«ΟΔΗΓΗΤΗΣ»: Την Παρασκευή 6 Ιούλη κυκλοφορεί το νέο φύλλο

Την Παρασκευή 6 Ιούλη, στον χώρο του 27ου Αντιιμπεριαλιστικού Διημέρου της ΚΝΕ, στην Πάτρα, κυκλοφορεί το φύλλο Ιούλη – Αυγούστου του «Οδηγητή».

Το εξώφυλλο του «Οδηγητή» δίνει μια… χιουμοριστική απάντηση στις υποσχέσεις κυβέρνησης και αστικών κομμάτων για «δίκαιη ανάπτυξη» και απευθύνει το κάλεσμα: «Με δυνατό ΚΚΕ παλεύουμε για τη ζωή που μας αξίζει». Αντίστοιχη είναι και η θεματολογία του κύριου άρθρου του «Οδηγητή» με τίτλο «Απλά μαθηματική της δίκαιης εξόδου από την κρίση».

Ο «Οδηγητής» δημοσιεύει​ απόσπασμα από την εισήγηση της ΚΕ του ΚΚΕ που ενέκρινε η πρόσφατη Πανελλαδική Συνδιάσκεψη του Κόμματος ​για το Δοκίμιο της Ιστορίας του, αλλά και αποσπάσματα από τις αποφάσεις κομματικής αποκατάστασης των Άρη Βελουχιώτη, Γ. Γεωργιάδη και Γ. Γιαννούλη. ​Επίσης με τον «Οδηγητή» δημοσιεύονται οι  ημερομηνίες των εκδηλώσεων του Φεστιβάλ «100 χρόνια ΚΚΕ – 50 χρόνια ΚΝΕ”» στις μεγάλες πόλεις της χώρας.

Το τετρασέλιδο του «σαλονιού» του «Οδηγητή» είναι αφιερωμένο σε αυτό που παρουσιάζεται ως το «θαύμα» της τουριστικής και συγκεκριμένα στο ποιος κερδίζει και ποιος χάνει από αυτή.

Στο νέο ​τεύχος του ​«​Οδηγητή​»​ δίνεται συνέχεια στη δημοσίευση αρχειακού υλικού που αφορά τα πρώτα χρόνια της δράσης της ΚΝΕ. Δημοσιεύονται έγγραφα που απέστειλε ή έλαβε η Υποδιεύθυνση Χωροφυλακής Άργους και αφορούν την αντιμετώπιση των κομμουνιστών από το αστικό κράτος κατά την περίοδο της δικτατορίας και αργότερα.

Ακόμα στην πλούσια ύλη του «​Οδηγητή​»​ ξεχωρίζουν:

  • Ερωτήσεις και απαντήσεις για τη θέση του ΚΚΕ σχετικά με τη συμφωνία Ελλάδας – ΠΓΔΜ
  • Μια… διαφορετική απάντηση στο θέμα της Έκθεσης στις Πανελλήνιες
  • «Πάμε Γυμνάσιο»
  • Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ: το πιο γρήγορο… πιστόλι στην υποταγή της Ανώτατης Εκπαίδευσης στα «θέλω» της αγοράς
  • Αφιέρωμα σε ιστορικές μορφές των γηπέδων και των αγώνων του λαού μας
  • Συνέχεια του αφιερώματος στα​ ​200 χρόνια από τη γέννηση του Καρλ Μαρξ
  • Προτάσεις για λογοτεχνικά βιβλία, θεατρικές παραστάσεις και κινηματογράφο για το καλοκαίρι