ΝΑΥΠΗΓΟΕΠΙΣΚΕΥΑΣΤΙΚΗ ΖΩΝΗ : Τρίτωσε το κακό στο πλοίο «ΑΣΤΕΡΙΩΝ» – Νέο εργατικό «ατύχημα»!

Νέο σοβαρό εργατικό «ατύχημα» -το τρίτο συνεχόμενο στο ίδιο πλοίο- σημειώθηκε κατά τη διάρκεια εργασιών στο επιβατικό οχηματαγωγό «ΑΣΤΕΡΙΩΝ», που επισκευάζεται στην πλωτή δεξαμενή της Ναυπηγοεπισκευαστικής Ζώνης Περάματος, αναδεικνύοντας με τραγικό τρόπο την έλλειψη μέτρων υγιεινής και ασφάλειας.

Λίγο μετά τις 8 το πρωί της Δευτέρας, ένας εργαζόμενος τραυματίστηκε στον αυχένα από σίδερο που προεξείχε κάτω από το κεντρικό κλιμακοστάσιο του πλοίου. Σύμφωνα με τις καταγγελίες των εργαζομένων, εργαζόταν χωρίς κράνος και σε χώρο που δεν ήταν φωτισμένος όσο έπρεπε.

Υπενθυμίζουμε ότι ένας εργάτης τραυματίστηκε σοβαρά στο ίδιο πλοίο την Παρασκευή, όταν έπεσε από μεγάλο ύψος σκαλωσιάς κατά τη διάρκεια των εργασιών.

Το Σάββατο ένας ακόμη εργαζόμενος χτύπησε σοβαρά στο γόνατο, στο πλοίο «ΑΣΤΕΡΙΩΝ» (ανήκει στην ΑΝΕΚ), όμως το συμβάν κρατήθηκε μυστικό από τον εργολάβο. Πιθανολογείται ότι έπεσε από μεγάλο ύψος.

Μετά από όλα αυτά, οι εργαζόμενοι αποφάσισαν ότι δεν θα κάνουν καμία εργασία στο πλοίο, έως ότου πάει κάποιος αρμόδιος εκεί για να τους διαβεβαιώσει ότι έχουν ληφθεί τα απαραίτητα μέτρα ασφαλείας.

Στο σημερινό εργατικό «ατύχημα» -όπως και σε αυτό της Παρασκευής- άργησε ο απεγκλωβισμός του τραυματία, γεγονός που καταδεικνύει ότι ο εργολάβος, η πλοιοκτήτρια εταιρεία και η «Cosco» δεν έχουν λάβει σχετικά μέτρα (διεξόδους διαφυγής, γερανός, κ.λπ).