμετοχή των εργαζομένων και η ταξική αλληλεγγύη που εκφράστηκε από τους εργαζόμενους του Πειραιά μετά από κάλεσμα των δυνάμεων του ΠΑΜΕ. Το δεύτερο βήμα είναι η ικανοποίηση των αιτημάτων μας».

Στη Γενική Συνέλευση μίλησε και ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Πειραιά, Νίκος Ξουράφης, που χαιρέτισε την αποφασιστικότητα και τη μαζικότητα των εργαζομένων στον απεργιακό αγώνα και τόνισε ότι «είναι σημαντική παρακαταθήκη το γεγονός ότι νέκρωσε το λιμάνι και στάλθηκε μήνυμα στην εργοδοσία και στην κυβέρνηση». Πρόσθεσε πως το Εργατικό Κέντρο Πειραιά είναι σε ετοιμότητα και ανάλογα με τις εξελίξεις να κηρύξει ακόμα και απεργία για τη στήριξη του αγώνα των εργαζομένων στις προβλήτες της COSCO.

Στο Ικόνιο μπροστά στην πύλη της COSCO την Πέμπτη το πρωί οι απεργοί πρέπει να βρουν δίπλα τους τους εργαζόμενους όλων των κλάδων του Πειραιά και πρώτα απ’ όλους τους ναυτεργάτες, που γνωρίζουν από τη δική τους πείρα την σημασία που έχει η αλληλεγγύη για την αντιμετώπιση της εργοδοτικής τρομοκρατίας και της κρατικής καταστολής των αγώνων για τα δικαιώματα των εργαζομένων.