ΠΕΜΕΝ, ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ, ΠΕΕΜΑΓΕΝ, ΠΕΠΡΝ, ΠΕΣ/ΝΑΤ: Καταδικάζουν την συνέχιση των δολοφονικών επιθέσεων του Ισραήλ σε βάρος του Παλαιστινιακού λαού

Τουλάχιστον 55 νεκροί και πάνω από 2.770 τραυματίες τα θύματα του Παλαιστινιακού λαού.

Σφαγή Παλαιστινίων με εν ψυχρώ δολοφονίες δεκάδων άοπλων διαδηλωτών από το κράτος-τρομοκράτης του Ισραήλ που κλιμακώνει τη δολοφονική του βία σε βάρος του παλαιστινιακού λαού, ενθαρρυμένο από την προκλητική στήριξη των ΗΠΑ, που σήμερα μεταφέρουν την πρεσβεία τους στην Ιερουσαλήμ.

Σύμφωνα με τον τελευταίο επίσημο απολιγισμό του υπουργείου Υγείας της Γάζας, τουλάχιστον 55Παλαιστίνιοι σκοτώθηκαν στη Γάζα και 2.771 έχουν τραυματιστεί από σφαίρες Ισραηλινών στρατιωτών οι οποίοι πυροβολούσαν εν ψυχρώ τους διαδηλωτές που είχαν συγκεντρωθεί στον τοποθετημένο από το Ισραήλ  -αυθαίρετα και κατά παράβαση του διεθνούς δικαίου- φράκτη προκειμένου να οριοθετήσεις τα «σύνορα» με την Λωρίδα της Γάζας.

Μεταξύ των νεκρών τουλάχιστον οκτώ είναι ανήλικοι κάτω των 16 ετών.

Από τους τραυματίες, σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας, τουλάχιστον 122 είναι ανήλικοι, ενώ δεκάδες ήταν οι γυναίκες αλλά και οι δημοσιογράφοι που τραυματίστηκαν.

Από το πρωί της Δευτέρας, οι Παλαιστίνιοι στη Λωρίδα της Γάζας προσπαθούν να διασχίσουν τον ιδιαίτερα ενισχυμένο φράκτη που χωρίζει το θύλακα από το Ισραήλ, ωστόσο οι Ισραηλινοί στρατιώτες έχουν διαταγές να πυροβολούν όποιον προσπαθεί να καταστρέψει ή ακόμη και να πλησιάσει το φράκτη.

Οι σημερινές διαδηλώσεις γίνονται με αφορμή τα σημερινά εγκαίνια της αμερικανικής πρεσβείας στην Ιερουσαλήμ, ενώ παράλληλα αποτελούν την κορύφωση της αποκαλούμενης Μεγάλης Πορείας της Επιστροφής, που ξεκίνησαν οι Παλαιστίνιοι στις 30 Μάρτη, διεκδικώντας το δικαίωμα της επιστροφής για τους Παλαιστίνιους πρόσφυγες.

Από την αρχή των διαδηλώσεων αυτών μέχρι και την τελευταία σημερινή καταμέτρηση, ο αριθμός των Παλαιστινίων που έχουν σκοτωθεί από ισραηλινά πυρά ξεπερνά τους 100.

(Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ, Reuters, AFP, Al Jazeera)

ΣΧΕΤΙΚΑ: Με φιέστες και υπό δρακόντεια μέτρα ασφαλείας η μεταφορά της πρεσβείας των ΗΠΑ στην Ιερουσαλήμ
 
ΠΑΜΕ – ΕΕΔΥΕ – ΕΕΔΔΑ – ΟΓΕ – ΣΩΜΑΤΕΙΑ:
Δυναμική μαζική παράσταση διαμαρτυρίας στην ισραηλινή πρεσβεία

Την αντίθεσή τους στην αναγνώριση της Ιερουσαλήμ ως πρωτεύουσας του Ισραήλ από τις ΗΠΑ και την καταδίκη τους για τη νέα σφαγή των Παλαιστινίων από τον ισραηλινό στρατό διαδήλωσαν το απόγευμα της Δευτέρας 14 Μάη εργαζόμενοι νέοι και γυναίκες, στην παράσταση διαμαρτυρίας στην πρεσβεία του Ισραήλ, που διοργάνωσε η Ελληνική Επιτροπή για τη Διεθνή Ύφεση και Ειρήνη (ΕΕΔΥΕ) και στην οποία καλούσαν το ΠΑΜΕ, η ΟΓΕ, η ΕΕΔΔΑ και σωματεία.

Στην κινητοποίηση παραβρέθηκε και ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας (δείτε εδώ δήλωσή του).

