ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ MULTISPORT – ΠΑΝΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΠΟΛΟ

Ένα χρυσό μετάλλιο και καλές παρουσίες στο Παγκόσμιο Multisport

Ο Δημήτρης Σταματίου κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Aquathlon στην ηλικιακή κατηγορία 25-29 που διεξήχθη στο Φιν της Δανίας.

Και σε αυτή τη μεγάλη διοργάνωση η Ελληνική Ομοσπονδία Τριάθλου (Ε.Ο.ΤΡΙ.) έδωσε το παρόν με 4 συνολικά αθλητές της να συμμετέχουν στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Διάθλου, Aquathlon και Long Distance Triathlon, και να διακρίνονται στις ηλικιακές τους κατηγορίες. Η συνολική αποτίμηση ήταν ένα χρυσό μετάλλιο για την χώρα μας και πολλές καλές παρουσίες με καλά πλασαρίσματα όλων των αθλητών.

Εύκολα η Εθνική γυναικών πόλο, 16-2 το Ισραήλ

Πολύ εύκολα η Εθνική πόλο των γυναικών επικράτησε του Ισραήλ του Δημήτρη Μαυρωτά με 16-2 και έκανε το “4 στα 4” στον όμιλό της στο πανευρωπαϊκό πρωτάθλημα της Βαρκελώνης. Η Εθνική μας μετά τη νίκη επί της Ιταλίας και την ισοπαλία στο Ιταλία – Ολλανδία έχει εξασφαλίσει τουλάχιστον τη δεύτερη και με νίκη ή ισοπαλία την τελευταία αγωνιστική κόντρα στις “τουλίπες” βγαίνει πρώτη.

Η ομάδα του Γιώργου Μορφέση από το ξεκίνημα του αγώνα μπήκε σε θέση οδηγού, ανοίγοντας την διαφορά στο σκορ. Οι Ισραηλινές δεν κατάφεραν να φανούν ανταγωνιστικές και μοιραία γνώρισαν την ήττα. Η Ελλάδα έπαιξε όσο έπρεπε, για να φτάσει άνετα στην τρίτη νίκη και πλέον κοιτάζει την Ολλανδία.

Τα οκτάλεπτα: 4-0, 4-1, 4-0, 4-1.

Ελλάδα: Ασημάκη 6, Ξενάκη 4, Αβραμίδου 1, Μ. Πλευρίτου 1, Ε. Πλευρίτου 1, Χυδηριώτη 1, Διαμαντοπούλου 1, Πάτρα 1,

Ισραήλ: Μπογκατσένκο 1, Φιτόριαν 1.