ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΚΛΕΙΣΤΟΥ ΣΤΙΒΟΥ – Πρεμιέρα σήμερα στο Μπέρμιγχαμ

Με τη διεξαγωγή τριών τελικών αρχίζει σήμερα στο Μπέρμιγχαμ το 17ο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Κλειστού Στίβου, το οποίο θα διαρκέσει μέχρι την Κυριακή 4 Μάρτη, συγκεντρώνοντας μερικά από τα σπουδαιότερα ονόματα του παγκόσμιου κλασικού αθλητισμού. Και αυτή η διοργάνωση διεξάγεται στη «σκιά» της τιμωρίας της Ρωσίας από τους διεθνείς οργανισμούς, λόγω του σκανδάλου ντόπινγκ που ήρθε στην επιφάνεια το 2015. Για μια ακόμη φορά το «παρών» θα δώσουν συγκεκριμένοι αθλητές της χώρας, που θα αγωνιστούν ως «Ανεξάρτητοι Ρώσοι αθλητές» υπό την Ολυμπιακή Σημαία.

Η ελληνική αποστολή

Η Ελλάδα συμμετέχει στη διοργάνωση με 8μελή αποστολή, αποτελούμενη από 4 αθλητές και ισάριθμες αθλήτριες. Το «βαρύ χαρτί» της ομάδας αποτελεί η παρουσία της χρυσής Ολυμπιονίκη και παγκόσμιας πρωταθλήτριας στο άλμα επί κοντώ, Κατερίνας Στεφανίδη. Οι ελληνικές συμμετοχές στη διοργάνωση ξεκινούν αύριο Παρασκευή και θα κορυφωθούν το Σαββατοκύριακο.

Αναλυτικά η ελληνική αποστολή:

ΑΝΔΡΕΣ: Κώστας Δουβαλίδης (100 μ. εμπόδια), Κώστας Φιλιππίδης– Εμμανουήλ Καραλής (άλμα επί κοντώ), Μίλτος Τεντόγλου (άλμα εις μήκος).

ΓΥΝΑΙΚΕΣ: Ραφαέλα Σπανουδάκη (60 μ.), Μαρία Μπελιμπασάκη(400 μ.), Ελισάβετ Πεσιρίδου (60 μ. εμπόδια), Κατερίνα Στεφανίδη (άλμα επί κοντώ), Βούλα Παπαχρήστου (άλμα εις τριπλούν).

Το σημερινό πρόγραμμα:

20.45: Τελικός άλματος εις ύψος ανδρών. 20.45: Τελικός άλματος εις ύψος γυναικών. 22.15: Τελικός 3.000 μ. γυναικών. Οι αγώνες μεταδίδονται από την ΕΡΤ.