ΝΑΥΤΕΡΓΑΤΙΚΑ ΣΩΜΑΤΕΙΑ: Καταγγέλλουν την καταδικαστική απόφαση συνδικαλιστών από δικαστήριο

Την απόφαση του Γ’ Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Αθηνών, που καταδίκασε δύο συνδικαλιστές, μέλη του Συνδικάτου Μετάλλου Αττικής και Ναυπηγοεπισκευαστικής Βιομηχανίας Ελλάδας σε 5 μήνες φυλάκιση με αναστολή καταγγέλλουν τα ναυτεργατικά Σωματεία ΠΕΜΕΝ – «ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ» – ΠΕΕΜΑΓΕΝ – ΠΕΠΡΝ – ΠΕΣ/ΝΑΤ.

Σε ανακοίνωσή τους σημειώνουν ότι «η εργοδοτική ασυδοσία αξιοποιώντας του αστικούς μηχανισμούς καταστολής, με κορυφαίο “όπλο” της την αστική δικαιοσύνη, ενάντια σε κάθε αντίσταση των εργαζόμενων στην καταπάτηση των δικαιωμάτων τους, για άλλη μία φορά προσπαθεί να τρομοκρατήσει το εργατικό κίνημα.

Καλούμε τα σωματεία να καταδικάσουν την απόφαση του Γ’ Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Αθηνών, που αποτελεί συνέχεια μίας σωρείας αυθαιρέτων καταδικαστικών αποφάσεων ενάντια σε συνδικαλιστές και εργαζόμενους που διεκδικούν τα δικαιώματά τους».

ΠΑΜΕ: 
Το ταξικό συνδικαλιστικό κίνημα δεν λογαριάζει από τρομοκρατία και τρομοκρατικές αποφάσεις
Την καταδίκη συνδικαλιστών του Συνδικάτου Μετάλλου Αττικής καταγγέλλει το ΠΑΜΕ σημειώνοντας ότι «το ταξικό συνδικαλιστικό κίνημα δεν λογαριάζει από τρομοκρατία και τρομοκρατικές αποφάσεις». 

Σε ανακοίνωσή του σημειώνει:

«Η βιομηχανία μηνύσεων και καταδικαστικών αποφάσεων απέναντι σε συνδικαλιστές που αγωνίζονται για την προστασία των δικαιωμάτων των εργαζόμενων, συνεχίζεται αμείωτα! Χθες σειρά είχε η καταδικαστική απόφαση σε βάρος μελών του Συνδικάτου Μετάλλου Αττικής και Ναυπηγοεπισκευαστικής Βιομηχανίας Ελλάδας ύστερα από μηνύσεις των ιδιοκτητών και στελεχών της εταιρείας “AMCROM Ρωμανάς Κ. – Μυλωνάς Α. & Σια ΟΕ”.

Το “αδίκημά” τους ήταν πως  βρίσκονταν στο πλευρό των εργαζομένων, εκφράζοντας την ταξική τους αλληλεγγύη στις κινητοποιήσεις των συναδέλφων τους, οι οποίοι αγωνίζονταν για να τους καταβληθούν τα χρωστούμενα δεδουλευμένα από την εργοδοσία, χρωστούμενα που παραμένουν ως σήμερα.

Το ταξικό συνδικαλιστικό κίνημα δεν λογαριάζει από τρομοκρατία και καταδικαστικές αποφάσεις! Ούτε τα αφεντικά, ούτε το πολιτικό προσωπικό, ούτε η δικαιοσύνη μπορεί να στήσει την ταξική πάλη στο εδώλιο!

Καλούμε τις συνδικαλιστικές οργανώσεις και τους εργαζόμενους να δυναμώσουν τους αγώνες ενάντια στην εργοδοτική τρομοκρατία, να πυκνώσουν τις γραμμές των συνδικάτων, να καταγγείλουν την καταδικαστική απόφαση του δικαστηρίου».