ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ 30 ΜΑΗ : Κάλεσμα μαζικής συμμετοχής σε όλες τις κατηγορίες πλοίων από τα σωματεία ΠΕΜΕΝ – ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ – ΠΕΕΜΑΓΕΝ – ΠΕΠΡΝ – ΠΕΣ/ΝΑΤ

  • Όλοι στις απεργιακές συγκεντρώσεις του ΠΑΜΕ, στον Πειραιά στις 10 π.μ. στην πλατεία Καραϊσκάκη.
  • Απεργιακή Προσυγκέντρωση των Ναυτεργατών την Τετάρτη 30 Μάη  05:30 το πρωί, πλατεία Καραϊσκάκη.

Καλούμε τους ναυτεργάτες, τους εργαζόμενους, να συμβάλουν στην οργάνωση και επιτυχία του απεργιακού αγώνα σε κάθε χώρο δουλειάς, απομονώνουμε τις δυνάμεις του εργοδοτικού – κυβερνητικού συνδικαλισμού, δυναμώνουμε την ταξική πάλη, υπερασπιζόμαστε τις σύγχρονες ανάγκες μας.

Μπροστά οι δικές μας ανάγκες!
Ενάντια σε νέα μνημόνια και αντιλαϊκά σχέδια.
  • Το «συμπληρωματικό μνημόνιο» που συμφωνήθηκε στο τελευταίο Γιούρογκρουπ και η «αναπτυξιακή στρατηγική» της κυβέρνησης διαψεύδουν και επίσημα το παραμύθι της «καθαρής εξόδου» για το λαό. Αποτελούν «γέφυρα» για συνέχιση και ένταση της επίθεσης στα εργατικά – λαϊκά δικαιώματα και στη «μεταμνημονιακή» εποχή.
  • Οι ναυτεργάτες, οι εργαζόμενοι, οι αυτοαπασχολούμενοι και οι μικρομεσαίοι αγρότες δεν έχουν τίποτα να κερδίσουν από την ανάπτυξη που θυσιάζει τα δικαιώματα και τις ανάγκες τους στο βωμό της ανταγωνιστικότητας και της κερδοφορίας των επιχειρηματικών ομίλων. Καθαρή έξοδος από τα μνημόνια για το λαό σημαίνει μόνο κατάργηση των μνημονιακών νόμων, αναπλήρωση οικονομικών απωλειών, ικανοποίηση των σύγχρονων λαϊκών αναγκών.

Σήμερα, είναι κρίσιμο η εργατική τάξη και τα λαϊκά στρώματα να μπορούν να δουν το “νήμα” που συνδέει τις εξελίξεις τόσο μέσα, όσο και έξω από τη χώρα.

Να χρεώσουν στην κυβέρνηση και την άρχουσα τάξη όχι μόνο το ότι οι εργαζόμενοι, οι οποίοι μάτωσαν για την κρίση, τώρα θα ματώνουν και για την όποια ανάκαμψη, αλλά και την εμπλοκή της Ελλάδας στους επικίνδυνους πολιτικοστρατιωτικούς σχεδιασμούς στην περιοχή.

Αυτό που χρειάζεται ΤΩΡΑ είναι να ανασυνταχθεί το εργατικό κίνημα.

Να ενωθούν σε μια μεγάλη Κοινωνική Συμμαχία οι εργατοϋπάλληλοι, οι αυτοαπασχολούμενοι επαγγελματίες και αγρότες για να αντισταθούμε στα μέτρα, να βάλουμε φρένο στα επόμενα, να διεκδικήσουμε ανακούφιση από τα σημερινά οξυμένα προβλήματα, αλλά και για να διαμορφώσουμε προϋποθέσεις μιας ριζικής ανατροπής, που όλοι μας βλέπουμε ότι χρειάζεται.