ΠΕΙΡΑΙΑΣ: Μαζική συγκέντρωση των ΤΕ Πειραιά και ΤΕ Μεταφορών του ΚΚΕ στο Πάρκο Δηλαβέρη

Μαζική συγκέντρωση διοργάνωσε χθες βράδυ η ΤΕ Πειραιά και η ΤΕ Μεταφορών του ΚΚΕ στο Πάρκο Δηλαβέρη στον Πειραιά, όπου από νωρίς γέμισε με πλήθος κόσμου, εργαζόμενους και κάτοικους του Πειραιά.

Η συγκέντρωση ξεκίνησε με ομιλία του Νίκου Αμπατιέλου, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και Γραμματέα του ΚΣ της ΚΝΕ, ο οποίος σχολιάζοντας το αποτέλεσμα των εκλογών τόνισε πως οι θέσεις του ΚΚΕ έχουν ευρύτερη απήχηση στο λαό, ακόμα και σε κόσμο που δεν ψήφισε το Κόμμα. Πάνω σε αυτή τη βάση πρέπει να δώσουμε τον καλύτερο μας εαυτό στη μάχη των εκλογών.

Με αφορμή και τη δημοσίευση στο Ριζοσπάστη του καλέσματος της ΚΕ του ΚΚΕ για τις εκλογές σημείωσε πως πρέπει να φτάσει παντού, να ανοίξει το πραγματικό δίλημμα του λαού για τις εκλογές, αν την επόμενη μέρα θα δυναμώσει εκείνη τη δύναμη που θα μάχεται για τα δικαιώματά του, μέσα και έξω από τη Βουλή, που θα ανοίγει το δρόμο της ριζικής ανατροπής (διαβάστε παρακάτω αναλυτικά την ομιλία).

Μετά την ομιλία, ακολούθησε μεγάλο λαϊκό γλέντι με ζωντανή μουσική, με τους δεκάδες παρευρισκομένους να διασκεδάζουν με πολύ χορό και φαγητό!

Στο χώρο λειτούργησε έκθεση βιβλίου των εκδόσεων της Σύγχρονης Εποχής  ενώ ξεχωριστή παρουσία είχε και ο Ριζοσπάστης με το κάλεσμα της ΚΕ που διακινούσαν οι κομματικές οργανώσεις.

Η ομιλία του Νίκου Αμπατιέλου

«Φίλες και φίλοι, Συντρόφισσες και σύντροφοι,

Από μάχη σε μάχη, από αγώνα σε αγώνα… Έτσι έχουμε μάθει, με αισιοδοξία, με όρεξη, και πάντα με πείσμα χωρίς να το βάζουμε κάτω…

Όποιος και όποια έδωσε τη μάχη των προηγούμενων εκλογών γνωρίζει καλά ότι οι θέσεις, η στάση, η δράση του ΚΚΕ έχει ευρύτερη απήχηση στο λαό μας, ακόμα και σε χιλιάδες που μπορεί να μην πήγαν τελικά να ψηφίσουν, ή να εγκλωβίστηκαν στα τρομοκρατικά διλήμματα ΣΥΡΙΖΑ – ΝΔ, να τους ψήφισαν με κρύα καρδιά.

Πάνω σε αυτή τη βάση, μπροστά στις βουλευτικές εκλογές δίνουμε όλοι τον καλύτερο μας εαυτό για να φτάσουμε το πλατύ κάλεσμα του ΚΚΕ σε εκατοντάδες χιλιάδες εργαζόμενους, ανέργους, νέους και νέες της κατάρτισης, μαθητές φοιτητές.

Με το «Ρ», με το κάλεσμα της ΚΕ προς όλο το λαό…

Για να φτάσει παντού το πραγματικό δίλημμα που έχει ο λαός απέναντι του στις βουλευτικές εκλογές της 7ης Ιούλη.

