Ο εργοδοτικός-κυβερνητικός συνδικαλισμός έσπασε την απεργία, απέρριψε την πρόταση των σωματείων ΠΕΜΕΝ – ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ – ΠΕΕΜΑΓΕΝ για συνέχιση του απεργιακού αγώνα των ναυτεργατών

Τα ναυτεργατικά σωματεία ΠΕΜΕΝ, ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ, ΠΕΕΜΑΓΕΝ, χαιρετίζουν τους ναυτεργάτες όλων των ειδικοτήτων, για την μαζική, μαχητική συμμετοχή τους στον απεργιακό αγώνα και τους καλούμε να απομονώσουν τον εργοδοτικό – κυβερνητικό συνδικαλισμό της ΠΝΟ, που στη σημερινή συνεδρίαση της Ε.Ε. καταψήφισαν την πρόταση των ταξικών δυνάμεων για συνέχιση με νέα 24ωρη Πανελλαδική απεργία σε όλες τις κατηγορίες πλοίων με προοπτική κλιμάκωσης.

Ο Γ.Γ. της ΠΝΟ Γ. Χαλάς και οι διοικήσεις των σωματείων που κυριαρχούν ο εργοδοτικός – κυβερνητικός συνδικαλισμός με επικεφαλής τον πρόεδρο της ΠΕΠΕΝ Ε. Τσικαλάκη, υποκρίνονται για τα οξυμένα προβλήματα των ναυτεργατών, ενώ στην πράξη, συνεχίζουν όπως και με την σημερινή απόφαση τους, να οπλίζουν την επιθετικότητα των εφοπλιστών και της κυβέρνησης.

Σε αυτή την κατεύθυνση ήταν οι χτεσινές προκλητικές δηλώσεις του υπουργού ναυτιλίας Κουρουμπλή, που δήλωσε για αδικαιολόγητη απεργία των ναυτεργατών, ότι έχει εγκρίνει το 2017 την δρομολόγηση 180 πλοίων στο εσωτερικό με σημαίες άλλων χωρών, στην κατεύθυνση του σχεδίου υπουργικής απόφασης που με βάση τον ευρωπαϊκό κανονισμό 3577/1992 διευρύνει την ανασφάλιστη εργασία σε όλες τις κατηγορίες πλοίων.

Εφοπλιστές – κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ/ΑΝΕΛ, στις κατευθύνσεις της Ε.Ε, του  ΔΝΤ, επιδιώκουν την  κατάργηση της υποχρεωτικής εφαρμογής της κλαδικής ΣΣ Εργασίας και της ασφάλισης στο δημόσιο ασφαλιστικό φορέα ΝΑΤ – ΕΦΚΑ των ναυτεργατών, νέες μειώσεις των οργανικών συνθέσεων σε όλες τις κατηγορίες  καραβιών, υπονομεύοντας την ασφάλεια της ανθρώπινης ζωής στη θάλασσα, επιδείνωση του ακτοπλοϊκού συγκοινωνιακού δικτύου σε βάρος των ναυτεργατών, του εργαζόμενου λαού.

Καλούμε τους ναυτεργάτες, τους εργαζόμενους, να δυναμώσουμε την ταξική πάλη σε κάθε χώρο δουλειάς, να κλιμακώσουμε τον αγώνα με την απεργία για την 1η Μάη, μέρα της παγκόσμιας εργατικής τάξης, επιθεωρούμε τις δυνάμεις μας, τιμάμε όλους όσους έδωσαν την ζωή τους, για να έχουμε δικαιώματα στη δουλειά και στη ζωή, για να ζήσουμε σε ένα κόσμο χωρίς εκμετάλλευση, σε ένα κόσμο χωρίς πολέμους, προσφυγιά.

Καλούμε τους ναυτεργάτες να συμμετέχουν στην εκδήλωση για την απεργία της 1η Μάη την Πέμπτη 26 Απρίλη στις 11 π.μ. στα γραφεία της ΠΕΜΕΝ.

19 Απρίλη 2018

ΟΙ ΔΙΟΙΚΗΣΕΙΣ ΤΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ

 ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΕΝΩΣΗ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΕΜΠΟΡΙΚΟΥ ΝΑΥΤΙΚΟΥ

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΕΝΩΣΗ ΚΑΤΩΤΕΡΩΝ ΠΛΗΡΩΜΑΤΩΝ ΜΗΧΑΝΗΣ Ε.Ν.  «Ο ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ»

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗ ΕΝΩΣΗ ΜΑΓΕΙΡΩΝ Ε.Ν.