Να σταματήσουν οι δολοφονικές επιθέσεις του Ισραήλ σε βάρος του Παλαιστινιακού Λαού

Τις συνεχιζόμενες δολοφονικές επιθέσεις του Ισραήλ σε βάρος του Παλαιστινιακού λαού, με μαζικές αεροπορικές επιδρομές τις προηγούμενες μέρες και με αποτέλεσμα τους δεκάδες νεκρούς, καταδικάζουν τα ναυτεργατικά σωματεία ΠΕΜΕΝ – ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ – ΠΕΕΜΑΓΕΝ – ΠΕΠΡΝ – ΠΕΣ/ΝΑΤ, με δελτίο τύπου στο οποίο τονίζουν ότι:

«Η προκλητικότητα του Ισραήλ γίνεται με την στήριξη των ΗΠΑ-ΝΑΤΟ-Ε.Ε  και με την ευθύνη της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ/ΑΝΕΛ που διαρκώς αναπτύσσει πολιτικές, οικονομικές και στρατιωτικές σχέσεις με τους φονιάδες  του Ισραήλ.

Το Ισραήλ κατέχει παράνομα παλαιστινιακά εδάφη. Έχει επιβάλει  ένα ρατσιστικό καθεστώς απαρτχάιντ στο εσωτερικό του. Κλέβει τον πλούτο της παλαιστινιακής γης και δολοφονεί τον παλαιστινιακό λαό που αγωνίζεται για την ζωή του.

Καλούμε τους ναυτεργάτες, τους εργαζόμενους, τα συνδικάτα, να καταδικάσουν την δολοφονία του Παλαιστινιακού λαού, να εκφράσουν την αλληλεγγύη τους, να απαιτήσουμε:

  • Άμεση υλοποίηση της απόφασης της Ελληνικής Βουλής του 2015 για αναγνώριση του Παλαιστινιακού κράτους.
  • Να σταματήσουν οι κοινές στρατιωτικές ασκήσεις καθώς και η πολιτική, οικονομική και στρατιωτική συνεργασία της Ελλάδας με το Ισραήλ , που συνεχίζει και εμβαθύνει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ.»

ΠΑΜΕ: Η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ βάφει τα χέρια της με το αίμα των παιδιών της Παλαιστίνης

Το Πανεργατικό Αγωνιστικό Μέτωπο καταγγέλλει τις νέες, δολοφονικές επιδρομές του Ισραήλ εναντίον του Παλαιστινιακού λαού.

Το κράτος δολοφόνος του Ισραήλ προχώρησε σε νέα κλιμάκωση της επιθετικότητας εναντίον της Γάζας και πραγματοποιεί δεκάδες αεροπορικές επιδρομές τις τελευταίες μέρες με αποτέλεσμα δεκάδες νεκρούς.

Οι επικίνδυνες εξελίξεις στην Παλαιστίνη είναι αποτέλεσμα των σχεδίων που ετοιμάζουν τα σφαγεία των ΗΠΑ-ΝΑΤΟ-ΕΕ και των Κυβερνήσεων, που στηρίζουν την Ισραηλινή κυβέρνηση και το δολοφονικό της έργο, ακόμη και εξισώνοντας τον θύτη με το θύμα ή παίρνοντας δήθεν ίσες αποστάσεις.

Το Ισραήλ κατέχει παράνομα παλαιστινιακά εδάφη. Έχει επιβάλει  ένα ρατσιστικό καθεστώς απαρτχάιντ στο εσωτερικό του. Κλέβει τον πλούτο της παλαιστινιακής γης και δολοφονεί τον παλαιστινιακό λαό που αγωνίζεται για την ζωή του.

Η εν ψυχρώ δολοφονία του Παλαιστινιακού λαού καταρρίπτει τα προεκλογικά αφηγήματα της Κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ περί δήθεν «προοδευτικών, αντιδεξιών» μετώπων. Οι νέες δολοφονικές επιθέσεις γίνονται με εντολή του ακροδεξιού Πρωθυπουργού Νετανιάχου, φίλου και «επίτιμου εταίρου» του Τσίπρα, και την στήριξη του «διαβολικά καλού» Τραμπ. Ενώ τα ισραηλινά βομβαρδιστικά που επιτίθενται στην Γάζα εκπαιδεύονται στην Ελλάδα!

Η «σταθερότητα» της Ανατολικής Μεσογείου, οι «μπίζνες» που ευαγγελίζεται η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, ποτίζονται με το αίμα των παιδιών της Παλαιστίνης.

Καλούμε όλες τις Ομοσπονδίες, τα Εργατικά Κέντρα και Συνδικάτα να Καταδικάσουν την Δολοφονία του Παλαιστινιακού λαού και εκφράσουν την Αλληλεγγύη τους απαιτώντας:

  • Άμεση υλοποίηση της απόφασης της Ελληνικής Βουλής του 2015 για αναγνώριση του Παλαιστινιακού κράτους.
  • Να σταματήσουν οι κοινές στρατιωτικές ασκήσεις καθώς και η πολιτική, οικονομική και στρατιωτική συνεργασία της Ελλάδας με το Ισραήλ , που συνεχίζει και εμβαθύνει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ.