Αυτό που κρίνεται είναι αν την επόμενη μέρα θα δυναμώσει εκείνη τη δύναμη που θα μάχεται για τα δικαιώματά του, μέσα και έξω από τη Βουλή, που θα ανοίγει το δρόμο της ριζικής ανατροπής.

Αν το ΚΚΕ έχει μεγαλύτερη δύναμη ως πρωτοπορία του αγώνα, για να πιέζει αποτελεσματικά, να αποσπά κατακτήσεις για το λαό, να ζωντανεύει το δρόμο της ελπίδας και του αγώνα για έναν άλλο δρόμο ανάπτυξης που στο επίκεντρο έχει την ικανοποίηση των κοινωνικών και λαϊκών αναγκών και όχι τα κέρδη μίας κοινωνικής μειοψηφίας.

Κρίνεται το ποιος μπορεί να κάνει αντιπολίτευση υπέρ του λαού απέναντι σε μία εκ των πραγμάτων επιθετική κυβέρνηση που δεν θα κουνάει ρούπι από τις δεσμεύσεις στην ΕΕ, τους ομίλους και το ΝΑΤΟ, απέναντι σε μία συντηρητική πολιτική.

Και όποιος μπορεί να έχει ακόμα ενδοιασμούς στο ποιο είναι το πραγματικό δίλημμα ας δει με βάση το ίδιο το αποτέλεσμα των πρόσφατων εκλογών και όσα έχουν ακολουθήσει.

Μόνο περισσότεροι γίνονται οι λόγοι για την ενίσχυση του ΚΚΕ…

Ας σκεφτεί όλους εκείνους που βγαίνουν και κουνάνε το δάχτυλο στους εργαζόμενους για τις θυσίες που πρέπει να υπομένουν ακόμα, για τις αντοχές τις οικονομίας που δεν είναι τίποτα άλλο από τις ανάγκες της κερδοφορίας των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων…

Το παραμύθι ότι θα μεγαλώσει η πίτα και έτσι θα μεγαλώσει και το κομμάτι που θα παίρνουν οι εργαζόμενοι καταρρέει μπροστά στην καθημερινότητα, μπροστά στις χιλιάδες θέσεις εργασίας μερικής απασχόλησης, λίγων μηνών δουλειάς, με εντατικούς ρυθμούς, με μισθούς – ψίχουλα. Καταρρέει μπροστά στην κατάσταση που συναντούν οι εργαζόμενοι στην Υγεία, στην Παιδεία, στις κοινωνικές υπηρεσίες….

Αλήθεια; που βρίσκεται στο στόχο που είχε θέσει η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ ότι “ξεμπερδεύουμε με το παλιό”;;; και έχει το θράσος να αυτοπαρουσιάζεται ως πρόοδος, ως την κυβέρνηση για να πάμε μπροστά…

– Το παλιό ο ΣΥΡΙΖΑ το ξέπλυνε και το ανέστησε με την αντιλαϊκή πολιτική που εφάρμοσε. Το ανέστησε βάζοντας το “παλιό” στα ψηφοδέλτια του και κυρίως βαφτίζοντας προοδευτική και αριστερή την πολιτική στήριξης των κερδών των ομίλων, την απογείωση της φοροληστείας για το λαό, την προσήλωση στην εμπλοκή της Ελλάδας στα σχέδια του ΝΑΤΟ, των ΗΠΑ, της ΕΕ. Αυτή η πολιτική έδωσε το δικαίωμα στα σκιάχτρα του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ να εμφανίζονται ξανά παριστάνοντας τους δικαιωμένους.

– Γιατί η καβάτζα της ΝΔ για να πλειοδοτεί σε αντεργατικά μέτρα είναι το ίδιο το αντεργατικό έργο του ΣΥΡΙΖΑ. Πριν ο Μητσοτάκης εξαγγείλει την 7ημερη εργασία ο Τσίπρας έχει νομοθετήσει την περαιτέρω κατάργηση της Κυριακής – Αργίας, έχει νομιμοποιήσει συμβάσεις για δουλειά ως και 10 μέρες χωρίς ρεπό για να μην μιλήσουμε για τους νέους και τις νέες που δουλεύουν σεζόν, χωρίς ρεπό, με εξαντλητικά ωράρια και με την εργοδοσία να ξεσαλώνει στην πλάτη τους, ξεζουμίζοντας τους για τα κέρδη τους, τρομοκρατώντας τους για να μη σηκώσουν κεφάλι.

