ΝΑΥΠΗΓΟΕΠΙΣΚΕΥΑΣΤΙΚΗ: Εξόρμηση των παραρτημάτων Πειραιά και Σαλαμίνας του Συνδικάτου Μετάλλου στα ναυπηγεία «Σπανόπουλου» για την ΣΣΕ

Εξόρμηση στα ναυπηγεία «Σπανόπουλου», πραγματοποίησαν το πρωί της Τρίτης 17 Ιούλη, μέλη των παραρτημάτων Πειραιά και Σαλαμίνας του Συνδικάτου Μετάλλου Αττικής και Ναυπηγικής Βιομηχανίας.

Η εξόρμηση εντάσσεται στο πλαίσιο της καθημερινής δράσης που έχει αναπτύξει το Συνδικάτο και τα παραρτήματά του για τη ΣΣΕ, τα εργατικά ατυχήματα και την έλλειψη μέτρων υγιεινής και ασφάλειας στους χώρους δουλειάς και παράλληλα του καλέσματος που απευθύνει για μαζική συμμετοχή στη σύσκεψη, που διοργάνωσε την Τρίτη 17/6 στις 6:30 μ.μ. το κλαδικό Συνδικάτο στα γραφεία του, με θέμα την οργάνωση της πάλης για την υπογραφή Κλαδικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας και για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν σε πολλούς χώρους εργασίας.

Κατά τη διάρκεια της εξόρμησης μοιράστηκε η ανακοίνωση του Συνδικάτου στην οποία αναφέρονται τα εξής:

«Οι εξελίξεις το τελευταίο διάστημα είναι πολλές και ραγδαίες, η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ μέσα από ψευδεπίγραφες “κορώνες” για έξοδο από τα μνημόνια και τέλος της κρίσης υλοποιεί ένα σωρό μέτρα που πλήττουν όλους μας. Μειώσεις στις συντάξεις, μείωση του αφορολόγητου και αύξηση των άμεσων και έμμεσων φόρων, συνέχιση των μισθών πείνας και παγίωση των ελαστικών μορφών απασχόλησης.

Αυτή είναι η ανάπτυξη που θέλουν και παλεύουν να μας πείσουν ότι είναι για το καλό μας.

Μια ανάπτυξη που θα πατάει σε χαμηλά μεροκάματα σε απλήρωτες υπερωρίες, σε τρομοκρατία μέσα στους χώρους δουλειάς.

Αυτό το διαπιστώνουμε καθημερινά εμείς εδώ οι εργαζόμενοι της Ν/Ζ Περάματος – Σαλαμίνας. Τα εργατικά ατυχήματα είναι σχεδόν καθημερινά, με σοβαρούς τραυματισμούς συναδέλφων λόγο της μη τήρησης και έλλειψης μέτρων υγιεινής και ασφαλείας.

Με εργοδότες που σε κάθε ευκαιρία προσπαθούν μέσω εκβιασμών και τρομοκρατίας να μειώσουν τα μεροκάματα, να μην τηρήσουν τη ΣΣΕ. Έχετε βγάλει πλέον τα συμπεράσματά σας στην πορεία τόσων χρόνων…

Τα κέρδη και η ανάπτυξη του κάθε εργοδότη δεν σημαίνουν καλυτέρευση της ζωής του εργάτη. Ίσα – ίσα που η ανάπτυξή τους πατάει πάνω στη δική μας παραπάνω εκμετάλλευση.

Λύση απέναντι σε όλα αυτά είναι μόνο η οργάνωση και η ενότητά μας μέσα από το Συνδικάτο. Όποτε αυτό συμβαίνει μετράμε νίκες. Όπως πρόσφατα με την υπογραφή Συλλογικής Σύμβασης για τις ναυπηγοεπισκευαστικές εργασίες.

Η μη συμμετοχή στο Συνδικάτο μας αποδυναμώνει και δίνει πάσα στους εργοδότες να τρομοκρατούν και να επιτίθενται εις βάρος μας.

Συνάδελφοι σας καλούμε ανοικτά να πυκνώσετε τις γραμμές μας. Με θάρρος και πίστη να οργανωθείτε στο Σωματείο και να έχετε ενεργή συμμετοχή στις αποφάσεις του. Να παλέψουμε μαζί για εφαρμογή της ΣΣΕ της Ν/Ζ με αυξήσεις στους μισθούς μέσα στα ναυπηγεία “Σπανόπουλου”.

  • Εφαρμογή της Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας για όλους τους εργαζομένους.
  • Άμεση καταβολή των υπερωριών που χρωστάει η επιχείρηση.
  • Καταβολή όλου του μισθού κανονικά και να σταματήσει το απαράδεκτο καθεστώς των κουπονιών.
  • Ουσιαστικά μέτρα υγιεινής και ασφάλειας σε όλους τους χώρους του ναυπηγείου.

Λογικές του “τίποτα δεν αλλάζει” δεν χωράνε σε ανθρώπους που με τα χέρια τους δίνουν ζωή στο μέταλλο, παράγουμε τον πλούτο που τον καρπώνονται μια χούφτα παράσιτα.

Δύναμη και ελπίδα για όλους μας η οργάνωση και η πάλη ενάντια σε αυτούς που καταδικάζουν εμάς και τις οικογένειές μας στη φτώχεια και την ανεργία».