Αλληλεγγύη στο λαό της Παλαιστίνης από την ΕΕΔΔΑ

Η Ελληνική Επιτροπή Διεθνούς Δημοκρατικής Αλληλεγγύης (ΕΕΔΔΑ) στέκεται στο πλευρό του αγωνιζόμενου παλαιστινιακού λαού αναγνωρίζοντας, παράλληλα, «το πλήρες δικαίωμά του να αμύνεται ενάντια στις επιθέσεις που δέχεται». Παράλληλα, καταγγέλλει «τη στάση των ιμπεριαλιστών των ΗΠΑ, που στηρίζουν τους Ισραηλινούς συμμάχους τους καταπατώντας κάθε έννοια διεθνούς δικαίου, αλλά και της ΕΕ, που ισοσταθμίζει τις ευθύνες ανάμεσα στους θύτες και στα θύματά τους».

Ολόκληρη η ανακοίνωση:

«Από πέρσι τον Απρίλη, όταν ο παλαιστινιακός λαός στη Λωρίδα της Γάζας αποφάσισε να τιμήσει ειρηνικά τις επετείους της Ημέρας της Παλαιστινιακής Γης και της Νάκμπα, βιώνει τη φρίκη ενός συνεχιζόμενου ακήρυχτου πολέμου με συνεχείς βομβαρδισμούς και αιματηρές επιθέσεις των ισραηλινών δυνάμεων κατοχής με εκατοντάδες νεκρούς και χιλιάδες τραυματίες.

Οι επιθέσεις αυτές συνεχίστηκαν με αμείωτη ένταση, με αποκορύφωμα τις χθεσινές δεκάδες αεροπορικές επιδρομές εναντίον παλαιστινιακών εδαφών, ακόμα και προσφυγικών καταυλισμών, αλλά και με την επ’ αόριστον επιβολή αποκλεισμού σε ολόκληρη τη Λωρίδα της Γάζας, ακόμα και στις παράκτιες περιοχές αλιείας. Απολογισμός 6 νεκροί και δεκάδες τραυματίες.

Σύμφωνα με δηλώσεις Ισραηλινών, τα πυρά τους στόχευσαν σε 120 θέσεις της Χαμάς και άλλων παλαιστινιακών οργανώσεων. Ανάμεσα στα θύματα ένα κοριτσάκι 14 μηνών και η έγκυος μητέρα του. Δολοφονήθηκαν την ώρα του μεσημεριανού φαγητού, όταν βόμβα διέλυσε το σπίτι τους. Άραγε, αποτελούσε και αυτό μία από τις θέσεις της Χαμάς;

Σε απάντηση, οι παλαιστινιακές οργανώσεις έριξαν 250 ρουκέτες εναντίον του νότιου και κεντρικού Ισραήλ. Απολογισμός ένας νεκρός και μία τραυματίας.

Μετά από αυτά, μόνο αγανάκτηση μπορεί να αισθάνεται κάποιος όταν ακούει τις δηλώσεις των ΗΠΑ ότι “το Ισραήλ έχει δικαίωμα στην αυτοάμυνα”, αλλά και της Ευρωπαϊκής Ένωσης που ανερυθρίαστα ζητά τον άμεσο τερματισμό ρίψης των παλαιστινιακών ρουκετών. Κανείς τους δεν είδε, δεν άκουσε, δεν πληροφορήθηκε τα όσα υποφέρει ο παλαιστινιακός λαός για πάνω από 60 χρόνια ισραηλινής επέμβασης και κατοχής και τις δικαιολογημένες αντιδράσεις που δημιουργούν τα τραγικά αποτελέσματα αυτής της κατοχής;

Η Ελληνική Επιτροπή Διεθνούς Δημοκρατικής Αλληλεγγύης (ΕΕΔΔΑ) στέκεται στο πλευρό του αγωνιζόμενου παλαιστινιακού λαού, αναγνωρίζοντας το πλήρες δικαίωμά του να αμύνεται ενάντια στις επιθέσεις που δέχεται. Καταγγέλλει τη στάση των ιμπεριαλιστών των ΗΠΑ, που στηρίζουν τους Ισραηλινούς συμμάχους τους καταπατώντας κάθε έννοια διεθνούς δικαίου αλλά και της ΕΕ, που ισοσταθμίζει τις ευθύνες ανάμεσα στους θύτες και στα θύματά τους. Καταδικάζει και την υποκρισία της ελληνικής κυβέρνησης, που στα λόγια παριστάνει το φίλο των κατατρεγμένων, αλλά στην πράξη αποδέχεται και εφαρμόζει χωρίς περιστροφές τις αποφάσεις των ιμπεριαλιστών συμμάχων της ενάντια στα συμφέροντα του ελληνικού λαού αλλά και των λαών της περιοχής.

Ζήτω ο ανειρήνευτος αγώνας του παλαιστινιακού λαού για ειρήνη και ανεξαρτησία!».