ΠΑΜΕ: Η κυβέρνηση κρατά το μαστίγιο της ποινικοποίησης των αγώνων

Ανακοίνωση μπροστά στη νέα δίκη των 35 συνδικαλιστών.

Την απόσυρση όλων των κατηγοριών ενάντια στους 35 συνδικαλιστές που δικάζονται για μια ακόμα φορά την Τρίτη 2/10 απαιτεί το ΠΑΜΕ.

Όπως υπενθυμίζει, «πρόκειται για δίωξη εναντίον προέδρων, μελών ΔΣ Ομοσπονδιών, Συνδικάτων, δεκάδων συνδικαλιστικών οργανώσεων που σέρνονται για μια ακόμη φορά στα δικαστήρια για κινητοποίηση που οργάνωσαν στις 30/1/2013 στο υπουργείο Εργασίας, προκειμένου να διαμαρτυρηθούν για τις προκλητικές δηλώσεις για το Ασφαλιστικό που είχε κάνει ο τότε υπουργός Εργασίας, Γ. Βρούτσης, της ΝΔ (…) Μάλιστα οδηγούνται στο δικαστήριο ξανά, παρότι ήδη δικάστηκαν και στην προηγούμενη δίκη καταρρίφθηκαν στο σύνολό τους όλες οι κατηγορίες της κυβέρνησης ΝΔ».

Το ΠΑΜΕ υπογραμμίζει πως η σημερινή κυβέρνηση έχει αποδειχτεί άξιος συνεχιστής των προηγούμενων στην αντιλαϊκή επίθεση και την καταστολή των αγώνων:

«Τότε ήταν ο Βρούτσης της ΝΔ που ήθελε να επιβάλει τους μνημονιακούς νόμους για Ασφαλιστικό, σφαγή μισθών και δικαιωμάτων. Σήμερα είναι η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, που έρχεται να εφαρμόσει τον νόμο Βρούτση της ΝΔ και μαζί ψήφισαν την τροπολογία Βρούτση – Αχτσιόγλου για τους μισθούς. Η σημερινή κυβέρνηση δεν μπορεί να υποκρίνεται ότι είναι άμοιρη ευθυνών.

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, παράλληλα με τα αντεργατικά, μισθολογικά, ασφαλιστικά και φοροληστρικά μέτρα της ΝΔ, συνεχίζει να επιβάλλει με προσήλωση και το δόγμα “νόμος και τάξη”, γεμίζοντας τα δικαστήρια με συνδικαλιστές, αγωνιστές αγρότες, φοιτητές, εργατόκοσμο που αγωνίζεται να προστατέψει τα σπίτια του.

Τους τελευταίους μόνο μήνες και αφού η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ νομοθέτησε τον νόμο ενάντια στην απεργία (που ο Άδωνις Γεωργιάδης ερχόταν να ψηφίσει με τα δυο χέρια), η “ανεξάρτητη” Δικαιοσύνη επιβάλλει τη “δίκαιη ανάπτυξη”:

  • Απεργία λιμενεργατών COSCO (5 στις 5 απεργίες παράνομες σε 4 μήνες).
  • Άγαλμα Τρούμαν (Επίθεση ΜΑΤ εναντίον φοιτητών, σύλληψη 2 νεολαίων με κατηγορητήριο βγαλμένο από την πρεσβεία των ΗΠΑ).
  • Δίκη αγροτών συνδικαλιστών και του προέδρου του Εργατικού Κέντρου Λάρισας, μέλους της Εκτελεστικής Γραμματείας του ΠΑΜΕ, για συμμετοχή στις αγροτικές κινητοποιήσεις.
  • Ολόκληρη βιομηχανία διώξεων όσων αντιστέκονται στους πλειστηριασμούς, με χαρακτηριστικές τις περιπτώσεις της επίθεσης των ΜΑΤ σε διαμαρτυρία των Σωματείων έξω από συμβολαιογραφείο στις 28 Απρίλη.
  • Συλλήψεις των εργαζομένων στα “ΜΑRΚΕΤ ΙΝ”.
  • Χημικά στους φοιτητές που διεκδικούσαν δωρεάν σίτιση».
Γραμμάτιο που εξοφλεί η κυβέρνηση στους εργοδότες

«Η δίωξη εναντίον του ΠΑΜΕ είναι γραμμάτιο που εξοφλεί η κυβέρνηση απέναντι στους εργοδότες», τονίζει η ανακοίνωση και προσθέτει:

«Εχει ξεκάθαρο στόχο να συντηρήσει το κλίμα καταστολής και τρομοκρατίας που θέλουν οι επιχειρηματικοί όμιλοι, για να επιβάλουν σιγή νεκροταφείου στους χώρους δουλειάς. Οι εκλεγμένοι εκπρόσωποι χιλιάδων εργαζομένων οδηγούνται ξανά σε δίκη, γιατί έκαναν το ταξικό τους καθήκον. Απάντησαν στην τρομοκρατία και την επίθεση των κυβερνήσεων και των επιχειρηματικών ομίλων. Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ συνεχίζει το “θεάρεστο” έργο των προηγούμενων κυβερνήσεων, μόνο που επειδή τα καρότα τελειώνουν, όσο περνά ο καιρός κραδαίνει ολοένα και πιο απειλητικά το μαστίγιο.

Καλούμε τις συνδικαλιστικές οργανώσεις να εκφράσουν, για ακόμη μια φορά, τη μαζική καταδίκη τους ενάντια στην ποινικοποίηση της οργάνωσης και της δράσης των εργαζομένων και των συνδικάτων.

Οργανώνουμε την κλιμάκωση του αγώνα απέναντι στη μεγαλοεργοδοσία, στις κυβερνήσεις και τα κόμματά της. Ενάντια στα νέα αντιλαϊκά μέτρα.

  • Απόσυρση τώρα όλων των κατηγοριών εναντίον των 35 στελεχών του ΠΑΜΕ.
  • Όχι στην ποινικοποίηση των εργατικών αγώνων – Η τρομοκρατία δεν θα περάσει!».