ΟΛΟΙ στα συλλαλητήρια του ΠΑΜΕ την Πέμπτη 14 Ιούνη – Στην Αθήνα 1 μ.μ. στην Ομόνοια και πορεία στη Βουλή, όπου ψηφίζονται τα νέα αντιλαϊκά μέτρα!

«Με τα γνωστά τερτίπια της η κυβέρνηση, ως συνηθίζει, επιδιώκει την Πέμπτη 14 Ιούνη να έχουν ψηφιστεί στη Βουλή ως τις 3 μ.μ. τα προαπαιτούμενα της 4ης αξιολόγησης», επισημαίνει το ΠΑΜΕ στην ανακοίνωσή του για την αλλαγή της ώρας. Καλεί ταυτόχρονα όλες και όλους στα συλλαλητήρια σε όλη τη χώρα την ίδια μέρα με το σύνθημα «Μπροστά οι δικές μας ανάγκες». 

Αλλάζει η ώρα της συγκέντρωσης που έχει αναγγελθεί από το ΠΑΜΕ για την Πέμπτη 14 Ιούνη στην Ομόνοια: Αντί για τις 7 μ.μ. θα πραγματοποιηθεί στη 1:00 το μεσημέρι.

Κατατέθηκε το απόγευμα της Παρασκευής το πολυνομοσχέδιο με τα δεκάδες αντιλαϊκά προαπαιτούμενα της τέταρτης αξιολόγησης, μαζί με το «Μεσοπρόθεσμο Πλαίσιο Δημοσιονομικής Στρατηγικής» 2019-2022.

Ο νέος εφαρμοστικός φέρνει νέα μέτρα στα Εργασιακά, ακόμα μεγαλύτερη διάλυση στα προνοιακά επιδόματα, νέες ιδιωτικοποιήσεις και σφίξιμο της θηλιάς των πλειστηριασμών γύρω από την πρώτη κατοικία.

Παράλληλα, το Μεσοπρόθεσμο ενσωματώνει μέχρι κεραίας τα μέτρα και των τριών μνημονίων, καθώς και αυτά που έχουν προνομοθετηθεί για το 2019 και για το 2020 αναφορικά με την κατακρεούργηση των συντάξεων και του αφορολόγητου ορίου. Επίσης, «κλειδώνει» σε δυσθεώρητα επίπεδα τα «ματωμένα» πρωτογενή πλεονάσματα (άνω του 5% του ΑΕΠ το 2022).

Οι «αναπροσαρμογές» στο χαράτσι του ΕΝΦΙΑ, που θα φέρουν αυξήσεις σε λαϊκές γειτονιές, δεν περιλαμβάνονται στα κύρια άρθρα του νομοσχεδίου, αλλά θα συμπεριληφθούν μέσω τροπολογίας.

Η συζήτηση του πολυνομοσχεδίου στη Βουλή θα αρχίσει τη Δευτέρα, με την απαράδεκτη διαδικασία του «επείγοντος», την οποία χρησιμοποιεί η κυβέρνηση κάθε φορά που ετοιμάζει ένα νέο γύρο ολομέτωπης επίθεσης σε βάρος της εργατικής τάξη συνολικά του λαού.

Συγκεκριμένα, το χρονοδιάγραμμα που έχει προγραμματιστεί προβλέπει ότι στις 12 το μεσημέρι της Δευτέρας 11 Ιούνη θα γίνει η συζήτηση του πολυνομοσχεδίου επί της αρχής, στην αρμόδια Επιτροπή της Βουλής. Την Τρίτη θα γίνουν δύο ακόμα διαδοχικές συνεδριάσεις στην Επιτροπή, το πρωί με τη διαδικασία της τοποθέτησης των εξωκοινοβουλευτικών φορέων και το απόγευμα με τη συζήτηση επί των άρθρων. Την Τετάρτη 13 Ιούνη, στις 10 το πρωί, θα ξεκινήσει η συζήτηση του πολυνομοσχεδίου στην Ολομέλεια. Η συζήτηση κατά την πρώτη μέρα (Τετάρτη) θα διακοπεί τα μεσάνυχτα. Θα συνεχιστεί το πρωί της Πέμπτης 14 Ιούνη, με πρόβλεψη στις 3 το μεσημέρι να ολοκληρωθεί η διαδικασία με την ψήφιση του νομοσχεδίου.

Σε σχόλιό του, το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ για το νομοσχέδιο της κυβέρνησης, αναφέρει:

«Το επικείμενο πολυνομοσχέδιο, με τις γνωστές fast track διαδικασίες, επιβεβαιώνει ότι η δήθεν “καθαρή έξοδος” είναι στρωμένη με νέα μέτρα φτωχοποίησης, όπως η αύξηση του ΕΝΦΙΑ για τις λαϊκές οικογένειες και τα τερατώδη ματωμένα πλεονάσματα, τα οποία θα προστεθούν στη μείωση συντάξεων και αφορολόγητου και σε όλο το αντιλαϊκό μνημονιακό οπλοστάσιο.

Οι κυβερνητικοί βουλευτές δεν χρειάζονται “ενημέρωση” από τους υπουργούς τους, για τα προαπαιτούμενα της τέταρτης “αξιολόγησης”, “ασκήσεις μνήμης” χρειάζονται γιατί έχουν χάσει το λογαριασμό, για το πόσα αντιλαϊκά μέτρα έχουν ψηφίσει».