ΠΑΜΕ: Καταγγέλλει την βάρβαρη επίδειξη αυταρχισμού της γαλλικής κυβέρνησης

Σε ανακοίνωσή του σχετικά με την βίαιη καταστολή και τις εκατοντάδες «προληπτικές» συλλήψεις που πραγματοποιεί η γαλλική κυβέρνηση με αφορμή τις διαδηλώσεις που πραγματοποιούνται αυτές τις μέρες, το ΠΑΜΕ σημειώνει:

«Το Πανεργατικό Αγωνιστικό Μέτωπο καταγγέλλει την βάρβαρη επίδειξη αυταρχισμού της γαλλικής κυβέρνησης με την βίαιη καταστολή και τις εκατοντάδες “προληπτικές” συλλήψεις που πραγματοποιεί με αφορμή τις διαδηλώσεις που πραγματοποιούνται αυτές τις μέρες.

Όπως στην Γαλλία έτσι και την Ελλάδα και σε όλη την Ευρώπη, αντεργατικά μέτρα και αντιλαϊκές πολιτικές πάνε χέρι-χέρι με την κρατική καταστολή και τρομοκρατία.

Ειδικά οι εικόνες μικρών μαθητών, δεμένων πισθάγκωνα, περικυκλωμένων από πάνοπλους αστυνομικούς αποκαλύπτουν την πραγματική “Δημοκρατία” και “Ελευθερία” για τους εργαζόμενους και τη νεολαία στην Ευρώπη των μονοπωλίων.

Οι εξελίξεις στην Γαλλία επιβεβαιώνουν για μια ακόμα φορά ότι οι εργαζόμενοι δεν έχουν τίποτα καλό να περιμένουν από ένα σύστημα που γεννά μόνο φτώχεια, ανεργία, αυταρχισμό. Αποδεικνύουν για ακόμη μια φορά ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση δεν εξανθρωπίζεται, μόνο γίνεται πιο βάρβαρη και πιο επικίνδυνη για τους λαούς.

Για τις κυβερνήσεις του κεφαλαίου και την Ευρωπαϊκή Ένωση, τα δημοκρατικά δικαιώματα και οι ελευθερίες των εργαζομένων και της νεολαίας σταματούν εκεί που ξεκινάνε τα κέρδη των επιχειρηματικών ομίλων.

Απέναντι στην κλιμάκωση της κρατικής καταστολής και των αντεργατικών πολιτικών που με την μια ή την άλλη μορφή εκφράζονται σε όλες τις χώρες της Ευρώπης, απάντηση είναι ο οργανωμένος αγώνας των εργαζομένων ενάντια στους επιχειρηματικούς ομίλους και τις κυβερνήσεις που τους υπηρετούν.

Το ΠΑΜΕ εκφράζει την αλληλεγγύη στα συνδικάτα και τους εργαζόμενους της Γαλλίας που αγωνίζονται για την υπεράσπιση των δικαιωμάτων τους, ενάντια στις αντεργατικές πολιτικές και την καταστολή».