ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΟ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ : Κάλεσμα για κλιμάκωση της πάλης με απεργία στις 8 Νοέμβρη

Κάλεσμα σε όλες τις συνδικαλιστικές οργανώσεις να πάρουν με μαζικές, συλλογικές διαδικασίες αποφάσεις για απεργία στις 8 Νοέμβρη, απέναντι στην πολιτική της κυβέρνησης και της εργοδοσίας απευθύνει η Εκτελεστική Γραμματεία του ΠΑΜΕ, τονίζοντας ότι πρέπει να μπουν στη μάχη όλα τα διοικητικά συμβούλια, να οργανώσουν την προετοιμασία της απεργίας, να πάρουν αγωνιστικές πρωτοβουλίες σε κάθε κλάδο, περιοχή και χώρο δουλειάς.

Την Τετάρτη συνεδρίασε η Εκτελεστική Γραμματεία του ΠΑΜΕ με θέμα την υλοποίηση της απόφασης για κλιμάκωση της πάλης, με πανελλαδική απεργιακή κινητοποίηση. Συζήτησε όλα τα μέτρα που πρέπει να παρθούν για να έχει επιτυχία η πανελλαδική απεργία.

Το ΠΑΜΕ σημειώνει: «Ήρθε η ώρα να βγουν οι εργαζόμενοι στο προσκήνιο. Να δώσουμε με ενότητα ενιαίο και συντονισμένο αγώνα. Να μη δεχτούμε καμιά αναμονή και ανοχή. Να απαντήσουμε στα ψέματα και τις αυταπάτες που σπέρνουν η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ και η ΝΔ. Κανείς δεν θα λύσει τα προβλήματα που έχουν δημιουργήσει οι αντεργατικές πολιτικές των κυβερνήσεων τους από την έναρξη της κρίσης, αν δεν οργανωθεί μαζικός, αποφασιστικός αγώνας με το σύνθημα:

“Μπροστά οι δικές μας ανάγκες – Όχι τα κέρδη των λίγων”.

Μόνο η δύναμη της συλλογικής πάλης, του ταξικού αγώνα δίνει ελπίδα, αποφασιστικότητα και προοπτική για ένα καλύτερο μέλλον».

Το ΠΑΜΕ διεκδικεί:

  • Κατάργηση του νόμου Αχτσιόγλου – Βρούτση που καταργεί τις συλλογικές διαπραγματεύσεις. Επαναφορά των ΣΣΕ και του κατώτερου μισθού στα 751 ευρώ για όλους.
  • Αυξήσεις στους μισθούς, στις συντάξεις, στις κοινωνικές παροχές.
  • Κατάργηση του νόμου Κατρούγκαλου και όλων των αντιασφαλιστικών νόμων.
  • Κανένας πλειστηριασμός πρώτης κατοικίας.
  • Κατάργηση του ΕΝΦΙΑ, των χαρατσιών, της φοροληστείας.
  • Μέτρα αντισεισμικής, αντιπλημμυρικής και αντιπυρικής προστασίας.
  • Καμιά εμπλοκή στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς και πολέμους».
Από τη συνεδρίαση της Εκτελεστικής Γραμματείας του ΠΑΜΕ την Τετάρτη 26/9/2018

Αποφάσεις για τις 8 Νοέμβρη έχουν ήδη πάρει η Ομοσπονδία Οικοδόμων και Συναφών Επαγγελμάτων, η Ομοσπονδία Κλωστοϋφαντουργίας – Ιματισμού – Δέρματος, η Ομοσπονδία Τύπου και Βιομηχανίας Χάρτου, η Ομοσπονδία Εργαζομένων στο Φάρμακο, καθώς και τα Εργατικά Κέντρα ΛάρισαςΛαμίαςΛευκάδαςΒορείου Συγκροτήματος Δωδεκανήσου και Θεσπρωτίας.

Το ΠΑΜΕ καλεί επίσης τους εργαζόμενους να στηρίξουν τις κινητοποιήσεις που έχουν προγραμματίσει οι κλάδοι για το επόμενο διάστημα:

– Την 24ωρη απεργία των εργαζομένων στις δομές «Βοήθεια στο Σπίτι» που αποφάσισε το Πανελλήνιο Συντονιστικό Όργανο Συλλόγων και Σωματείων στις 2 Οκτώβρη και την απεργιακή συγκέντρωση που θα γίνει 10.30 π.μ., στην πλατεία Συντάγματος, απαιτώντας προσλήψεις και νομοθετική ρύθμιση που αναγνωρίζει την πραγματική σχέση εργασίας που είναι αορίστου χρόνου, καταβάλλοντας και ανθυγιεινό επίδομα στους οικογενειακούς βοηθούς.

– Τις απεργιακές κινητοποιήσεις των εργαζομένων στο Δημόσιο στις 3 Οκτώβρη που αντιδρούν στο προωθούμενο νέο χτύπημα των ΒΑΕ.

– Την 24ωρη απεργία στις 4 Οκτώβρη της Πανελλαδικής Ομοσπονδίας Εμφιαλωμένων Ποτών στη Βόρεια Ελλάδα, ενάντια στο πογκρόμ δικαστικών διώξεων σε συνδικαλιστές από την «ΚΟΚΑ ΚΟΛΑ» και με στόχο την επαναλειτουργία του εργοστασίου της Θεσσαλονίκης.

– Την απεργιακή κινητοποίηση των νοσοκομειακών γιατρών στις 5 Οκτώβρη με αίτημα την άμεση επαναφορά των μισθών στα επίπεδα πριν από όλες τις περικοπές και την άμεση καταβολή όλων των αναδρομικών από το 2012 έως σήμερα.

– Την παναττική πανσυνταξιουχική συγκέντρωση στην Αθήνα στις 4 Οκτώβρη στις 10 π.μ. στην πλατεία Εθνικής Αντίστασης ενάντια στις νέες θανατηφόρες περικοπές του νόμου 4387/16 από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ και τις αντίστοιχες συγκεντρώσεις σε πολλές πόλεις της χώρας. Θα πραγματοποιηθούν ακόμα συγκεντρώσεις στις 13 Νοέμβρη στη Θεσσαλονίκη και στις 15 Νοέμβρη στην Αθήνα για τους συνταξιούχους της Βόρειας και Νότιας Ελλάδας αντίστοιχα, δίνοντας συνέχεια με κλιμάκωση του αγώνα.