Και πως αλλιώς να γίνει όταν και οι δύο έχουν στηρίξει στην ΕΕ τη διευθέτηση του χρόνου εργασίας, δηλαδή του καθορισμού -ανάλογα με το πώς θέλει ο εργοδότης- το πόσες ώρες και το ποιες μέρες θα δουλέψει ένας εργαζόμενος, με κριτήριο προφανώς να αβγατίζει τα κέρδη του…

– Πριν ο Μητσοτάκης αποθεώσει την ιδιωτική ασφάλιση, ο ΣΥΡΙΖΑ έχει νομοθετήσει την ταφόπλακα στην κοινωνική ασφάλιση, τα στελέχη του διαφημίζουν μαζί με αυτά της ΝΔ τα “καλά” της ιδιωτικής ασφάλισης.

Πως αλλιώς να γίνει όταν και οι δύο έχουν στηρίξει την κατεύθυνση της ΕΕ για την ασφάλιση, που αποτελούν την ψυχή του περιβόητου ασφαλιστικού “Πινοσέτ”.

– Όσο για τις αξίες του ΣΥΡΙΖΑ τις έχουμε δει και τις ξαναείδαμε πρόσφατα στην Βουλή με μανάδες και μπαμπάδες να διορίζουν παιδιά και ανίψια, διανύοντας τροχάδην την απόσταση που μπορεί να είχε μείνει ανάμεσα στο ΣΥΡΙΖΑ και τον πάτο του βαρελιού. Την είδαμε στη στημένη κόντρα του ΣΥΡΙΖΑ με την Κομισιόν, τις κατευθύνσεις της οποίας υλοποίησε ο ΣΥΡΙΖΑ 4 χρόνια τώρα, τις κατευθύνσεις που αποτελούν εκ των πραγμάτων την βασική ατζέντα κάθε επόμενης κυβέρνησης.

– Και για να μην μείνει κανείς με το ερώτημα που μπορεί να φτάσει η κοροϊδία του ΣΥΡΙΖΑ μόλις προχτές έφερε την περιβόητη τροπολογία για την κατάργηση της μείωσης του αφορολόγητου που πάλι ο ΣΥΡΙΖΑ είχε ψηφίσει. Βέβαια ο διάολος κρύβεται στις λεπτομέρειες. Γιατί με την ίδια τροπολογία ο ΣΥΡΙΖΑ καταργεί τη μείωση του αφορολόγητου, καταργώντας μαζί και τα λεγόμενα “αντιμέτρα”. Ποια δηλαδή; τη μείωση του φορολογικού συντελεστή από το 22% στο 20% για τα λαϊκά στρώματα, τη μείωση του ΕΝΦΙΑ για το 2020 και τη μείωση του τέλους επιτηδεύματος για τους επαγγελματίες.

Αν θέλανε να καταργήσουν το μέτρο που αυτοί ψήφισαν γιατί δεν υποστήριξαν την τροπολογία του ΚΚΕ που ξανακατατέθηκε; Η κυβέρνηση έφτασε στο σημείο να μην θέσει ΚΑΝ σε ψηφοφορία τη ΜΟΝΑΔΙΚΗ ΤΡΟΠΟΛΟΓΙΑ για την κατάργηση της μείωσης του αφορολόγητου που ήταν αυτή του ΚΚΕ.

