Υπερβαίνουν τους 200 οι νεκροί στο ναυάγιο τουριστικού πλοίου στην Τανζανία

Τους 200 υπερβαίνει πλέον ο αριθμός των επιβεβαιωμένων νεκρών από το ναυάγιο του τουριστικού πλοίου, στη λίμνη Βικτόρια, στην Τανζανία, την Πέμπτη.

Από το πρωί του Σαββάτου 22/9 δύτες και στελέχη του Πολεμικού Ναυτικού επιχειρούν στο βυθισμένο «Nyerere», ανασύροντας συνεχώς σορούς θυμάτων.

Μέχρι στιγμής, ο αριθμός των επιβεβαιωμένων νεκρών ανέρχεται σε 207, με τις αρχές ωστόσο να εκφράζουν φόβους για την περαιτέρω αύξησή του.

Αχτίδα φωτός μέσα στην τραγωδία αποτέλεσε ο εντοπισμός ενός άνδρα, στο εσωτερικό του αναποδογυρισμένου πλοίου, ο οποίος φέρεται να είναι ζωντανός.

Σύμφωνα με το πρακτορείο «Reuters», ο άνδρας έχει διακομιστεί στο νοσοκομείο, χωρίς ωστόσο να είναι γνωστή η κατάσταση της υγείας του.

Συνολικά, στο πλοίο επέβαιναν πάνω από 300 άνθρωποι, με τα αίτια του δυστυχήματος να αποδίδονται στο υπέρβαρο φορτίο. Ο προηγούμενος απολογισμός έκανε λόγο για 150 νεκρούς.

Το φέρυ μποτ ναυάγησε την Πέμπτη 20/9 μόλις λίγα μέτρα από την αποβάθρα στο Ουκερέουε, το μεγαλύτερο νησί της λίμνης που ανήκει στην Τανζανία. Σύμφωνα με τις αρχικές εκτιμήσεις, το πλοίο μετέφερε περισσότερους από 300 ανθρώπους.

Αν και το φέρι είχε χωρητικότητα περίπου 100 επιβατών, αυτόπτες μάρτυρες δήλωσαν ότι στο πλοίο επέβαινε τουλάχιστον διπλάσιος αριθμός ατόμων, όμως οι αρχές δεν το έχουν επιβεβαιώσει.

Στο μεταξύ ο πρόεδρος της Τανζανίας Τζον Μαγκουφούλι διέταξε χθες, Παρασκευή, τη σύλληψη «όλων των υπευθύνων που εμπλέκονται στη διαχείριση του φέρυ μποτ».