Οι διαδηλωτές κατήγγειλαν την ενέργεια των ΗΠΑ να μεταφέρουν την πρεσβεία τους στην Ιερουσαλήμ, αναγνωρίζοντάς την με αυτό τον τρόπο ως πρωτεύουσα του Ισραήλ και βάζοντας νέα «φωτιά» στο Παλαιστινιακό και στην ευρύτερη περιοχή της Μέσης Ανατολής.

Παράλληλα, καταδίκασαν τη νέα σφαγή των Παλαιστινίων από τον ισραηλινό στρατό και εξέφρασαν την αμέριστη αλληλεγγύη και συμπαράστασή τους στο δίκαιο αγώνα του παλαιστινιακού λαού κατά της ισραηλινής κατοχής, που διαιωνίζεται με τη στήριξη των ΗΠΑ και της ΕΕ.

Στη συγκέντρωση έξω από την πρεσβεία του Ισραήλ σύντομο χαιρετισμό απηύθυνε ο Γρηγόρης Αναγνώστου, οργανωτικός γραμματέας της ΕΕΔΥΕ, ενώ εκ μέρους του ΠΑΜΕ μίλησε  Έφη Χαλιού.

Οι συγκεντρωμένοι θυροκόλλησαν ΨΗΦΙΣΜΑ ενώ ο Βασίλης Σταμούλης από την ΕΓ του ΠΑΜΕ κατήγγειλε την αστυνομοκρατία.

Στη συνέχεια οι συγκεντρωμένοι μετέβησαν στην παλαιστινιακή πρεσβεία, όπου ο πρέσβης Μαρουάν Τουμπάσι ευχαρίστησε για την έμπρακτη συμπαράσταση και αλληλεγγύη στο δοκιμαζόμενο λαό του. Χαιρετισμό εκ μέρους της ΟΓΕ έκανε η πρόεδρός της Χριστίνα Σκαλούμπακα.

ΠΕΜΕΝ – ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ – ΠΕΕΜΑΓΕΝ – ΠΕΠΡΝ – ΠΕΣ/ΝΑΤ:

Καταδικάζουν την συνέχιση των δολοφονικών επιθέσεων του Ισραήλ σε βάρος του Παλαιστινιακού

Τα ναυτεργατικά σωματεία ΠΕΜΕΝ – ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ – ΠΕΕΜΑΓΕΝ – ΠΕΠΡΝ – ΠΕΣ/ΝΑΤ, καταδικάζουν την συνέχιση των δολοφονικών επιθέσεων του Ισραήλ σε βάρος του Παλαιστινιακού λαού, που αποτελεί συνέχεια της απόφασης των ΗΠΑ να μεταφέρει την πρεσβεία του στην Ιερουσαλήμ, ως «πρωτεύουσα» του Ισραήλ.

Στην ίδια κατεύθυνση εντάσσονται και οι Ισραηλινοί βομβαρδισμοί στη Συρία, στόχο έχουν το Ιράν, κλιμακώνοντας τους ιμπεριαλιστικούς ανταγωνισμούς και τον κίνδυνο γενικευμένου πολέμου στην ευρύτερη περιοχή.

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ/ΑΝΕΛ αποδεικνύεται για άλλη μια φορά ο καλύτερος σημαιοφόρος του ΝΑΤΟ, της Ε.Ε, χρησιμοποιεί ορμητήρια τις Νατοϊκές βάσεις στα σχέδια των ιμπεριαλιστών, ενώ δεν διστάζει να ενισχύει την πολιτική και στρατιωτική συνεργασία με το Ισραήλ.

Καλούμε τους ναυτεργάτες, τους εργαζόμενους, να συνεχίσουμε τη στήριξη στο δίκαιο αγώνα του Παλαιστινιακού λαού, να δυναμώσουμε τον αγώνα ενάντια στους ιμπεριαλιστικούς πολέμους και τα σχέδια ΗΠΑ – ΝΑΤΟ – ΕΕ στην περιοχή μας.  

Απαιτούμε:
  • Να κλείσουν οι βάσεις του θανάτου. Να γυρίσουν τώρα πίσω ελληνικά πλοία, αεροπλάνα, στρατιωτικές αποστολές εκτός συνόρων.
  • Απαιτούμε τώρα να φύγει το ΝΑΤΟ από το Αιγαίο, καμία δαπάνη για ΝΑΤΟικούς εξοπλισμούς.
  • Δυναμώνουμε την αλληλεγγύη με το λαό και τους εργαζομένους της Συρίας.  
  • Η ελληνική κυβέρνηση να εφαρμόσει την απόφαση της Βουλής, του Δεκέμβρη 2015, και να προχωρήσει άμεσα στην αναγνώριση του Παλαιστινιακού κράτους.

15 Μάη 2018

ΟΙ ΔΙΟΙΚΗΣΕΙΣ ΤΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