Ο λόγος; Γιατί δεν θέλουν να ανακουφίσουν. Θέλουν να κάνουν προεκλογικό σόου και παράλληλα να μην πειραχτούν οι ιερές αγελάδες του ΣΥΡΙΖΑ. Ποιες είναι αυτές; τα ματωμένα πλεονάσματα. Στο βωμό τους ψαλιδίζονται πόροι και κοινωνικές παροχές και αυτό έχει αποφασιστεί να γίνεται μέχρι το 2060 με την συμφωνία ΟΛΩΝ ΤΟΥΣ.

– Να λοιπόν πως φτιάχνει το γήπεδο ο ΣΥΡΙΖΑ για να παίξουν μπάλα η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ που βρήκαν από τον Τσίπρα το συγχωροχάρτι που έψαχναν για να επανέλθουν δριμύτεροι και επιθετικοί.

Και επειδή ο έρωτας και ο βήχας δεν κρύβονται που λέει και ο λαός μας, η τελευταία τροπολογία πριν κλείσει η Βουλή, παρά τα προπαγανδιστικά τεχνάσματα, ήταν η διαγραφή χρεών και προστίμων σε μεγάλη καπνοβιομηχανία.

Τέτοια είναι η ταξική πολιτική υπέρ των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων, ενάντια στα εργατικά δικαιώματά όλα τα προηγούμενα χρόνια…

Ξέρουμε ότι τον επόμενο μήνα τα σκυλάκια των καναπέδων των εφοπλιστών και των τραπεζιτών τύπου Τσακαλώτου, Τσίπρα κλπ, που χαϊδεύονται στα σαλόνια της ΕΕ των κορακιών των αγορών, της Μέρκελ, του Τραμπ και πολλών άλλων…… θα σκυλιάσουν για τα “λάθη του ΚΚΕ”, την ανάγκη να δώσει το Κόμμα μας γραμμή να ψηφιστεί ο ΣΥΡΙΖΑ ή μέχρι και να αυτοδιαλυθούμε για το καλό της σημερινής κυβέρνησης…

Αυτό δε γίνεται για μερικές ψήφους ανθρώπων που μπορεί να είναι ευάλωτοι στην κοροϊδία αλλά κυρίως γιατί το ΚΚΕ ήταν, είναι και θα είναι καρφί στο μάτι της αστικής τάξης και του συστήματος.

Γιατί ο ΣΥΡΙΖΑ μπορεί να ξεφτίλισε αγωνιστικές αξίες και ιδανικά αλλά δεν τους έβαλε όλους στο χέρι. Υπάρχουν χιλιάδες εργαζόμενοι που ακόμα και αν δεν στήριξαν το Κόμμα στις πρόσφατες εκλογές λένε “πάλι καλά που υπάρχει το ΚΚΕ”.

Γιατί η ΝΔ όσο και αν επιμένει στην κόντρα με το ΣΥΡΙΖΑ, τον εύκολο αντίπαλο ακριβώς επειδή μοιράζονται τα ίδια άγχη, για τις επενδύσεις και τους δημοσιονομικούς στόχους, ξέρει ότι το εργατικό κίνημα και το ΚΚΕ δεν προσκυνάει ούτε διαβολικά καλούς μακελάρηδες, ούτε εφοπλιστές, βιομήχανους και τραπεζίτες.

Καλά κάνουν και σκυλιάζουν. Καλά κάνουν και φοβούνται.

Ξέρουν ότι η πολιτική τους, το σύστημά τους θα γεννήσει ακόμα περισσότερα αδιέξοδα για τη ζωή των νέων και των εργαζομένων στην χώρα μας.

Ξέρουν ότι εδώ υπάρχει δύναμη που μπορεί να οργανώσει την πάλη μέσα στα εργασιακά γκέτο σπάζοντας στην πράξη το μύθο της καπιταλιστικής ανάπτυξης που δήθεν μπορεί να ευνοεί και τους καπιταλιστές και τους εργάτες.

Ξέρουν ότι εδώ υπάρχει δύναμη που μπορεί να αποκαλύψει ότι όταν είσαι το “καλό παιδί” των ιμπεριαλιστών της ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ – αυτήν τη θέση μοιράζονται όλα τα άλλα κόμματα – δεν μεταφράζεται σε ασφάλεια και ειρήνη για το λαό μας και τους γειτονικούς λαούς.

