ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΟ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ Δημοσιοποίησε τον δεύτερο τόμο της «Μαύρης Βίβλου της εργοδοσίας»

Τον δεύτερο τόμο της «Μαύρης Βίβλου της εργοδοσίας στην πανδημία», με χαρακτηριστικές καταγγελίες από 11 κλάδους και εκατοντάδες εργασιακούς χώρους, έδωσε χτες στη δημοσιότητα το ΠΑΜΕ, ανήμερα της μέρας δράσης στους χώρους δουλειάς και μπροστά στην Εργατική Πρωτομαγιά.Θυμίζουμε ότι ο πρώτος τόμος της «Μαύρης Βίβλου» είχε παρουσιαστεί σε διαδικτυακή συνέντευξη Τύπου του ΠΑΜΕ στις 2 Απρίλη, ενώ ήδη από τότε είχε προαναγγελθεί ότι θα υπάρξει συνέχεια.

Ολόκληρος ο δεύτερος τόμος με το πλήθος καταγγελιών έχει αναρτηθεί και στο «902.gr», στη διεύθυνση www.902.gr/node/222894.

Οι καταγγελίες των εργαζομένων για το εργοδοτικό ξεσάλωμα με τις ευλογίες της κυβέρνησης «παίρνουν διαστάσεις “επιδημίας” μεγαλύτερης κι από αυτής του κορονοϊού», σημειώνει το Πανεργατικό Αγωνιστικό Μέτωπο και υπογραμμίζει:

«Χιλιάδες είναι οι περιπτώσεις που εργαζόμενοι, επώνυμα και ανώνυμα, καταγγέλλουν στο ΠΑΜΕ και στα Συνδικάτα εργοδοτικές αυθαιρεσίες σε επιχειρήσεις που είναι σε λειτουργία, ή που έχουν μείνει έξω από τα ελάχιστα μέτρα στήριξης.

Επιβεβαιώνεται η εκτίμηση των Συνδικάτων ότι, με πρόσχημα την πανδημία, κυβέρνηση και επιχειρηματικά συμφέροντα επιδιώκουν να πετύχουν όσα δεν κατάφεραν τα προηγούμενα χρόνια με το ξέσπασμα της καπιταλιστικής κρίσης.

Οι μέρες πανελλαδικής δράσης στην Υγεία (7 Απρίλη) και στα σούπερ μάρκετ (15 Απρίλη) όχι μόνο ανέδειξαν την έκταση και την ένταση της επίθεσης ενάντια στη ζωή και στα δικαιώματα των εργαζομένων, αλλά αποκάλυψαν για μια ακόμη φορά ότι ο μεγαλύτερος ορατός εχθρός είναι το βάρβαρο καπιταλιστικό σύστημα που γεννά συνεχώς φτώχεια, ανεργία, πολέμους, που δεν υπολογίζει μπροστά στο κέρδος την ανθρώπινη ζωή.

Τα Συνδικάτα θα συνεχίσουν τον αγώνα για να μην ξαναπληρώσουμε την κρίση που φέρνει η επόμενη μέρα, με ή χωρίς πανδημία. Στην κατεύθυνση αυτή εντάσσεται και η πανελλαδική μέρα δράσης στις 28 Απρίλη, όπως και ο εορτασμός της φετινής Πρωτομαγιάς.

Καλούμε όλους τους εργαζόμενους να υψώσουμε τη γροθιά μας, να μην το βάλουμε κάτω, να μην αποδεχτούμε να ξαναπληρώσουμε τα σπασμένα της κρίσης. Να μην υποστείλουμε τις διεκδικήσεις μας. Να μην παραδώσουμε τα δικαιώματά μας, τη ζωή μας.

Με αλληλεγγύη, οργάνωση και συλλογική διεκδίκηση δίνουμε τη μάχη όλοι μαζί σε κάθε κλάδο, για την προστασία της υγείας του λαού, για την υπεράσπιση όλων των εργατικών και λαϊκών δικαιωμάτων, μέσα κι έξω από τους χώρους δουλειάς, για την αναχαίτιση της εργοδοτικής και κυβερνητικής επίθεσης».