ΠΑΜΕ: Η εργατική τάξη να κάνει κουρελόχαρτο τη “συμφωνία της ντροπής” – Τώρα οργάνωση και αγώνας για ΣΣΕ με αυξήσεις

ΤΟ ΠΑΜΕ ΓΙΑ ΤΙΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΣΤ. ΠΕΤΣΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΒΑΣΙΚΟ ΜΙΣΘΟ:

«Η εργατική τάξη να κάνει κουρελόχαρτο τη “συμφωνία της ντροπής”. Τώρα οργάνωση και αγώνας για Συλλογικές Συμβάσεις με αυξήσεις», τονίζει το ΠΑΜΕ, με αφορμή τις δηλώσεις του κυβερνητικού εκπροσώπου Στέλιου Πέτσα για τον βασικό μισθό.

Στην ανακοίνωσή του το ΠΑΜΕ αναφέρει τα εξής:

«Λίγες μέρες μετά την υπογραφή της “συμφωνίας της ντροπής”, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος κος Πέτσας ήρθε να επιβεβαιώσει τον κοινό σχεδιασμό εργοδοτών – κυβέρνησης – ΓΣΕΕ για πάγωμα μισθών. Με τον νόμο που ετοίμασε ο Βρούτης και εφάρμοσε πρώτη η Αχτσιόγλου, η κυβέρνηση της ΝΔ θέλει να επιβάλει μόνιμο πάγωμα μισθών.

Συγκεκριμένα ο κος Πέτσας δήλωσε ότι θα ξεκινήσει τον Φλεβάρη διαβούλευση με τους κοινωνικούς εταίρους για τον κατώτατο μισθό, η οποία θα οδηγήσει σε αύξηση 53 ευρώ σε βάθος …τριετίας.

Ευτυχώς που θα δώσουν αυτήν την τεράστια αύξηση με δόσεις και δεν θα χάσουμε τον μπούσουλα τι να τα κάνουμε τόσα λεφτά. 15 ευρώ φέτος, 15 ευρώ του χρόνου θα μπορέσουμε να τα αποταμιεύσουμε για να πληρώσουμε τη ΔΕΗ που είναι 150 ευρώ το δίμηνο!

Είναι προκλητικοί!

Κοροϊδεύουν πετώντας ψίχουλα τη στιγμή που ψήφισαν προϋπολογισμό με αυξήσεις στη φορολογία των εργαζομένων 1,5 δισ. ευρώ φτάνοντας συνολικά στα 52,2 δισ. ευρώ.

Αυτό που αυξάνεται στην πραγματικότητα είναι το κόστος ζωής, τα ενοίκια, τα τιμολόγια σε ρεύμα και πετρέλαιο, η ιδιωτικοποίηση Υγείας – Ασφάλισης. Όταν αντί για πραγματική αύξηση στον μισθό σου δίνουν χαρτζιλίκι, τότε ο πραγματικός μισθός “παγώνει” ή και μειώνεται.

Πραγματικές αυξήσεις η κυβέρνηση δίνει στους εφοπλιστές που αύξησαν ξανά τις τιμές στα ακτοπλοϊκά εισιτήρια, στους τραπεζίτες που συνεχίζουν να επιδοτούνται, στους μεγαλέμπορους που θα ανοίγουν 32 Κυριακές τον χρόνο. Ενώ σε όλους τους μειώνουν τις ασφαλιστικές εισφορές και τη φορολογία.

Αποκαλύπτεται ότι ο καημός της διορισμένης πλειοψηφίας της ΓΣΕΕ για τη μη λειτουργία του στημένου και προσχηματικού “κοινωνικού διαλόγου”, που έχει αναγάγει σε γιατρικό “διά πάσαν νόσον”, είναι υποκριτικός. Αφού έτρεξε στα μουλωχτά, κρυφά από τα συνδικάτα και τους εργαζόμενους να συνυπογράψει το πάγωμα του κατώτατου μισθού για το 2020, πριν καν ξεκινήσει η διαβούλευση και το Εθνικό Επαγγελματικό Ταμείο, δηλαδή την παράδοση της Κοινωνικής Ασφάλισης στο ιδιωτικό κεφάλαιο.

Το ΠΑΜΕ καλεί τα συνδικάτα να δώσουν μαχητική απάντηση στην κοροϊδία της κυβέρνησης. Να αναδειχθεί η πείρα των εργαζομένων και των συνδικάτων που με συλλογικότητα, οργάνωση και αλληλεγγύη έδωσαν και δίνουν τη μάχη για Συλλογικές Συμβάσεις με πραγματικές αυξήσεις με άμεση επαναφορά του κατώτατου μισθού στα 751 ευρώ.

Η εργατική τάξη να κάνει κουρελόχαρτο τη “συμφωνία της ντροπής”.

Τώρα οργάνωση και αγώνας για συλλογικές συμβάσεις με αυξήσεις».

https://youtu.be/nlOJM6wnMes

ΠΑΜΕ: Σαν τους κλέφτες… υπέγραψαν την Εθνική Γενική Συλλογική Σύμβαση

«Η εργατική τάξη να κάνει κουρελόχαρτο τη “συμφωνία της ντροπής”», τονίζει το Πανεργατικό Αγωνιστικό Μέτωπο στο βίντεο που κυκλοφόρησε με αφορμή την υπογραφή από την «συνδικαλιστική μαφία» της επέκτασης της Εθνικής Γενικής Συλλογικής Σύμβασης με πάγωμα μισθών, όπως επιθυμούσαν εργοδότες και κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας.

«Τώρα οργάνωση και αγώνας για συλλογικές συμβάσεις με αυξήσεις» είναι η απάντηση που πρέπει να δώσουν οι εργαζόμενοι, τονίζει το ΠΑΜΕ.

ΣΧΕΤΙΚΑ