Ξέρουν ότι το ίδιο το σύστημα ακόμα και σε χώρες ατμομηχανές δεν μπορεί να ξεφύγει από τις αντιθέσεις του.

Στην ίδια την ΕΕ μεγαλώνει το ποσοστό όσων την αμφισβητούν, μεγαλώνει ανάμεσα στους λαούς η αντίθεση απέναντι στην φονική μηχανή του ΝΑΤΟ, όπως καταγράφουν δικές τους έρευνες.

Στη μητρόπολη του καπιταλισμού τις ΗΠΑ πάλι με τα δικά τους στοιχεία ο καπιταλισμός γίνεται όλο και λιγότερο δημοφιλής στη νεολαία.

Και πως αλλιώς να γίνει όταν το αμερικάνικο όνειρο έχει μετατραπεί σε εφιάλτη για το λαό της. Τι άλλο δείχνει αν όχι εφιάλτη η είδηση που κατέγραφαν διεθνή ΜΜΕ ότι μια δασκάλα με καρκίνο είναι υποχρεωμένη βάσει της νομοθεσίας να πληρώνει το μισθό του αντικαταστάτη της.

Όταν στη Γερμανία, την κερδισμένη της καπιταλιστικής κρίσης στην Ευρώπη, των υπέρογκων πλεονασμάτων και του φιλικότατου κλίματος για επενδύσεις, σε φοιτητές που δουλεύουν με 450 ευρώ στα περίφημα minijobs τους κόβουν το επίδομα ενοικίου αντίστοιχα με το ποσό που κοστίζουν τα τρόφιμα που παίρνουν από κοινωνικά παντοπωλεία!

Αυτός είναι ο παράδεισος της Ευρωπαϊκής Ένωσης, που προσκυνάνε όλα τα κόμματα του συστήματος στη χώρα μας.

Αυτές είναι εικόνες για το παρόν και το μέλλον που έχουν ετοιμάσει για το λαό και τα παιδιά του… όσο το επιτρέπει

Φίλες και φίλοι, Συντρόφισσες και σύντροφοι,

Ο φόβος τους φαίνεται και από το πως ανακατεύουν την τράπουλα στο αστικό πολιτικό σύστημα στη χώρα μας, προκειμένου να χειραγωγεί το σύστημα πιο εύκολα, να μην γίνεται η αγανάκτηση και η οργή από την αντιλαϊκή πολιτική, συμμετοχή στον οργανωμένο συλλογικό αγώνα, στο εργατικό κίνημα στη συμπόρευση με το Κομμουνιστικό Κόμμα.

Φτιάχνοντας κόμματα μίας χρήσης, διαλύοντας κόμματα που ότι είχαν να προσφέρουν στο σύστημα το έκαναν και τώρα βυθίζονται ξανά εκεί που έπρεπε να ήταν, δηλαδή στην ανυποληψία.

Γιατί τι άλλο προμηνύεται για το κόμμα του Βαρουφάκη όταν έχει ήδη ομολογήσει ότι θα συνεργαζόταν τόσο με το ΣΥΡΙΖΑ όσο και με τη Νέα Δημοκρατία σε μία από τις πάμπολλες εμφανίσεις του στα ΜΜΕ των καπιταλιστών.

Τι άλλο δείχνει η πρόσφατη δήλωση του πρωθυπουργού ότι σε ειδικές συνθήκες θα μπορούσε να συγκυβερνήσει με τη Δεξιά, όπως είπε.

Τηρουμένων των αναλογιών τέτοιες πρόβες έχουν ήδη γίνει.

