Ολοκληρώθηκε η 2η φάση του τουρνουά μπάσκετ 3on3 του ΜΑΣ – Οι τελικοί 26-27 Μάη στην Αθήνα

Με επιτυχία συνεχίστηκε το τουρνουά μπάσκετ 3on3 στην Αθήνα που οργανώνουν Φοιτητικοί, Σπουδαστικοί Σύλλογοι και Επιτροπές Αγώνα που συσπειρώνονται στο ΜΑΣ.

Ολοκληρώθηκε η 2η φάση του τουρνουά, το Σάββατο 21 Απρίλη στο κλειστό γυμναστήριο του ΕΜΠ, με τη συμμετοχή των ομάδων που πέρασαν από το ΕΚΠΑ, το ΕΜΠ, το Πανεπιστήμιο Πειραιά, το Πάντειο, το ΟΠΑ, το Γεωπονικό, τα ΤΕΙ Αθήνας και Πειραιά, την ΑΣΠΑΙΤΕ. Με αυτόν τον τρόπο οι φοιτητές στέλνουν μήνυμα για δωρεάν, καθολική και αναβαθμισμένη πρόσβαση στον Αθλητισμό, κόντρα στη λογική ότι η πρόσβαση στον Αθλητισμό είναι πολυτέλεια.

Η πάλη ενάντια στην εμπορευματοποίηση του Αθλητισμού που γεννά φαινόμενα σαπίλας και απωθεί την νεολαία, η διεκδίκηση σύγχρονων, δωρεάν αθλητικών εγκαταστάσεων για όλους τους νέους βρέθηκαν στο επίκεντρο της προετοιμασίας του τουρνουά μέσα στις σχολές. Οργανώθηκαν κινητοποιήσεις στις διοικήσεις ιδρυμάτων για τη διεκδίκηση του δικαιώματος στην άθληση, για την επισκευή και δημιουργία νέων αθλητικών υποδομών.

Στις 26 και 27 Μάη θα πραγματοποιηθεί στην Αθήνα η 3η φάση για τους διεκδικητές της πρώτης θέσης από τα τουρνουά που διοργανώθηκαν στα ιδρύματα όλης της Ελλάδας.