Ο ΑΛ. ΤΣΙΠΡΑΣ ΣΤΟ ΣΕΠΕ : Κουβέντα για τους νεκρούς και τους σακατεμένους εργάτες εν ώρα εργασίας

Απέφυγε κάθε αναφορά ο Αλέξης Τσίπρας, στους νεκρούς και σακατεμένους εργάτες, από τα εργατικά δυστυχήματα που σημειώθηκαν και επί ημερών κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, κατά την επίσκεψη του σήμερα, Πέμπτη, στο Σώμα Επιθεωρητών Εργασίας (ΣΕΠΕ).

Η μονή επιδίωξη του ήταν προεκλογικά να θυμηθεί τα εργατικά δικαιώματα, όπως αυτό της απεργίας που δέχθηκε σημαντικό πλήγμα από νόμο της υπουργού Εργασίας, Έφης Αχτσιόγλου, που συνόδευε τον πρωθυπουργό. Στις δηλώσεις του, δεν αναφέρθηκε καν στους συμβασιούχους εργαζόμενους στην καθαριότητα των δήμων που μετρούν νεκρούς και τραυματίες ή στους διανομείς φαγητών που επίσης χάνουν τη ζωή στους δρόμους.

Αντίθετα, ισχυρίστηκε ότι μπαίνει «ένα τέλος στην ανομία και στα άβατα της εργοδοτικής αυθαιρεσίας», όταν εργαζόμενοι που ζουν με 300 ευρώ το μήνα καλούνται να χαμογελούν με την απειλή ότι θα χάσουν τη δουλειά τους. Ανέφερε για το ΣΕΠΕ, ότι «παραλάβαμε ένα Σώμα με σοβαρές ελλείψεις και σήμερα έχουμε αυξήσει το δυναμικό του κατά 35%» γνωρίζοντας ωστόσο ότι παραμένουν οι μεγάλες ελλείψεις προσωπικού, με αποτέλεσμα οι έλεγχοι να είναι ανεπαρκής.