ΟΑΣΑ: Με προσωποποιημένη κάρτα από την 1η Οκτώβρη οι δικαιούχοι μειωμένου κομίστρου

Ο Οργανισμός γνωστοποίησε ότι η αγορά εισιτηρίου με πιστωτική/χρεωστική κάρτα μπορεί να γίνει πλέον στο σύνολο των αυτόματων μηχανημάτων, υπενθυμίζοντας ότι από την 1η Οκτωβρίου οι δικαιούχοι μειωμένου κομίστρου καλούνται να εκδώσουν προσωποποιημένη κάρτα, καθώς καταργείται η διάθεση του μειωμένου χάρτινου ηλεκτρονικού εισιτηρίου.

Αυτό σημαίνει ότι οι δικαιούχοι μειωμένου κομίστρου (φοιτητές, σπουδαστές, άτομα άνω των 65 ετών και κάτω των 18 ετών, πολύτεκνοι, κ.α.), εφόσον επιθυμούν να κάνουν χρήση του δικαιώματος της μειωμένης μετακίνησης, οφείλουν να εκδώσουν προσωποποιημένη κάρτα.

Η προσωποποιημένη κάρτα συνοδεύεται από σειρά προνομίων. Για παράδειγμα, επιτρέπει τη προμήθεια όλων των προϊόντων κομίστρου (π.χ. μηνιαία κάρτα, 10+1, 5+0, κ.τ.λ.) μέσω κινητού τηλεφώνου με τεχνολογία NFC, χωρίς να χρειάζεται η μετάβαση σε εκδοτήρια ή Αυτόματα Μηχανήματα (περισσότερες πληροφορίες στο σύνδεσμο:http://www.oasa.gr/news.php?id=funk1581 ).

Υπό το πρίσμα της συνεχούς βελτίωσης των παρεχόμενων υπηρεσιών του, ο ΟΑΣΑ γνωστοποιεί ότι σε 298 «Αυτόματα Μηχανήματα Έκδοσης Εισιτηρίων» (ΑΜΕΚ), δηλαδή στο σύνολο των διαθέσιμων μηχανημάτων, ο επιβάτης μπορεί πλέον να αγοράσει ή και να επαναφορτίσει ηλεκτρονικό εισιτήριο, με τη χρήση χρεωστικής/πιστωτικής κάρτας.

Σύμφωνα με τον ΟΑΣΑ, οι εγκεκριμένες κάρτες για το μηνιαίο δικαίωμα της ανεργίας έχουν ξεπεράσει τις 218.000 και οι αντίστοιχες για το δικαίωμα των ΑμεΑ τρίμηνης διάρκειας τις 35.000.

Είναι η πρώτη φορά που διεξάγεται λεπτομερής καταγραφή των δικαιούχων μετακίνησης.

Νέα αύξηση στα έσοδα του Οργανισμού

Άνοδο 10,72% σημείωσαν τα έσοδα του ομίλου ΟΑΣΑ τον Αύγουστο, σε σχέση με τον αντίστοιχο περσινό μήνα, με τις προσωποποιημένες κάρτες να έχουν ξεπεράσει τις 850.000. Το κλείσιμο των πυλών στους σταθμούς του μετρό και του ηλεκτρικού, σε συνδυασμό με το μέτρο της εισόδου από τη μπροστινή θύρα σε λεωφορεία και τρόλεϊ, αποτελούν τους καθοριστικούς παράγοντες για την ανοδική τάση που παρατηρείται στα έσοδα του Οργανισμού, καθώς και τον Ιούλιο εμφανίστηκαν αυξημένα κατά 12,12%.

Πηγή: ΑΜΠΕ