ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΟ ΠΑΝΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΙΚΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ : Μαζική και μαχητική διαδήλωση κόντρα στις αντίξοες καιρικές συνθήκες

Μαζική και μαχητική διαδήλωση από τα Προπύλαια προς το Σύνταγμα και τη Βουλή, παρά τη δυνατή βροχή και όλα τα καιρικά εμπόδια που είχαν να αντιμετωπίσουν, πραγματοποίησαν οι συνταξιούχοι στα πλαίσια του πανελλαδικού τους συλλαλητηρίου στην Αθήνα.

Με το πανό των Συνεργαζόμενων Συνταξιουχικών Οργανώσεων να προπορεύεται, συνταξιούχοι από την Αττική και από κάθε περιοχή της χώρας, από την Μακεδονία και τη Θράκη, από τη Θεσσαλία, την Ήπειρο και την Πελοπόννησο, από την Κρήτη, τη Λήμνο κ.ά., έστειλαν μήνυμα αποφασιστικότητας για την κλιμάκωση του αγώνα ενάντια σε όλους τους αντιασφαλιστικούς νόμους των κυβερνήσεων ΝΔ – ΣΥΡΙΖΑ – ΠΑΣΟΚ, όπως και ενάντια στο «τελευταίο βήμα» ιδιωτικοποίησης της Ασφάλισης που προωθεί η σημερινή κυβέρνηση.

Με συνθήματα όπως «Με αγώνες έχει γίνει η Ασφάλιση, δεν είναι για παζάρια και διάλυση», «Για τους συνταξιούχους δεν υπάρχει μία, λεφτά υπάρχουν μόνο για την πλουτοκρατία», οι συνταξιούχοι κατευθύνθηκαν μέσω της οδού Πανεπιστημίου προς το Σύνταγμα.

Λίγο μετά το ύψος της Βουλής, κατά την ολοκλήρωση της διαδήλωσης μπροστά από το υπουργείο Εσωτερικών όπου θα πραγματοποιούνταν συνάντηση με κυβερνητική αντιπροσωπεία, μιλώντας από την ντουντούκα, ο Δ. Κουμπούρης, πρόεδρος της Ομοσπονδίας Συνταξιούχων ΙΚΑ, χαιρέτισε την μαζική συμμετοχή των συνταξιούχων παρά τις δύσκολες καιρικές συνθήκες, σε αυτή τη σημαντική μάχη του μακρύ και δύσκολου αγώνα που δίνουν για το δίκιο τους.

Αυτήν την ώρα, αντιπροσωπεία των Συνεργαζόμενων Συνταξιουχικών Οργανώσεων πραγματοποιεί συνάντηση με κυβερνητικό κλιμάκιο τριών συναρμόδιων υπουργών στο υπουργείο Εσωτερικών προκειμένου να πάρει απαντήσεις στα αιτήματά της. Το κυβερνητικό κλιμάκιο αποτελούν ο υπουργός Εργασίας, Γ. Βρούτσης, ο υπουργός Επικρατείας, Γ. Γεραπετρίτης και ο υφυπουργός παρά τον πρωθυπουργό, Ακης Σκέρτσος. Ο πρωθυπουργός, με τον οποίο είχαν ζητήσει συνάντηση οι συνταξιουχικές οργανώσεις, επικαλέστηκε σοβαρές υποχρεώσεις, οπότε αναμένεται η συνάντηση να πραγματοποιηθεί μέσα στο Γενάρη.

Δ. Κουμπούρης: Διεκδικούμε όλα όσα μας έχουν αφαιρεθεί!

Δεν μας πτοούν οι αντίξοες καιρικές συνθήκες, η παρουσία μας σήμερα εδώ παρά την κακοκαιρία δείχνει την αποφασιστικότητά μας να δυναμώσουμε και να ενισχύσουμε τον αγώνα μας ενάντια στην αντιλαϊκή πολιτική, ενάντια στα προωθούμενα νέα αντιασφαλιστικά χτυπήματα τόνισε ο Δήμος Κουμπούρης, πρόεδρος της Ομοσπονδίας Συνταξιούχων, στη σύντομη ομιλία που πραγματοποιήθηκε εκ μέρους της Συντονιστικής Επιτροπής Αγώνα των Συνεργαζόμενων Συνταξιουχικών Οργανώσεων στο πανελλαδικό συλλαλητήριο των συνταξιούχων στα Προπύλαια.

«Διεκδικούμε ό,τι μας έχει αφαιρεθεί!» ξεκαθάρισε ο Δ. Κουμπούρης, υπενθυμίζοντας ότι μπροστά και στα Χριστούγεννα οι συνταξιούχοι διεκδικούν την 13η σύνταξη, για την οποία έχουν δουλέψει με τον ιδρώτα τους.

Αμέσως μετά την σύντομη ομιλία, οι συνταξιούχοι ξεκίνησαν την πορεία τους προς το Μέγαρο Μαξίμου, όπου έχουν ζητήσει να πραγματοποιηθεί συνάντηση για να δοθούν απαντήσεις από την κυβέρνηση στα δίκαια αιτήματά τους.

Παρά την κακοκαιρία και τη δυνατή βροχή στο κέντρο της Αθήνας και σε όλη τη διαδρομή που έκαναν για να φτάσουν εκεί από όλη τη χώρα, οι συνταξιούχοι είναι σε θέση μάχης, έτοιμοι για το πανελλαδικό συλλαλητήριο που ξεκινά σε λίγα λεπτά στα Προπύλαια.

Κόντρα στις αντίξοες καιρικές συνθήκες, όλα τα δρομολόγια λεωφορείων που είχαν προγραμματίσει οι Συνεργαζόμενες Συνταξιουχικές Οργανώσεις πραγματοποιήθηκαν κανονικά, μεταφέροντας διαδηλωτές από κάθε περιοχή της Ελλάδας.

«Οι συνταξιούχοι είμαστε παντός καιρού!», δήλωσε χαρακτηριστικά από το μικρόφωνο λίγο πριν το ξεκίνημα του συλλαλητηρίου ο Δήμος Κουμπούρης, πρόεδρος της Ομοσπονδίας Συνταξιούχων ΙΚΑ.

Στη συγκέντρωση συμμετείχε αντιπροσωπεία της Εκτελεστικής Γραμματείας του ΠΑΜΕ. Παραβρέθηκε, επίσης, αντιπροσωπεία της ΚΕ του ΚΚΕ, αποτελούμενη μεταξύ άλλων από τον Γιάννη Πρωτούλη, μέλος του ΠΓ της ΚΕ και τον Χρήστο Κατσώτη, μέλος της ΚΕ και βουλευτή του Κόμματος.