ΠΑΜΕ: Αλληλεγγύη στη γενική απεργία των εργαζομένων της Ινδίας στις 8 – 9 Γενάρη

Την αλληλεγγύη του στη γενική απεργία των εργαζομένων της Ινδίας στις 8 – 9 Γενάρη εκφράζει το Πανεργατικό Αγωνιστικό Μέτωπο (ΠΑΜΕ), που εκπροσωπεί το ταξικό συνδικαλιστικό κίνημα της Ελλάδας.

Το ΠΑΜΕ στην ανακοίνωσή του αναφέρει τα εξής:

«Και στην Ινδία, η “ανάπτυξη” που επικαλείται η κυβέρνηση Μόντι, με συσσώρευση αμύθητου πλούτου στα χέρια μιας μικρής μειοψηφίας, στηρίζεται στη βάρβαρη εκμετάλλευση και εξαθλίωση των εκατομμυρίων εργαζομένων και αγροτών της χώρας.

Η διήμερη απεργία στις 8 – 9 Γενάρη, στην οργάνωση της οποίας πρωτοστατούν τα συνδικάτα μέλη της ΠΣΟ, είναι συνέχεια και κλιμάκωση των μεγάλων αγώνων και απεργιακών κινητοποιήσεων των προηγούμενων χρόνων ενάντια στην αντεργατική πολιτική της κυβέρνησης Μόντι. Οι εργαζόμενοι της Ινδίας διεκδικούν αυξήσεις στους μισθούς και τις συντάξεις, δημιουργία θέσεων εργασίας, δημόσια και καθολική Κοινωνική Ασφάλιση, σταμάτημα των ιδιωτικοποιήσεων και προστασία των εργατικών και συνδικαλιστικών δικαιωμάτων.

Το ΠΑΜΕ εκφράζει την αλληλεγγύη του ταξικού συνδικαλιστικού κινήματος της Ελλάδας και στηρίζει τα δίκαια αιτήματα των εργαζομένων της Ινδίας».