Η ΠΕΣ-ΝΑΤ καλεί στη ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ των ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ την Τρίτη 15 Μάη ώρα 10 π.μ. στην πλατεία Εθνικής Αντίστασης (Δημαρχείο) Αθήνα και ΠΟΡΕΙΑ στο Υπουργείο Εθνικής Οικονομίας

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Συνάδελφοι Συνταξιούχοι, χαιρετίζουμε την μαζική συμμετοχή των συνταξιούχων στην συγκέντρωση 25/4/18 στην Αθήνα.

Η συγκέντρωση μας υποχρέωσε την Υπουργό να απαντήσει θετικά σε ορισμένα από τα αιτήματα όπως οι παρακρατήσεις για τον ΑΚΑΓΕ.

ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΑΔΙΑΚΟΠΑ ΣΤΟΝ ΔΡΟΜΟ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

  • ΝΑ ΜΗΝ ΕΠΙΤΡΕΨΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ ΝΑ ΕΦΑΡΜΟΣΕΙ ΤΙΣ ΚΑΤΑΣΤΡΕΠΤΙΚΕΣ ΑΝΤΙΣΥΝΤΞΙΟΥΧΙΚΕΣ ΔΙΑΤΑΞΕΙΣ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ 4387/16.
  • ΟΙ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ ΜΑΣ ΠΟΥ ΤΙΣ ΠΛΗΡΩΣΑΜΕ ΣΕ ΟΛΗ ΜΑΣ ΤΗΝ ΖΩΗ ΜΕ ΤΗΝ ΔΟΥΛΕΙΑ ΜΑΣ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΠΡΟΝΟΙΚΑ ΒΟΗΘΗΜΑΤΑ

ΜΕ ΟΠΛΟ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΜΑΣ ΝΑ ΜΗΝ ΤΟΥΣ ΤΟ ΕΠΙΤΡΕΨΟΥΜΕ

Η Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα των συνταξιουχικών οργανώσεων καλεί όλους τους συνταξιούχους σε πανελλαδικό ξεσηκωμό, σε μαραθώνιο κινητοποιήσεων παντού σε όλη την χώρα. Με τοπικές, περιφερειακές και πανελλαδικές συγκεντρώσεις να εκφράσουμε την αντίθεσή μας απέναντι στις αντισυνταξιουχικές – αντιασφαλιστικές πολιτικές που εφάρμοσαν όλες οι κυβερνήσεις και η σημερινή, που καταστούν εκατομμύρια συνταξιούχους σε επαίτες και να απαιτήσουμε:

  • Κανένας επανυπολογισμός, καμία μείωση με την προσωπική διαφορά στις κύριες και επικουρικές μας συντάξεις και την κατάργηση του νόμου 4387/16 (νόμος Κατρούγκαλου).
  • Όχι στη μείωση του αφορολόγητου και την περικοπή των οικογενειακών μας επιδομάτων και του ΕΚΑΣ.
  • Διεκδικούμε ό,τι μας έχει αφαιρεθεί, από όλο το αντισυνταξιουχικό – αντιασφαλιστικό νομικό πλαίσιο που ψήφισαν όλες οι κυβερνήσεις.
  • Να αποδοθούν άμεσα χωρίς αιτήσεις, δικαστήρια και προαπαιτούμενα, ό,τι η κυβέρνηση αυθαίρετα παρακρατεί σε κύριες – επικουρικές συντάξεις και την εισφορά αλληλεγγύης.
  • Να μην περάσουν τα καταστρεπτικά νέα μέτρα της 4Ης αξιολόγησης. Να καταργηθεί ο νόμος για τους πλειστηριασμούς.

Καλούμε όλους τους συνταξιούχους σε όλη την χώρα να νικήσουν τον φόβο, την αδιαφορία, την καταστρεπτική αντίληψη του «δεν γίνεται τίποτα» και να πάρουν αποφασιστικά μέρος στον αγώνα τώρα, αύριο θα είναι αργά.

ΟΛΟΙ ΣΤΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΡΙΤΗ 15 ΜΑΗ ΩΡΑ 10 πμ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ

Θα ακολουθήσει πορεία στο Υπουργείο Εθνικής Οικονομίας.

Ανάλογες εκδηλώσεις συνεχίζονται σε όλη τη χώρα.

ΜΑΗΣ 2018

ΣΥΝΕΡΓΑΖΟΜΕΝΕΣ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΙΚΕΣ ΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ

ΙΚΑ ΕΛΤΑ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΟΣΕ OAEE ΠΕΣ/ΝΑΤ ΟΤΑ ΠΟΣΕΟΑΕΕ –  Π.Σ. ΔΙΚΗΓΟΡΩΝ