Αυτό έγινε την προηγούμενη Κυριακή για παράδειγμα, που απέναντι στους υποψήφιους δημάρχους που στηρίζονταν από ΚΚΕ βρέθηκε ένα μέτωπο που εξέφραζε βασικά επιχειρηματικά συμφέροντα και σχέδια και κάτω από το σύνθημα “να μην βγει κομμουνιστής δήμαρχος” βρέθηκαν μαζί ο ΣΥΡΙΖΑ, η ΝΔ, το ΠΑΣΟΚ.

Για να μην θυμηθούμε με ποιο τρόπο τα σημερινά στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, όταν ήταν στο ΠΑΣΟΚ, έσκιζαν τα ρούχα τους για την πιθανότητα να συγκυβερνήσουν με την ΝΔ. Δε μιλάμε μόνο για την ίδια πολιτική που επαναλαμβάνεται, μιλάμε και για τα ίδια στελέχη, τους ίδιους ανθρώπους που έχουν πρωταγωνιστήσει με πολλές προβιές στην επίθεση στα εργατικά και λαϊκά συμφέροντα.

Και τελικά όταν το χρειάστηκε το κεφάλαιο και οι διεθνείς του σύμμαχοι τέτοια συγκυβέρνηση φτιάχτηκε και τσάκισε το λαό μας για να ξεπεραστεί η καπιταλιστική κρίση προς όφελος των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων…

Φίλες και φίλοι,

Ο χρόνος δεν μηδενίζει για κανέναν πριν τις εκλογές.

Ο ΣΥΡΙΖΑ που τώρα θα ζωθεί τα αντιδεξιά του άρματα είναι ο ΣΥΡΙΖΑ που έσπειρε ψεύτικες ελπίδες δίνοντας συγχωροχάρτι στο ΠΑΣΟΚ και την ΝΔ, συγκυβέρνησε για 4 χρόνια με την ακροδεξιά ξεπλένοντας την, εφάρμοσε την πολιτική των προηγούμενων κυβερνήσεων στο όνομα της “αριστεράς” και της “προόδου” αποτελώντας τελικά τον καλύτερο χορηγό της συντήρησης.

Ο ΣΥΡΙΖΑ θα κριθεί για την αντεργατική πολιτική που εφάρμοσε. Όχι μόνο διέψευσε προσδοκίες αλλά έγινε ο καλύτερος σημαιοφόρος του “τίποτα δεν αλλάζει”.

Να τι εννοεί το Κόμμα μας όταν μιλάει για τη βρώμικη δουλειά που έβγαλε αυτή η κυβέρνηση…

Γιατί η παραδοχή ότι η σημερινή μιζέρια είναι μονόδρομος βάζει φραγμό στη ριζοσπαστική σκέψη και δράση και αποδεδειγμένα πλέον έβαλε τις βάσεις για την ενίσχυση της συντηρητικοποίησης όπως αποτυπώθηκε και στο εκλογικό αποτέλεσμα.

Αυτή είναι η μεγαλύτερη ζημιά που έκανε σε λαϊκές συνειδήσεις που τον ακολούθησαν και παράλληλα η μεγαλύτερη προσφορά του στο σύστημα.

Η ΝΔ δεν μπορεί να παριστάνει ούτε την ανήξερη, ούτε τον αντίπαλο της πολιτικής που μας έφερε ως εδώ. Γι’ αυτό και η δυσαρέσκεια απέναντι στο ΣΥΡΙΖΑ πάει στράφι όταν κατατίθεται στη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ/ΚΙΝΑΛ.

Η δυσαρέσκεια μπορεί να καρπίσει, να γίνει δύναμη και πίστη ότι όλα μπορούν να αλλάξουν μόνο με στήριξη και μαχητική συμπόρευση με το ΚΚΕ.

Το ΚΚΕ θα το βρείτε 365 μέρες το χρόνο δίπλα στο λαό και στη νεολαία που στα σημερινά πλαίσια είναι σε θέση αντιπολίτευσης αφού την εξουσία την έχουν οι λίγοι.

