ΝΑΥΤΕΡΓΑΤΕΣ: Πανελλαδική απεργία την Τετάρτη 28 Νοέμβρη σε όλες τις κατηγορίες καραβιών

Η συμμετοχή στην 24ωρη πανελλαδική απεργία την Τετάρτη 28 Νοέμβρη, σε όλες τις κατηγορίες καραβιών από 00:01 έως τις 24:00, αποφασίστηκε στη σημερινή συνεδρίαση της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΠΝΟ, που πραγματοποιήθηκε μετά από παρέμβαση των σωματείων ΠΕΜΕΝ, ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ, ΠΕΕΜΑΓΕΝ και ναυτεργατών από τα καράβιαγια συντονισμό της δράσης και ενιαίο απεργιακό μέτωπο στις 28 Νοέμβρημε σύνθημα «Μπροστά οι δικές μας ανάγκες»!

Τα ταξικά ναυτεργατικά σωματεία στην ανακοίνωσή τους αναφέρουν τα εξής:

«Η πλειοψηφία της ΠΝΟ στη γραμμή των δυνάμεων του εργοδοτικού – κυβερνητικού συνδικαλισμού της ΓΣΕΕ, που υπηρετούν τα συμφέροντα των εφοπλιστών, του κεφαλαίου, της εκάστοτε κυβέρνησης, υποχρεώθηκαν να αναπροσαρμόσουν το υπονομευτικό σχέδιό τους, που εφάρμοσαν για την απεργία στις 14 Νοέμβρη, κηρύσσοντας γενική απεργία για τις 28 Νοέμβρη.

Τα ναυτεργατικά σωματεία ΠΕΜΕΝ, ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ, ΠΕΕΜΑΓΕΝ ανέδειξαν και κατήγγειλαν το σχέδιο αστυνόμευσης του εργατικού κινήματος, που είναι σε εξέλιξη από την κυβέρνηση, τις δυνάμεις του εργοδοτικού – κυβερνητικού συνδικαλισμού της ΓΣΕΕ, με την εμφάνιση ασφαλίτη να τραβάει όπλο στη σημερινή Πανελλαδική Πανοικοδομική Απεργία.

Αποτελεί συνέχεια των παρεμβάσεων από Εισαγγελείς και Πρωτοδίκες να ζητάνε στοιχεία και ενημέρωση από το Συνδικάτο Οικοδόμων Θεσσαλονίκης για τις αρχαιρεσίες του, της παρουσίας ασφαλίτη στο συνέδριο του Εργατικού Κέντρου Θεσσαλονίκης. Την παρουσία του χωροφύλακα στα συνδικάτα προετοίμασαν οι δυνάμεις του εργοδοτικού – κυβερνητικού συνδικαλισμού, οι απεργοσπάστες και οι νόθοι του συνδικαλιστικού κινήματος, στην πρόσφατη συνάντησή τους με το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, που αναζήτησαν την προστασία των ΜΑΤ και του συνδικαλιστικού της ασφάλειας, για να καλύπτουν τις βρωμιές τους.

Η απάντηση στις ασφαλίτικες μεθοδεύσεις εργοδοσίας, κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ/ΑΝΕΛ, εργοδοτικού – κυβερνητικού συνδικαλισμού να είναι η μαζική, μαχητική συμμετοχή των ναυτεργατών, των εργαζομένων με τις ταξικές δυνάμεις του ΠΑΜΕ, στην 24ωρη Πανελλαδική Απεργία την Τετάρτη 28 Νοέμβρη, διεκδικώντας:

  • Κατάργηση του νόμου Αχτσιόγλου – Βρούτση που καταργεί τις συλλογικές διαπραγματεύσεις. Επαναφορά των ΣΣΕ και του κατώτερου μισθού στα 751 ευρώ για όλους, αυξήσεις στους μισθούς, στις συντάξεις και στις κοινωνικές παροχές.
  • Μόνιμη σταθερή εργασία για όλους, με Συλλογική Σύμβαση, 7ωρο – 5ήμερο – 35ωρο, Κοινωνική Ασφάλιση, προστασία στη δουλειά, ενάντια στην ανεργία, με οργανικές συνθέσεις να ανταποκρίνονται στις σύγχρονες ανάγκες.
  • Κατάργηση του νόμου Κατρούγκαλου (ν. 4387/2016) και όλων των αντιασφαλιστικών νόμων.
  • Καμιά εμπλοκή στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς και πολέμους του ΝΑΤΟ και της ΕΕ».