Το ΚΚΕ από εδώ ήρθε, από τις εργατογειτονιές και εδώ θα μείνει, μπροστά σε κάθε μάχη και διεκδίκηση μέχρι την ανατροπή της καπιταλιστικής βαρβαρότητας.

Το ΚΚΕ θα το βρείτε στην πρώτη γραμμή της διεκδίκησης, της πάλης, της αντίστασης.

Καλούμε τους εργαζόμενους που έκαναν πρώτη φορά το βήμα να στηρίξουν το ΚΚΕ στις πρόσφατες εκλογές να δώσουμε μαζί, σαν ένας άνθρωπος τη μάχη των βουλευτικών εκλογών.

Για να φτάσουμε σε ακόμη περισσότερους εργαζόμενους που βλέπουν θετικά το ΚΚΕ και τη δράση του, εκτίμηση που την επιβεβαιώνουμε στη δράση μας.

Για να φτάσουμε σε ακόμη περισσότερους που με “βαριά καρδιά” μπορεί να έκαναν άλλη επιλογή στις ευρωεκλογές ή μπορεί να απείχαν αλλά μαζί τους θα έχουμε να αντιμετωπίσουμε την επόμενη επιθετική κυβέρνηση και τη συνέχιση της σημερινής συντηρητικής πολιτικής.

Για να φτάσουμε σε ακόμη περισσότερους νέους και νέες, να συνεχιστεί η απομόνωση της ναζιστικής εγκληματικής Χρυσής Αυγή, για να πέσει ακόμη πιο κάτω, να πεταχτεί εκτός Βουλής και να βλέπει την πλάτη ενός πιο δυνατού ΚΚΕ!

Το θετικό βήμα που έγινε και εδώ στον Πειραιά που το ΚΚΕ πέρασε τη Χρυσή Αυγή πρέπει να συνεχιστεί  ειδικά στις εργατογειτονιές του Πειραιά, μέσα στους χώρους δουλειάς και τα σχολεία.

Απάντηση στη συντηρητική πολιτική της ΕΕ και του κεφαλαίου, προοδευτικό και σύγχρονο είναι το πρόγραμμα του ΚΚΕ, η δράση του σήμερα για να ανοίξει ο δρόμος για ριζικές αλλαγές υπέρ του λαού.

Απάντηση είναι να δυναμώσει η λαϊκή αντίσταση για να μπει φρένο, για να μπει το λαϊκό κίνημα σε φάση αντεπίθεσης με τις σύγχρονες ανάγκες της εργατικής λαϊκής οικογένειας στο προσκήνιο, γιατί εκεί βρίσκεται η ελπίδα, η προοπτική της κοινωνικής ευημερίας.

Αυτό θα μετρηθεί και στις εκλογές!

Από αύριο λοιπόν και μέχρι τη μέρα των εκλογών με το «Ρ», με συζητήσεις, συσκέψεις, με συγκεντρώσεις και με γλέντια… με μορφές που θα μας επιτρέψουν να μιλήσουμε με περισσότερους εργάτες, ανέργους, αυτοαπασχολούμενους, νέους και νέες απ’ ότι συνήθως…

Να φτάσει ΠΑΝΤΟΥ το μήνυμά μας, μήνυμα αγώνα – αντίστασης – αντεπίθεσης! Αυτό που ξέρετε και καταλαβαίνει πολύς κόσμος.

ΚΚΕ Ισχυρό… Αυτή είναι Η ΔΥΝΑΜΗ ΣΟΥ την επόμενη μέρα!

Η δύναμη που θα είναι σταθερά και μόνιμα δίπλα στους εργαζόμενους και το λαό, ΠΑΝΤΑ μπροστά στα δύσκολα, που δεν εγκαταλείπει ΠΟΤΕ τον αγώνα!

Και που είναι τόσο απαραίτητη για την επόμενη μέρα… για τις καθημερινές και πιο συνολικές μάχες που έχουμε μπροστά!

Καλή δύναμη σε όλους και όλες! Και σήμερα γλεντάμε, “πολεμάμε” και τραγουδάμε»…